jatkokeskustelut Jippii-oikeudenkäyntiketjusta

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Tissot, 31/5/09.

 1. Tissot Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  793
  Tykkäykset:
  5
  Kirjoittaa moderaattori.

  Saa sitä mielipiteitä olla, mutta ylläoleva ei ole asiallista, niin kuin ei myöskään ole asiallista uhota täällä juhlimisesta ja sen lopettamisesta. Luulisi sitä moderaattorinkin tajuavan mikä on asiallista, mutta ei se näköjään niin ole. Kun tunteet päästää valloilleen, kannattaa hengittää muutama kerta ja miettiä millä tavalla asioita kommentoi. Ei moderaattorien hiljaa tarvitse olla, mutta esimerkillisesti kirjoittaa palstalle.
  Näillä teidän esimerkeillä luotte kuvaa ihmisille millainen foorumi tämä on. Onko sinun mielestäsi asiallista puhua toisen kirjoituksesta parkumisena, minun mielestäni ei. Halautko, että foorumi täyttyy ylläolevista kommenteista, kun joku ajattelee olevansa oikeassa?
  Ei tämä näin mene. Asiallisesti voi varmasti kertoa mielipiteensä, mutta ei sinun, eikä Kimmon kommentointi ollut asiallista. Ainoastaan pahansuopaista suunsoittamista.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mutta mun viestit poistit sitten vai? Ei ehkä kestä kritiikkiä kiroiluasiakaan... hmm.. ei taida toi varotuksen antaminen itselleen onnistua.

  Toisaalta kateus paistaa läpi monenkin kohdalla tässä plehden asiassa. Heti kun jollain on menny hiukan paremmin, alkaa haistattelu ja höpinät henkseleitten paukuttelusta... Kyllä olis toinen ääni kellossa jos joku olisi 50 tonttua heittäny avustusta jonkun valittajan tilille.

  Ei sitten kai... ettei seurassamme olisi vain yhtään nollatoleranssi -linjaa noudattavaa joukossamme. Syyllisyys kun painaa niskassa, alkaa poistonappuloiden hierominen.
   
 3. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  No kyllähän tuo vissiin maksaa ainakin sakkoina jos ei ennen... Monenlaista voi pitää henkselien paukutteluna, mutta että tommonenkin että kistää syyllisyytensä...:)... Ja juu, tottakai modeilla saa olla mielipiteitä ja ne voi myös kertoa, siitä saattaa tietysti seurata se ongelma että mode ja tavallinen kirjoittaja ei erimielisyyksien sattuessa ole tasavertaisia.  Jaa että täälä ei poisteta viestejä, kun tämä ei ole mikää Saunalahden palsta?
  Jotenkin epäilen, että tästäkin ketjusta on jokunen viesti mystisesti kadonnut...:)
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Miten niin ei ole tasavertaisia? Samanlailla moderaattorit moderoivat moderaattorien kuin "tavisten" viestejä. Vai olenko joskus vedonnut moderaattorin titteliini?
   
 5. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Asiallisuus kun tällä foorumilla on välillä häilyvä käsite. Oli niin tai näin niin ei koskaan hyvä. On Panua pahemminkin moitittu foorumilla eikä siitä mitään juttua ole syntynyt. Heti vedotaan tuohon moderaattorin titteliin. No siihen on helppo tarttua.
   
 6. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  Jos ei muualla, niin tavallisen kirjoittajan takaraivossa voipi vähintäänkin takoa, että "se voi antaa banaania tai se poistaa mun viestit, sillä on mahdollisuus tehdä niin" vaikka mode ei niin tekisi/olisi koskaan tehnyt. Arvelen myös, että joillakin kirjoittajilla iskee jonkinlainen primitiivireaktio josta saattaa seurata vaikka tällaista mietiskelyä " no poistakoon viestini s***tna! Minä en sitä nöyristele! kirjotan mitä haluan!! Haistakoon mode******!!!11" Eikä banaanikuuri enää kaukana olekaan,ja aiheellinen...
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mistähän se mahtaisi johtua...

  Jos viittaat kiroilukieltoon, kyllä se on tehty selväksi jo, että saat kirjottaa sanan kun jätät kirjaimen pois välistä. Kumma homma ettei kukaan niitä korjaile. Sana kuin sana, tuskin se tarkotusperää poistaa kirjainta poisjättämmällä. Kestää sitä leikkiä pyhimystä kiroilukiellonvalvojana. Samalla kun itse kirotaan, niin sitte poistetaan muutaman muunkin viestit. Ei luulis paljon olevan vaadittu jos ees varotuksen itselleen kirjottaisi. Eräs poliisikin Sallassa kirjotti vaimolleen ylinopeussakon ja itselleen sen jälkeen kun oli ajellut. Täällä tuntuu ettei ainakaan kirjaimen poisjättämällä paljon asia vaivaa... Sama kun ottaisi auton mittaristosta nollan pois, ettei tuu ajeltua ylinopeutta.

  Kateuden varjolla on helppo huudella varsinkin, kun voi poistaa lainauksetkin toisten viesteistä samalla kun poistelee viestit. Mitään en oo tehny, jooo-o.

  Laitetaan nyt vielä plehdelle kiitosta suoraselkäsyydestä, kun sekin viesti poistettiin. Ettei nyt mee ihan OT:ksi...


  http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905289669109_uu.shtml

  Elisan johtoryhmän jäsen Jukka Peltola eroaa sekä johtoryhmästä että yhtiön palveluksesta. Myös Panu Lehti eroaa johtoryhmästä, mutta jatkaa yhtiön palveluksessa.

  Kummatkin tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin pörssirikoksista. Peltola sai lisäksi liiketoimintakiellon.


  Että näin... Toivottavasti saamme kuulla lisää asioista vielä.
   
 8. Tissot Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  793
  Tykkäykset:
  5
  Kyllä se Kimmo näköjään koville ottaa, jos joku uskaltaa jotain sanoa. Itse pidän erittäin arveluttavana lähes henkilöön käyvästä huomioinnista, varsinkin kun en ollut ainoa joka asiassa oli samaa mieltä. Kannattaa vielä kerran lukea Qwertiyin sekä oma kirjoituksesi ja mietiä mikä on asiallista. Lue sen jälkeen vastaukseni ja kysy itseltäsi missä mentiin pieleen.

  Jos se Iphone 2009? ketju vielä rasittaa, niin laitatko yksityisviestin, niin voin poistaa sen.
  Vai onko jokin muu asia mikä mieltä painaa, voit kertoa siitäkin viestillä. Ei ole tarkoitus pilata kaunista kesäpäivääsi Kimmo.

  Jiijii:n kirjoituksiin en ota kantaa.
   
 9. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Tämä aihe on taas hyvä esimerkki tämän forumin tilanteesta täällä "operaattorit" -osiossa. Täällä monet kommentoi asiaa nimimerkkinsä suojassa. Taitaa vain yksi henkilö kirjoittaa tänne omalla nimellään. Kehitysehdotuksena tänne voisi moderaattorit alkaa merkkaamaan nimimerkin alle, että mitä operaattoria ko. nimimerkki selkeästi kannattaa. Ainoastaan tuollaisella ratkaisulla täältä saatu informaatio voisi olla informaatioarvoltaan merkitsevää, kun satunnainen käyttäjä lukee tätä osiota.
   
 10. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Ei kait tässä ole sen kummempaa kuin sonera-fanaatikot tuomitsevat oitis elisa-leirin töppäykset ja ovat hiljaa silloin kun omat töpeksivät. Ja toisinpäin.

  Eipä esim. jukra millään lailla ottanut kantaa Relanderin toimiin soneran johdossa vaikka tämä tuomittiin korkeimmassa oikeudessa ja on nyt ensimmäisten joukossa tuomitsemassa plehteä ja kumppaneita. Näinhän se menee. Ja menee jatkossakin.

  P.S. Jokohan olisi aika saada tännekin yksi selvästi elisa-painotteinen moderaattori? Ainakin kaksi sonera-vastaavaahan täällä jo on.. Ei tämä nyt oikein tasapuolista ole..
   
 11. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja käyttäjät arvostelevat moderaattoreita jatkuvasti nimimerkkinsä suojassa, se menee kuitenkin oikein?
  Mitä ihmeen lisäarvoa se oikea nimi tänne tuo..hyvin usein tapana näillä foorumeilla että kirjoitellaan jollain nikillä..ei se itse asiaa mielestäni muuta kuitenkaan. Sanomisistaan voi joutua kuitenkin vastuuseen..ihan tuntemattomana täällä kuitenkaan harva pääsee pitempään pyörimään.
  Itselleni sopii toki oikean nimen käyttö, jos se otetaan foorumin sääntöihin.
  Muista en tiedä, mutta itselleni on ihan vatun maku mitä operaattoria/yritystä näissä talousrikoksissa "edustetaan". On asia joka on itseäni ärsyttänyt vuosikausia ja olen vain tyytyväinen, jos näistäkin aletaan joskus antaa jonkunlaisia tuomioita..
  Miksi ne pitäisi olla painotteisia johonkin suuntaan? Itse ainakin yritän hoitaa tätä "virkaani" tasapuolisesti ja operaattorista/käyttäjästä riippumatta. Varmasti joskus voi näyttää siltä ettei onnistu, mutta uskoisin ettei ihan kaikki tekeminen aina jokaiselle userille näykään.
  PS ketkä ne 2 soneramodea ovat, jotka täällä operaattori-osiossa riehuvat?
   
 12. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Huonosti asian ilmaisin. En ottanut nyt kantaa, että mitä moderaattorit "kannattaa", vaan että moderaattorit voisi merkata käyttäjien (ja myös omiin) nikkiin lisäyksen, että minkä operaattorin asialla ovat.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja minä yritin sanoa että en ole kenenkään operaattorin asialla, vaan sanomisissani "edustan" useimmiten itseäni. Jos poistan viestejä, annan varoitusta yms., niin sen teen foorumin nimissä, enkä silloin edusta itseäni, tahi omia mieltymyksiäni(tähän ainakin pyrin).
  Koitetaan sitten jatkaa taas varsinaisesta aiheesta, jos siitä jotain vielä on.
   
 14. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Sulla joku fiksaatio nyt mun kirjoituksiin?
  Mitenköhän tämän nyt kauniisti ilmaisisi - jos vuonna 2005 (!!) Relander on oikeudessa ollut ja oman muistini mukaan en tuolloin kovin aktiivisesti vielä operaattorit puolen asioissa täälä keskustellut vaan enemmänkin tuola puhelinpuolella niin pahoittelen suuresti jos en tuomitsemassa ollut hänen tekemisiään. Sinulla tuntuisi olevan kuitenkin parempaa tietoa liikkeistäni foorumilla noina ajankohtina kun noin rohkeasti kirjoittelet joten virkistäppä mieltäni...
  En kyllä muutenkaan katso että sulla olis paljon napisemisen aihetta tästä asiasta kun olet foorumille tullut vuosia tuon tapahtuman jälkeen, olisit silloin kirjoitellut tuosta kun asia oli ajankohtainen.

  Yhtäkaikki, Relanderkin näytti (piti wikipediasta katsoa kun en jaksa 4v vanhoja asioita muistella, muutakin tekemistä) omasta mielestään olevan syytön (kuten tämänkin tapauksen syytetyt). Syylliseksi kuitenkin kaveri tuomittiin ja oikeus varmasti tapahtui, kuten nytkin on tapahtunut ainakin suurimpien konnien kanssa.

  Pahoittelut avautumisesta mutta en nyt vain käsitä miten jotkut 4 vuotta vanhat kirjoitukseni ovat jotenkin ratkaisevia sen asian kannalta että Jippiin johto harrasteli aikanaan sisäpiirikauppoja ja siitä nyt tuomioita rapsuu.
   
 15. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Ei minulla ollut mitään kritisoitavaa sinun kirjoituksista. Tässä ollaan nyt kuitenkin Suomen suurimmalla julkisella matkapuhelinaiheisella forumilla, jossa yksi olennainen aihealue on "operaattorit". Kun joku uusi käyttäjä tulee kysymään, että mikähän operaattori tulisi valita, niin täällä samat x:t suosittelee Soneraa, samat y:t DNA:ta ja samat zetat mainitsee Elisan tuotteet. Mikä tällaisen kommentoinnin todellinen informaatioarvo on uudelle käyttäjälle, jolle ei näy vastaajien "historia"?
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On aika rohkea ajatus että jokin taho alkaisi arpomaan kirjoittajille mitä väriä edustaa. Kirjoittaja itse voi tietoihinsa lisäillä tietojaan itsestään.
  Uudet käyttäjät (rekisteröityneet) voivat kyllä lukea ennen rekisteröitymistään postattuja viestejä.

  Täällä on aika hyvin edustettuna faneja kaikilta suurimmilta operaattoreilta, joten ei kysyjän tarvitse pelätä yksipuolista infromaatiota. Tosin fanittajien / edustajien taidot ja akressiivisuus vaihtelee.
   
 17. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Onhan siinä ongelmansa, että miten tuollainen olisi toteutettava, mutta esim. jatkoaika.com käyttää hieman vastaavaa menetelmää:

  http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=44373&page=8
   
 18. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
 19. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Se oli vain esimerkki, että vastaavanlaisen asian voisi jotenkin toteuttaa. Tällä forumilla olisi potentiaalia todelliseksi tietolähteeksi, jos vain käyttävät voisivat saada sitä "vilpitöntä" apua täältä ja pystyisivät heti arvioimaan, että millainen lähde sitä infoa jakaa.
   
 20. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  No kyllä nuo tekstit ihan käyttäjän määriteltävissä ovat.
   

Jaa tämä viestiketju