Mobiili.fi Jättikauppa: Uber myönsi tappionsa Kiinassa – myy Uber Chinan markkinajohtaja Didille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2159
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Suuret liikkeet kyytisovellusten markkinoilla jatkuvat. Nyt kyytejä ympäri maailmaa hallitseva Uber myy Kiinan toimintonsa Didi Chuxingille, joka oli kyytisovellusten selvä markkinajohtaja Kiinassa.

  Bloomberg raportoi kaupasta ensimmäisenä jo ennen sen vahvistamista.

  Uber myöntää näin tappionsa äärimmäisen raa’assa kilpailussa Kiinan kyytisovellusten välillä. Kamppailu sekä asiakkaista että kuskeista on venynyt Kiinassa lähes käsittämättömiin mittasuhteisiin: asiakkaat ovat saaneet reilusti ilmaisia kyytejä, ja kuskeille sekä Uber että Didi ovat maksaneet kyydin tarjoamisesta enemmän kuin mitä asiakkaat siitä ovat maksaneet.

  [​IMG]

  Kiinan kilpailuun yhtiöt ovat käyttäneet jopa satoja miljoonia, jopa miljardeja dollareja. Nyt yhdistymisen jälkeen kilpailutilanne rauhoittuu: Didi Chuxingista tulee Kiinassa ylivoimainen kyytisovellus. Asiakkaille ja kuskeille kauppa ei varmasti ole kovinkaan mieluinen, sillä se merkinnee kilpailun tauottua kyytien kallistumista ja silti kuskeille käteen jäävän rahasumman pienenemistä.

  Didi on itsekin jo merkittävän yhdistymisen tulos: viime vuonna Didi Dache ja Kuaidi Dache yhdistivät voimansa.

  ”Pääseminen kannattavaksi on ainoa tapa rakentaa kestävä bisnes, joka palvelee parhaiten kiinalaisia kyytiä tarvitsevia, kuskeja sekä kaupunkeja pitkällä aikavälillä”, kirjoittaa Uberin perustaja ja toimitusjohtaja Travis Kalanick blogimerkinnässä.

  Uber saa uudesta Uber Chinan sisätävästä Didi Chuxingista omistusosuuden kaupassa. Uuden Didin arvostukseksi lasketaan 35 miljardia dollaria, kun siihen on nyt yhdistetty aiemmin seitsemään miljardiin dollariin arvioitu Uber China.

  Lisäksi samalla Didi tekee sijoituksen Uberiin vajaan 70 miljardin dollarin arvostusta vastaavalla hintalapulla.

  Näin mutkan kautta myös esimerkiksi Apple on nyt sijoittaja myös Uberissa: Apple sijoitti miljardi dollaria Didi Chuxingiin sen edellisellä rahoituskierroksella. Vielä erikoisempana käänteenä Uber on nyt 20 prosentin Didi-omistuksensa kautta sijoittaja myös merkittävimmässä yhdysvaltalaisessa kilpailijassaan Lyftissä, tosin vain noin prosentin osuudella.

  Vielä kimurantimpimpi uusi tilanne on kumppanuuksien osalta. Didi, intialainen Ola, sekä muualla Aasiassa toimiva Grab yhdessä Lyftin kanssa ovat solmineet aiemmin kumppanuuden, jossa ne jakavat palvelujen käyttäjät eri maissa. Esimerkiksi Didi-sovelluksella on Yhdysvalloissa voinut tilata suoraan Lyft-kyytejä.

  Kyytisovellukset ovat nousseet keskiöön viime vuosina käytön yleistyessä, mutta erityisesti autoin tulevaisuuden näkökulmasta niiden hallitseman avainroolin vuoksi. Jos ja kun autot muuttuvat itseajaviksi, tulee niiden käyttö siirtymään auton omistamisesta yhä enemmän kyytien tilaamiseen, jolloin kyytisovellukset nousevat yhdeksi alan tärkeimmistä toimijoista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju