Jarrutan???

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja mike99, 9/9/02.

 1. m

  mike99

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Mitä mieltä olitte RL:n Jarrutan-kampanjasta (=ilmainen "Jarrutan"-logo puhelimeen, koko sivun ilmoitus mm Hesarissa ja Ilta-Sanomissa)? Jotenkin itselle tuli hiukan vastenmielinen fiilis, ikään kuin RL olisi yhtäkkiä kauhean huolissaan liikenneturvallisuudesta. Eipä vastaavaa kamppista näkynyt ennen kuin pieni tyttö kuoli ja asia sai julkisuutta.

  Kuvittelisi, että löytyisi vähemmänkin arvelluttavia keinoja rakentaa mielikuvaa, eikö?
   
 2. K

  Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  En ole nähnyt ko. mainoksia, mutta liittynee siihen, että ko. puljun toimitusjohtaja(kosenytoli?) Kulmala aloitti tän "Pysähdyn aina keltaisilla" -kampanjan. (sähköpostiketjukirje)
  Mielestäni teki sen kyllä ihan yksityishenkilönä, mutta katsoivat näköjään että tässä oliskin paljon mainosarvoa...
   
 3. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En minäkään mainosta nähnyt, Periaatteessa sillä ei ole väliä onko toiminnassa kaupallista väriä jos kuitenkin hyvää asiaa ajetaan. Onko _jarrutan_ keltaisilla edes liikenne turvallista onkin toinen juttu.
  Sitten tästä kiertokirje spammistä oli lähinnä tietoliikenteen häiritsemistä.
   
 4. B

  Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Ihan hyvä homma, että ihmiset kiinnittävät huomiota liikenneturvallisuuteen, mutta jotenkin tämä homma nyt tuntuu vähän imelältä. Ihan samoin kuin vaikkapa sekin, että K-kauppa pitää suurta haloota siitä, että on antanut miljoonan johonkin hyväntekeväisyyteen. Käyttäisi nyt sitten ne tämän mainostamiseenkin menevät rahat siihen itse asiaan. Aika pitkälti tämä yritysten/julkisuuden henkilöiden ns. hyväntekeväisyys taitaa olla vain tehokas tapa ostaa itselleen hyvää karmaa suuren yleisön silmissä. :p
   
 5. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Olen täysin samaa mieltä.Ei jäänyt mitään lisättävää.
   
 6. j

  jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Ei taida olla kys. puljulla homman kanssa muuta tekemistä kuin että ovat tukijana.
  TV2:ssa pyörivä ohjelma Satumaa on homman takana. Eilenkös tuosta Jarrutan kampanjasta tuli tellussa oikein ohjelmakin..
   
 7. -

  --- Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1690
  Tykkäykset:
  1
  Mitähän mainostamista siinä "jarrutan aina keltaisilla" oikeen on? Se kun on helposti vaarallisempaa kuin keltaisia päin ajaminen. Tekopyhää paskaa. Sori vaan. (ok, ei kuulu operaattoreihin kyllä)
   
 8. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Samaa mieltä, odotellaan talven liukkaita ja perään ajokolareista jalkakäytävälle kimmoneita autoja --> kuolee muutkin kuin punaisia päin kävelevät jalankulkiat.
  (Tiedän ja noudatan keltaisia päin ei ajeta, mutta ei niissä (paniikki) jarrutetakkaan.)
   
 9. S

  Safiiri

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  222
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N9
  Ihme kun M Kulmala ei lähettänyt sitä JARRUTUS spämmiään tekstiviestinä kun mailina se levisi niin hurjasti mut jäio Ellulta hillot tienaamatta. Eihän toi ollut lainkaan järkevä teko rällän työntekijältä.
   
 10. j

  jutu

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/02
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Onko kukaan huomannut mikä Kulmalan ketjukirjeen alkuperäinen sisältö oli?

  '... jarrutan AINA keltasilla...'

  AINA on kirjoitettu isolla, ja on Radiolinjan liittymätyypin nimi.

  Radiolinja siis mainostaa AINA -liittymäänsä pikkutytön kuolemalla ja lisäksi laittaa liikkeelle aiheeseen liittyvän mainoskiertokirjeen.

  Nyt RL peittelee alkuperäistä johtajansa mokaa viemällä aihepiirin muualle, ilmaisilla 'jarrutan' -logoilla.

  Mauton temppu Radiolinjalta

   
 11. J

  J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  231
  Suorastaan naurettavaa "kalastusta"
   
 12. a

  aksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Voi sääli mitä p***an jauhantaa. Tämä keskustelu on jo mennyt niin ala-arvoiseksi touhuksi, että tämä aihe voitaisiin sulkea. Kyllähän täällä hakemalla hakevat RL:n vastustajat sellaisia sanoja/asioita, millä voisii heitää lokaa RL:n niskaan. TODELLA ALA-ARVOISTA HOMMAA JA VIELÄ MINKÄLAISEN ASIAN KUSTANNUKSELLA (pikku tytön kuolema). Kuitenkin olen aivan varma, että kaikki jotka ovat ottaneet osaa Jarrutan-kampanjaa ovat vilpittömästi mukana ja ovat alkaneet tarkkailla omaa ajokäyttäytymistä.
   
 13. A

  Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4942
  Tykkäykset:
  34
  Aksu puhuu asiaa. Itsekin olen havainnut, että tässä ketjussa ovat henkilöt, joilla on jotain antipatioita Radiolinjaa kohtaan, huomanneet hyvän mahdollisuuden saada mustamaalattua kyseistä firmaa. Oli hyvä Jarruta-kampanjalle, että se sai julkisuutta myös lehtimainoksin. Sehän oli Satumaa-ohjelman ideoima tempaus, joka ei ehkä kuitenkaan olisi yksin riittänyt saamaan asialle tarpeeksi julkisuutta.
   
 14. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Niin, olisivat varmasti muutkin operaattorit olleet täysillä mukana jos vain olisi mieleen juolahtanut. Kaikki kunnia radiolinjan markkinoinnin nokkeluudelle vielä mainostaa tuotettaan tässä yhteydessä. Soneralaisia kismittää koska mainos on kilpailijalle päin. No, vuoroin vieraissa. ;)
   
 15. m

  mike99

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  `

  Firma, jossa työskentelen, harrastaa melko lailla hyväntekeväisyyttä. Täällä on kuitenkin selkeä politiikkaa siitä, että jos tehdään hyväntekeväisyyttä, ei todellakaan yritetä ratsastaa asialla kaupallisesti. Mitäs hyväntekeväisyyttää se sellainen olisikaan???

  Joku pölvästi vertasi RL:n Jarrutan-kamppista Mäkkärin lastensairaalan tukemiseen. Ei voi muuta sanoa kun huhhuh... kovin paljoa kauemmas ei voi vertaus mennä.

  Jos siis Rällä olisi määrätietoisesti AINA ollut tukemassa liikenneturvallisuuden parantumista, hommassa ei olisi juuri mitään arvelluttavaa. Kun sen sijaan hyödynnetään härskin kaupallisesti inhimillistä tragediaa sekä siitä noussutta kohua, voidaan puhua varsin vastenmielisestä markkinointitavasta.

  Eipä siis ainakaan minun mielikuviani ao firmasta kauheasti parantanut...
   
 16. n

  none

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/9/02
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Naulan kantaan! Kun tuohon vielä lisätään se Kulmalan yksityishenkilönä aloittama kiertokirje joka sittemmin osoittautuu Radiolinjan markkinointiviestinnän tuotteeksi niin ei voi muuta sanoa kun, että Keilaniemessä tehdään bisnestä haudoilla tanssien...

  --none--

  ps. ihme kun ne ei 11.9. tarjonnu ilmaseks näytönsäästäjää jossa lentokone törmää torniin tai Estonian muistopäivänä uppoavaa laivaa. Siinä oliskin sitten kiva hurskastella Hesarin etusivulla, että: "RL hengessä mukana... Tilaa kiva näytönsäästäjä!".
   
 17. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Minä en ymmärrä lainkaan sitä, että jotkut täällä suhtautuvat liittymiinsä ja puhelimiinsa tunteella. Ei pitäisi yleistää, mutta luulen tämän johtuvan aika paljolti nuoremmasta väestä.

  On vaikea uskoa, että kovinkaan moni kypsä ihminen viitsisi ottaa tällaisia asioita tunnetasolla. Omasta ja kavereiden nuoruudesta taas muistan enemmän mustavalkoista hyvä paha (on - off) -ajattelua. Vaan toisaalta, henkinen kypsyys ei kulje aina synkassa iän kanssa.

  Onneksi täällä on paljon myös fiksua porukkaa, joilla ei ole tietynväriset lasit päässä, vaan voivat keskustella asioista avoimesti. Omassa työssäni olen tottunut siihen, että koetan suhtautua kaikkiin merkkeihin ja tuotteisiin avoimesti. Ei tulisi mitään, jos minulla olisi valmiita antipatioita tiettyjä yrtiyksiä vastaan juttuja kirjoittaessa. On alallamme valitettavasti niitäkin, mutta arvostus heitä kohtaan ei ole kauhean korkealla.

  t. tero
   
 18. g

  gupla

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  0
  Todella mielenkiintoisia nuo syvät antipatiat Radiolinjaa kohtaan…
  Tottakai hyvään asiaan osallistumalla haetaan myös positiivista julkisuutta, mutta Radiolinjan toiminta on ”Jarrutan!”-kampanjan puitteissa kuitenkin kaukana rahastuksesta. Ei se positiivisen julkisuuden vaikutuskaan varmasti mitenkään äärettömän suuri ole. Onhan Sonerakin rypenyt vähänväliä negatiivisessa valossa jossakin, eikä se asiakaspako nyt mitenkään valtava ole ollut…Ja mitä McDonalds:in sairaalahankkeeseen tulee, niin ihan samalla tavalla se on positiivisen julkisuuden hakemista – toki projektina paljon pitkäikäisempi. Jos mietitään esimerkiksi miten vuoden takaista terrori-iskun aiheuttamaa hätää ja pelkoa käytettiin häikäilemättä hyväksi kaikenmaailman maksullisilla uutispalveluilla sun muilla rahasammoilla, niin huhhuh…siinä vasta rahastusta. Olisiko radiolinjan pitänyt jättää oma nimensä kokonaan pois kustantamastaan koko sivun mainoksesta? Vuoden päästä tuskin monikaan Matti Meikäläinen muistaa, että Radiolinja tuki kampanjaa, mutta monella on kuitenkin (toivottavasti) vielä mielessä kampanjan sanoma. Eiköhän Satumaa-tiimissäkin olla varsin tyytyväisiä siihen, että kampanjaan saatiin mukaan joku hieman suurempi tukija. Ja sitä kautta julkisuutta.

  Mutta jutun viesti vetää jo kyllä pohjat.

  Ketjukirje on varmasti ollut aidosti huolissaan olevan perheenisän kommentti, ja tuommoiset väitteet menevät jo loukkauksen puolelle. Aina-sana nyt sattuu kuulumaan kieleemme aika yleisenä sanana. Vai onko City-lehti vain Telian propagandaa? Ja Classic-jäätelö Soneran oma mainosjäätelö? Niin, ja Janne Holmenkin voitti Euroopan mestaruuden vain DNA:n mieliksi…

  Olisikin mielenkiintoista nähdä minkälaiset reaktiot olisivat olleet jos tukijana olisi Radiolinjan sijaan ollut esimerkiksi Sonera…Hyvä kuitenkin, että edes jotkut yritykset tukivat kampanjaa! Toivottavasti muut operaattorit eivät säikähdä tästä Radiolinjan mollaamisesta vaan lähtevät tulevaisuudessa myös mukaan hyväntekeväisyyteen entistä voimakkaammin.

  Mutta yhteenvetona näyttäisi monien Foorumilaisten mielessä olevan toive, ettei yksikään yritys enää osallistu mihinkään hyväntekeväisyyteen – ainakaan niin, että sen nimi vilahtaisi jossakin yhteydessä.

  Piste.
   
 19. A

  Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4942
  Tykkäykset:
  34
  Hyvä gupla!! Voiko tuota enää paremmin sanoa? Olen täysin samaa mieltä kanssasi.
   
 20. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Sama juttu täällä.