Järjetön GPRS roaming -lasku Saunalahdelta, miten toimia?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja luuvalo, 17/9/07.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. luuvalo

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/9/07
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Aikalailla kopio jonkin muun viesti ketjusta neljän vuoden takaa, mutta minulla vielä huomattavasti rajumpaa suuruusluokka, elikkäs;

  Sain Saunalahdelta kivan yllätyksen, 956,54 euron lasku 6897 kilotavun gprs-siirrosta Kreikassa Vodafonen verkossa jossa datasiirron hinta Saunalahden 3G-palvelupakettiasiakkaille pitäisi olla on 1,50 e/MB.

  ks. http://saunalahti.fi/gsm/roaming_mvno.php?country=Kreikka&find=Hae

  Eli siirretyn datan megahinnaksi tuli vaatimattomat 142e/Mt.

  Soitin puolituntia sitten asiakaspalveluun jossa kysyyvät tekniseltä puolelta mielipidettä asiaan, lupasivat ilmoitella sähköpostiin tai soittamalla tämän viikon aikana, onko muila vastaavia kokemuksia, esimerkiksi että voiko messengerin käyttö jossain verkossa saada tälläistä aikaiseksi?

  Nyt kaipaisin ohjeita toimintaan ihmisiltä, jotka ovat operaattorin kanssa tottuneet riitelemään, kun sellainen tunne että tämä ei kuitenkaan onnistu helposti...
   
 2. -MAH-

  -MAH-

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  0
  Olethan ottanut huomioon, että veloitusväli ja minimiveloitus ko. operaattorilla on aina 250 kilotavua jonka mukaan hinnoittelu menee? Eli vaikka vain avaat datayhteyden niin siitä heti veloitetaan 250 kilotavun hinta. Kuinka paljon sinulla kappalemääräisesti on yhteyksiä laskulla?
   
 3. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Kuinka operaattorit kehtaa pelotella asiakkaitaan lähettämällä tällaisia laskuja? Eikö näitä vieläkään osata korjata ennen kuin lasku lähtee postiin? Ei luulisi olevan suuri vaiva korjata näitä ilmiselviä virheitä vaikka käsin ennen kuin ehtivät asiakkaalle asti.

  Jokainen tällainen älytön lasku on oivaa mainosta kilpailijan liittymälle, jossa on ilmainen saldoraja. (esim. GSM Suomen Prepost)
   
 4. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Varmaankin kysymys juuri siitä, että on otettu lukuisa määriä lyhyitä yhteyksiä. Veloitusvälin ollessa 250kb rapsahtaa jokaisesta sen mukainen veloitus.

  Mitä tuohon sanomaan muuta kuin että laskuhan on täysin oikein ja että ehkä kannattaa harkita vastaisuudessa gprs:n käyttöä ulkomailla. Selkeästi puhelimen käyttäjästä johtuva laskuhan tuo on.
   
 5. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Otan aina ulkomaanreissujen ajaksi puhelimesta kokonaan nuo gprs-yhteysasetukset pois, niin ei tule myöskään mitään tahattomia yhteydenottoja. Myöskin mailibokseista otan automaattihaut kokonaan pois käytöstä...
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jossain jaskan autotallisorvaamossa kaikkia kymmentä per kuukausi lähtevän laskun voi tehdä ja tarkistaa vaikka käsin. valtakkunnallisessa operaattori toiminnassa asia on vähän toisin.

  Tuo tuli toki ensin mieleen, juttu ei kerro pahemmin mitä on tapahtunut ja pitkäänkö reissussa on oltu jne.
  Tuo kuitenkin tarkoittaisi enimmillään reilua kahta ja puolta tuhatatta yhteyttä, joka esim viikon reissulla tarkoittaisi vähän epänormaalia yhteyden muodostumista.

  En tiedä kuinka hyvin tapauksen tunnet, mutta jos aloittaja ei lämpimikseen kirjoittele, niin olisi luullut asiakaspalvelun huomanneen suuren yhteysmäärän ja sitä kautta kertunut asiakkaalle mistä kysymys.
   
 7. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Jos puhelin tarkastaa s-postit 5 min välein päästään viikossa n. 2000 yhteyskertaan. Jos 10 päivän reissuja myydään vielä niin päästään aika lähelle laskennallista maksimimäärää. Aloittaja voisi kyllä kertoa hieman enemmän määristä.
   
 8. samumanu Vieras

  0   0   0

  Kuten ehkä jo muistakin viesteistä osaat päätellä ei lasku ole välttämättä väärin vaan voi olla oikeinkin. Kaikkia tarpeellisia tietoja ei ole vaan kirjoittaja kertonut eli 100% varmaksi ei voi kukaan sen perusteella sanoa.
   
 9. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16584
  Tykkäykset:
  4819
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Ja operaattorin vika on mielestäsi se että asiakas itse aikaansaa laskunsa?
   
 10. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Puoli tuntia... kannattaisiko odottaa operaattorin näkemys asiasta?
   
 11. kieran Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1402
  Tykkäykset:
  0
  Itsekin olen miettinyt tuota messengerjuttua, kaverilla on näemmä käytössä joku ebuddy tms. messengerohjelmisto, ja se ilmoittelee parin minuutin välein että käyttäjä xx on kirjautunut messengeriin. Meneekö joka kirjautumiskerrasta 250 kt minimiveloitus jos hän on ulkomailla, vai onko hän koko ajan kirjautunut messengeriin vaikka mulla messenger toista ilmoitteleekin?
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu pätkiikö GPRS yhteyttä, voisi kuitenkin kuvitella että kyse ei ole siitä, eli GPRS yhteyttä ei ehkä katkaista parinminuutin välein.
   
 13. peuhka66

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  0503141592
  Itse käytin Nokia 5140:ää gps-kuorilla Kanarian saarilla pari vuotta sitten.
  Yhtenä päivänä kokeilin vähän suunnistaa. Puhelin haki kartan 60 kertaa netistä koko noin 2 kt. Laskussa jokainen haku oli veloitettu 250kt joka on minimi laskun koko.

  Joten tarkista montako gprs-puhelua olet soittanut.
   
 14. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Eipä ole Luuvaloa näkynyt 17.9. jälkeen. Hohhoijakkata.
   
 15. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3035
  Tykkäykset:
  108
  Tuossa ketjussa jo vähän kyseenalaistin näitä eka postaajien todellisia asioita mutta niin vain siinä tapauksessa asia oli tosi. Sen jälkeen mikään Saunalahden piirissä tapahtunut vastaava juttu ei ole kyllä yllättänyt. Tässä tapauksessa käyttäjä olisi ehkä voinut toimia huolellisemminkin.

  Toisaalta tuon viittaamani ketjun alkupuolella totesin, että näitä "kummallisuuksia" näkyy aika ajoin putkahtavan itse kunkin operaattorin piikkiin enkä edelleenkään sulje sitäkään pois.
   
 16. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Voisin sanoa, että liittymän omistajan piikkiin menee, tuo kun on helposti toteutettavissa, jos tosiaan ei ymmärrä ottaa noita haku ominaisuuksia pois päältä, kun menee ulkomaille...Muutenkaan en ymmärrä, enkä suosittele tota sähköpostin hakua. Ei siitä nyt niin paljon vaivaa ole tarkistaa se itse käsin kerran pari päivässä.
   
 17. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Asiaan on mahdotonta ottaa kantaa tuntematta asiaa tarkemmin - kuinka pitkältä ajalta lasku on, mitä sovelluksia puhelimella on käytetty jne.

  Saunalahden dataroaming -hinnat ovat Vodafonen verkossa markkinoiden edullisimmat, 1,5euro/mtavu. Teemme lisäksi jatkuvasti töitä kiinteäveloitteisen dataroaming -hinnoittelun aikaansaamiseksi.

  Kyseisen laskun aikaansaaminen edellyttää todella suurta määrää (noin 2500 kpl) lyhyitä yhteyksiä - yhteys on avattu ja suljettu käytännössä saman tien. Kyse ei ole siis sähköpostien lukemisesta ja lähettämisestä pari kertaa päivässä tai meseily satunnaisesti. Jotkin käyttäjien käyttöönottamista sovelluksista on voivat toimia kuvatulla tavalla, mutta esim. imap idle push emailin kyseessä olessa gprs datayhteys on jatkuvasti auki, eli lyhyitä yhteyksiä ei muodostu.

  / panu.
   
 18. hukassa

  hukassa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/3/06
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Huawei P9, Huawei Media Pad M3
  kiinteäveloitteisen dataroaming


  onkohan tuosta jotain uutta infoo jossain?
   
 19. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Nyt kun tämä kerran on nostettu niin voisi kysäistä varmistaak tuo GPRS asetusten poisto sen että laskua ei tule? Datan liikkumisen sen varmasti estää, mutta estääkö se yhteyden aukeamista (yhteys auki -> laskua napahtaa -> yhteysosoitetta ei löydy -> poikki).

  Olisi kyllä hemmetin kiva jos tuon GPRS:n saisi jostain vaikkapa oma.saunalahdesta ilmaiseksi halutessaan reissun ajaksi poikki. Ei ole todellakaan kiva tai millään tavalla edes kohtuullista jos joku softa unohtuu vahingossa päälle voi se raksuttaa tyyliin vuoden palkan siinä vaivihkaa laskua. Olkoonkin että tälläisessä tapauksessa summaa todennäköisesti kohtuullistettaisiin viimeistään raastuvassa.

  Tai onko S60v3:ssa estettävissä jollain lisäsoftalla pakettidata (ja myös pelkkä yhteyden aukeaminen)?
   
 20. Mokamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  0
  Tuota logiikkaa en todellakaan ymmärrä. Jos henkilö unohtaa itse ja jättää esim. matkapuhelimen sähköpostisoftan tarkistamaan viestejä automaattisesti myös ulkomaanmatkan ajaksi, niin miksi operaattorin pitäisi hyvittää jotain? Itsehän kyseinen henkilö on virheensä tehnyt ja jokaisen pitää toki vastata omasta käytöksestään.

  Eivät ne ulkomaan roaming-käytöt operaattorillekaan ilmaisia ole, joten operaattorinko pitäisi sitten kantaa taloudellinen vastuu unohtelevan asiakkaansa puolesta???
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju