Jääkiekon SM-Liiga kausi 2006 - 2007

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja Jussi2000, 29/8/06.

?

SM-liigan suosikkisi?

 1. Blues

  98,9%
 2. HIFK

  0,1%
 3. HPK

  0,2%
 4. Ilves

  0,1%
 5. Jokerit

  0 ääntä
  0,0%
 6. JYP

  0,1%
 7. KalPa

  0 ääntä
  0,0%
 8. Kärpät

  0,3%
 9. Lukko

  0 ääntä
  0,0%
 10. Pelicans

  0 ääntä
  0,0%
 11. SaiPa

  0 ääntä
  0,0%
 12. Tappara

  0,1%
 13. TPS

  0,1%
 14. Ässät

  0 ääntä
  0,0%
 1. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Kausihan alkaa parin viikon päästä joten eiköhän ole jo topicin aika. Jospa toi kaima lisää sitten vaikka äänestyksen mestarista. Mutta kiinnostavana puheenaiheenahan on Jere Karalahti ja antaako HIFK vielä armoa miehelle?


  Edit; joo t.Jussi
   
 2. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  kalpa \o/
  --kpn
   
 3. Mitro

  Mitro Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  1481
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Tällaisesta aiheesta on aina hyvä lähteä liikenteeseen. Mies kun jakaa ihan taatusti myös matkapuhelinfoorumilaiset kahtia. Toisten mielestä Jere on edelleen ihan kunkku ja toisten mielestä (myös minun ettei jäisi epäselväksi) parhaat päivänsä nähnyt osa-aikainen alkoholisti.

  Mutta itse kysymykseen, että en usko IFK:n laittavan Jereä kartanolle. Ei siellä uskalleta ottaa riskiä, että joku muu joukkue saisi hänet riveihinsä, jonka jälkeen nöyryys ja harjoitteluinto taas löytyisi. Mieluummin sielläkin pidetään puolikuntoinen Jere oman katon alla kun päästetään raitistumaan ja kuntoutumaan kilpailevaan joukkueeseen.

  En ole vielä ehtinyt työkiireiden takia muiden joukkueiden listoja katsoa, joten pitää alkaa haukkumaan SaiPaa vasta myöhemmin syksyllä. *hymiö Jussille*

  Oisko vaihtelun vuoksi muita äänestyksen aiheita kuin mestarisuosikki tai oma suosikki?

  Edit. Jussi ehtikin sen jo tuonne törkätä :(
   
 4. mik-ko

  mik-ko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  2870
  Tykkäykset:
  4
  Saa nähdä. Neuvottelut kestäneet aika kauan, jotenka luultavasti erimielisyyksiä on johtoportaassa. Veikkampa, että Karalahti saa jatkaa. Mutta saa tuntuvat sakot ja tehdään selväksi, että tämä oli viimeinen varoitus.

  Ensikauden mestarisuosikeiksi voisin mainita Jokerit, Hifk, Kärpät ja Tappara. Muihin joukkueisiin en pysty ainakaan vielä uskomaan. Itse toivoisin Pelicanssin yllättävän ja pääsevän ainakin pleijareihin.

  Sääntöuudistukset ovat myös mielenkiintoisia. Pitkään toivottu "nollatoleranssi" on nyt myös liigan saapumassa. Harjoitusotteluissa ainakin normaalia enemmän jaettu jäähyjä. Ihan hyvä sääntöuudistus, joka lisää liikkuvien joukkueiden mahdollisuutta pärjätä. Ja tuohon vielä lisätään se sääntö, että puolustuspäässä jos kiekko lipsahtaa puolustavalta pelaajalta suoraan katsomoon tuomitaan 2min. Eli ainakin alkukaudesta luvassa paljon yli- ja alivoimaa. Lisäksi maalivahdin varusteita pienennetään muutamia senttejä. Tällä tietenkin haetaan isompia maalimääriä.

  Toivottavasti tulevasta kaudesta tulee mielenkiintoinen ja tasainen.
   
 5. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Case Karalahti closed. Jere jatkaa tiukennetuin ehdoin. Onneksi.
   
 6. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Noniin, kyllähän se kiekkokausi tästä jo lähestyy - johan sitä alkoi vähän kaipaillakin. SaiPa on jälleen uudistunut melko vahvasti viime kaudesta, mutta toisaalta tuntuu että vaikkakin jälleen melko nimetön ryhmä kasassa niin viime kauden menestysresepti on edelleen tallella. Vauhdikasta koko joukkueen peliä joka miellyttää silmää. Taklausvoimaa on kadonnut viime vuodesta hieman liikaakin ja puolustuksessa on suuri tasonpudotus joka tuleekin olemaan ensikauden suuri ongelma. SaiPassa on ilo nähdä omien kavereiden Koho ja Kolehmainen tasonnostoa, Paakkarinen olisi kuulunut tähän porukkaan myös sikäli ettei leikkaus olisi pilannut koko kautta - kaveri on mukana peleissä aikaisintaan ensi vuonna ja mukaan rytmiin pääseminen vie oman aikansa. No, ei muuta kuin pelipaita päälle ja Kisapuistoon katselemaan.

  Tapaus Karalahti. Jere sai kolmannen "viimeisen varoituksen". Hohhoijaa, kaveri on oikea sm-liigan mattinykänen. Ei tämän ikäiset kaverit mihinkään muutu viimeisten tai varmasti viimeisten tai tällä kertaa tämä on kyllä ihan viimeisten varoitusten myötä. Toisaalta en myöskään ymmärrä hifk-faneja, sillä mitä ihmettä te oikein Karalahden perään itkette? Kaveri on nykyisellään enää keskinkertainen liigapuolustaja. Levenevät kaukalot, kasvava liike, kangistuva Karalahti ja tiukentuva tuomarilinja viimeistään karsii äijän apuja entisestään - mutta toisaalta, mitä ihmettä Karalahti on oikeastaan tehnytkään? Kovaa hypeä Euroopan parhaasta pakista, kovin äijä, maailmanluokkaa - missä ne todelliset tämän luokan näytöt? Hifk-piireissä vain on noussut yliarvostettuun asemaan näiden ymmärtämisten ja "Jere on Jere" -sisällöttömien hokemien myötä. Minulle ei ole väliä mitä äijän kanssa tehdään, kaveri ei tee vastapuolen rosterissa mitään vaikutusta ja painii henkilökohtaisten ongelmiensa kanssa. Turha jätkä, mutta lehdet tykkäävät kirjoittaa.
   
 7. jannyman Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/8/04
  Viestit:
  2700
  Tykkäykset:
  0
  Lisätään tuohon vielä ikuinen narkkari. Kun on kerran nähnyt mitä siellä rajan toisella puolella on niin ei sitä niin vain jätetä. Ei liene kuin ajan kysymys milloin Jere narahtaa taas kovempiin aineisiin. Kerran narkkari, aina narkkari. Kyllähän kaveri alkaa olla enemmänkin rasite kuin vahvistus mille tahansa joukkueelle. Mutta eihän kenellekään saa toivoa epäonnea joten toivottavasti Jere pystyy kokoamaan itsensä ja olemaan selvinpäin edes suurimman osan kaudesta.

  Asiaan. Tapparan mies olen ollut yli 30v ja kaiholla edelleen muistelen noita kultaisia 70-80 lukuja jolloin Tappara oli mestarisuosikki nro1 ja muut lähinnä kamppailivat himmeämmistä mitaleista. Tilanne on "hiukkasen" muuttunut sitten noiden aikojen ja nykyisin Tappara lähteekin haastamaan muita joukkueita ja onkin onnistunut siinä aika hyvin viime vuosina. Valoa tunnelin päässä taas pitkän pimeän jälkeen.

  Ääni Tapparalle siis.

  Historian havinaa.

   
 8. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  HIFK ei ainakaan vielä antanut potkuja Karalahdelle, seuraavasta törttöilystä potkut tulee. Saas nähdä...
   
 9. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Niinkö luulet?
   
 10. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  En, siksi kirjoitinkin että: "Saas nähdä...", mutta et ottanut sitä mukaan lainaukseesi.
   
 11. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Onneksi maailman parasta kiekko pelaava SaiPa voittaa tänäkin vuonna mestaruuden.

  Karalahti on edelleen yksi Suomen parhaista puolustajista. Johan maajoukkue-edustuksetkin sen kertovat. Tottakai Jerekin on hidastunut aikojen saatossa, mutta korvaa sen erittäin hyvällä pelinlukutaidolla ja pelisilmällä. Jere on todennäköisesti tulevallakin kaudella yksi johtavista pakeista liigassa.
   
 12. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Ha! Huono yritys johon on heti puututtava! Palstan kollektiivinen ykkösjoukkue SaiPa pelaa parhaimmillaan Suomen Parasta kiekkoa. Ikävä kyllä "hyvä peli" ei takaa ensimmäistäkään sarjapistettä joten vielä viime kaudella nämä erittäin viihdyttävätkään esitykset eivät lopulta siivittäneet kuin erittäin tiukkaan taistoon stadin pellejen kanssa poffeissa näytettyään töpseleille taivaan merkit. Menestys ei takaa sitä, että myös peliesitykset ovat olleet nautittavia. Pahimmillaan keskialueen tylsä sumputtaminen johtaa pistesaaliiseen ja iloisen, hyökkäävän jääkiekon "tappioon".
  Tämä lause kuuluu esittää muodossa "oli". Ei ole enää. Aika on ajanut ja tulevalla kaudella moni muukin tulee ajelemaan Jerguksesta ohi. Oikealta ja vasemmalta.
  Epäilen. Pikemminkin ennustan että Jere töhöilee jälleen, mutta saa edelleen jatkaa edustustaan hifk:ssa. Liigan pakkieliittiin Jere ei nouse missään muualla kuin iltapäivälehtien sivuilla ja hifk-fanien silmissä. Ura hiipuu ja tulevaisuudessa häämöttää muutaman muun entisen pelaajan lähinnä säälittävä kohtalo. Olen tästä toki vilpittömän pahoillani, koska "silloin joskus" olin kyllä täysillä Jeren puolella eikä nämä kännäämiset suinkaan minun mielipidettäni ole kääntäneet - otanhan tuota itsekin, välillä niin etten varmasti kykenisi minnekään jonninjoutaviin matkoihin mukaan - vaan ihan puhtaasti tosiasiat ovat, että Jeren ura on pikkuhiljalleen ohi. Siitä oli aivan selviä merkkejä jo kuluneella kaudella ja kyllähän se niin on että tipahtaminen sieltä laadukkaalta tasolta tapahtuu usein nopeammin kuin sinne kiipeäminen. Kun liigassa vielä tapahtuu lyhyellä aikavälillä melko radikaaleja uudistuksia, ei wanha niihin enää sopeudu eikä ehkä motivaatiokaan sopeutumiseen ole sitä mitä monilla muilla - niillä joilla näytettävät ja ura ovat vielä edessäpäin. Eiköhän Jere keskity pikemminkin nautiskelemaan saamastaan yliarvostuksesta fanien keskuudessa.

  On ilahduttavaa nähdä, kuinka SaiPan suosio palstalaisten keskuudessa jatkaa edelleen vakaata kasvuaan parin äänen pikkujoukkueesta vuosi vuodelta hyvin suotuisissa merkeissä. Hyvä Idän Jättiläiset!
   
 13. DaCheap1

  DaCheap1 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/04
  Viestit:
  1972
  Tykkäykset:
  0
  Vaikuttaa siltä, että keskustelua riittää tästä aiheesta mukavasti. ;)
   
 14. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  No, kannattaa lukaista Iltalehden mielipideosasto. Sieltä sitä keskustelua vasta löytyykin... :)

  Ei oikeasti vielä jaksa alkaa vääntämään, mutta kummastelen Jussin stadipelle -nimityksiä. Provoon vastataan provolla, mutta haukkumanimillä pelaaminen on mielestäni alatyylistä. Tottakai voisin itsekin "vitsailla" hassunhauskoilla "nimityksillä". On Kamalahtea (kumma, kun kukaan ei ole sitä vielä murjaissut), stadipelleä.

  Sitäpaitsi stadin pellet lienevät jo olemassa, nimittäin rakas naapuriseuramme Jokerit:

  [​IMG]
   
 15. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Ei pysty, eikä kykene edes lukemaan noita kukkujuttuja. Olkoonkin, että varmasti näkemykseni tuollakin jaetaan - ja vastustetaan.
  No, itseasiassa tässä nyt taisi olla hieman sisäpiirin huumoria matkassa - stadin, tai kirjoittaisinko pikemminkin städiin pellet on peräisin viime kaudelta erittäin ratkiriemukkaasta Eero Taurun radioselostuksesta ottelusta SaiPa - HIFK jossa Eero hieman lämpeni "stadin kingeiksi" itseään kutsuvaa joukkoa kohtaan ja antoi palaa oikein tunteella jälleen yhden loistavista radioselostuksistaan.

  Pahoitteluni, et ole sisäpiirissä etkä siis tiedä parhaita juttuja joten minun ei olisi pitänyt suunnata tätä käsittämättömän über-humaania huumorintajuani nyt nähtyyn suuntaan. ;)

  Suosittelen kuuntelemaan noita Taurun nettiradioselostuksia osoitteesta http://stream.sbs.fi/kaakko.m3u sikäli että noita ensi kaudellakin kuullaan. Ehkä tietysti täytyy olla joko SaiPa-fani tai vähintään joustavalla huumorintajulla varustettu että noista nauruja irtoaa - mutta sitten kun ollaan samalla aaltopituudella, niin ei parempaa legendaa ei heitä kukaan! Kyllönen ja Mertaranta parhaimmillaankin yltävät vain Eero Taurun radiolaukun kantajiksi.
   
 16. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  Ok, asia vilpitön.

  Stadin Kingit on muuten toinen faniklubeistamme. Samainen sakki on myös kunnostautunut erittäin ansiokkasti HIFK:n jalkapallojoukkueen kannustamisessa. Tuntuukin tällä kaudella, että Stadin Kingit ovat vetäneet enemmän faneja kuin virallinen fan club, B2 reds.

  http://www.stadinkingit.tk/ Tuolla lisää poppoosta.
   
 17. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No, kuva on hieman vastaavaan suuntaan kuin Lahtelaisten Ääriliikkeestä. Mielestäni on kannattamista ja on väärin kannattamista; olen jäänyt mielikuvaan näistä jengeistä että taitavat pikemminkin liikkua siellä enemmän perseestä olevan toiminnan puolella. Kyse lopulta on vain jääkiekosta ja riidan haastaminen, yleinen aggressiivisuus ei kyllä kuulu oikeanlaiseen kannattajakulttuuriin. En näe mitään syytä miksi vastustajan kannattajia kohtaan täytyisi olla vihamielinen, kaukalossahan sitä kiekkoa pelataan ja jääkiekon ystäviähän olemme kaikki. No, jengissä pesivä häirikkövähemmistö usein pilaa ansiottakin isomman porukan mainetta - nämä nyt ovat vain omia mielikuvia.
   
 18. Sonic Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2135
  Tykkäykset:
  3
  En osaa sanoa, kun en vieraspelimatkoilla pahemmin käy. Kaipa siellä on ne samat syyt, kuin "meillä" vierailevilla toisilla faneilla. Toiset ei vaan osaa ottaa olutta niin, että muillakin on mukavaa. Jos pitää ottaa ylipäätänsä.

  Mutta kotona kyseinen poppoo piti jo viime kaudella paikoitellen huomattavasti enemmän ääntä ja menoa kuin B2.
   
 19. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No näin todennäköisesti ja toki sen myönnän, että omatkin mielikuvat ovat muodostuneet todennäköisesti hyvin pienen edustuksen perusteella - se vain on totuus että ikävät muistot tuppaavat erottumaan joukosta. Usein Lahdessa peleissä käydessä oli mukava heittää juttua vieruskavereiden kanssa ottelusta, vaikka itse SaiPan (eli siis vastustajan) puolella olinkin, tuossakin vain jokunen mätämuna vain sitten lopulta keskittyi vittuilemaan puolen pelin ajan keräten pari jeesjees-apinaa mukaan, joten jäipä lopulta sitten Pelicansilta ne minunkin, kaverini ja muksujen vähäisetkin lipputulot saamatta. Maku menee hommasta, toki nyt pienet ja osuvat kuitit voi hyvin sietää mutta kun alkaa olla jo ottelutapahtumaa häiritsevää niin turhaapa sinne on v*tutusta lähteä keräämään.
   
 20. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
  Nyt olisi jaossa varma tieto. Jos lyöt vetoa mestarista, niin kannattaa seuraava tieto käyttää hyväksi.
  (Protsentit voitosta voitte sitten ohjata allekirjoittaneen tilille)
  Elikkä Suomen mestaruutta keväällä 07 juhlii Stadin ykköset Jokerit!

  Viime kausi Jokereilta meni täysin penkin alle. Toista vastaava ei voi, eikä tule putkeen.
   

Jaa tämä viestiketju