Jääkiekon SM-liiga 2005-2006

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja McTom™, 16/8/05.

?

SM-liigaveikkaus 2005

 1. Blues

  100,0%
 2. HIFK

  0 ääntä
  0,0%
 3. HPK

  0 ääntä
  0,0%
 4. Ilves

  0 ääntä
  0,0%
 5. Jokerit

  0 ääntä
  0,0%
 6. JYP

  0 ääntä
  0,0%
 7. KalPa

  0 ääntä
  0,0%
 8. Kärpät

  0 ääntä
  0,0%
 9. Lukko

  0 ääntä
  0,0%
 10. Pelicans

  0 ääntä
  0,0%
 11. SaiPa

  0 ääntä
  0,0%
 12. Tappara

  0 ääntä
  0,0%
 13. TPS

  0 ääntä
  0,0%
 14. Ässät

  0 ääntä
  0,0%
 1. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
  Uusi kausi pyörähtää käyntiin kuukauden päästä, täydellä seitsemän ottelun kierroksella.
  Ensimmäinen kierros pelataan 15.9. ja ottelut ovat:
  Blues - Kärpät
  HPK - TPS
  Jokerit - HIFK
  KalPa - JYP
  SaiPa - Pelicans
  Tappara - Ilves
  Ässät - Lukko

  Koko kauden sarjaohjelma:
  http://www.sm-liiga.fi/sarjaohjelma.asp?sid=1465

  Linkit joukkueiden kotisivuille:
  http://www.sm-liiga.fi/sivu.asp?show=linkit

  Uutisia:
  http://www.sm-liiga.fi/uutiset.asp

  Suomen mestarit kautta aikojen:
  http://www.sm-liiga.fi/sivu.asp?show=mestarit
  Veikkauksiani:

  runkosarja
  1. Kärpät
  2. HIFK
  3. HPK
  4. Jokerit
  5. Ilves
  6. Blues
  7. TPS
  8. Kalpa
  9. Lukko
  10. Ässät
  11. Tappara
  12. JYP
  13. Pelicans
  14. Saipa

  Kauden päättyessä neljä parasta:
  1. Jokerit
  2. HIFK
  3. HPK
  4. Kärpät

  Suosikkijoukkue: Jokerit

  Jokerit on viime aikoina menettänyt NHL:lle kaksi tärkeää pelaajaa:
  Rita ja Filppula I. suuntaavat rapakon taakse, myöskin neloskentän Mäki suuntaa Änäriin. Rita ja Filppula ovat sen tason miehiä, että ne on vaikea korvata.
  Jantunen on loukkaantuneena vielä kun kausi alkaa.

  Kaksi merkittävää muutosta viime kauteen on Kalpan nousu liigaan ja Tv-oikeuksien siirtyminen MTV3:lta Neloselle ja Canal+:lle.


  Edit; lisätty äänestys t:Jussi
   
 2. htavilap Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  1874
  Tykkäykset:
  0
  Runkosarja:

  1. Jokerit
  2. Kärpät
  3. HPK
  4. TPS
  5. Lukko
  6. Ilves
  7. HIFK
  8. Tappara
  9. Blues
  10. Jyp
  11. Ässät
  12. Kalpa
  13. Pelicans
  14. Saipa

  Lopullinen järjestys:
  1. TPS
  2. Jokerit
  3. Lukko
  4. Ilves

  Suosikki joukkue tottakai Tps ja pistepörssin voittaa Ville Vahalahti

  Blues ei menesty satsauksista huolimatta, kalpa aloittaa hyvin, mutta hyytyy loppua kohden täysin kokemattomalla joukkueella

  Tps vetää rutiinilla neljänneksi runkosarjassa, mutta leikittelee mestaruuteen kokeneella joukkueella. Kärpät hyytyy jo puolivälierissä kun menestysnälkää ei ole.

  Play-off järjestelmä on huono, säälipleijarit saisivat jäädä historiaan, jos vain neljä joukkuetta karsiutuu runkosarjan jälkeen niin se ei ole hyvä.

  Vähän haikea olo jää kun sunnuntaina ei tule enää tuttua ja turvallista hockey night-ottelua, mutta mitään suurta draamaa nuo pelit ei yleensä tarjonnetkaan, neloselta on silti ilmeisesti tulossa kauden aikana maalikoosteita heti pelikierrosten jälkeen sekä viikonloppuisin jotain suurempaa katsausta.
   
 3. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
  Eihän ne aina loistaneet, mutta monestikkaan, ainakaan itselläni ei ole sunnuntaisin erikoisempaa ohjelmaa, niin oli mukava katsella toisella silmällä matsia.
  Kanavan vaihdossa on se hyvä puoli, ettei Saukkosta tarvitse kuunnella ja katsoa. Odotan Neloselta uutta pirteyttä ohjelmiin.
   
 4. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Nyt tosiaan kun liigassa on 14 joukkuetta niin aivan hyvin voisi pleijarit pelata kahdeksan parasta ja jättää pois ton säälisarjan, ei se kuitenkaan mitään yllätyksiä tule tuomaan.
   
 5. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  kärpät on suosikkijoukkue ollut 1divarista asti, tps tietysti sijainnin takia toinen suosikki. ja canalilta näkyy matsitkin..täytynee seurata
   
 6. aimo Vieras

  0   0   0

  Kuinka kauan olenkaan odottanut HIFK:n ja Jokerien kohtaamista finaalissa... pienestähän se on ollut kiinni, mutta jos tällä kaudella vihdoin...
   
 7. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tyrkkäsin tuohon vielä äänestyksenkin suosikkijoukkueesta - ei siis tarvitse äänestää mestaruussuosikkia vaan ihan vain kannattamaansa joukkuetta.

  Niin, SaiPa on luonnollisesti minun ja monen muun fiksun valinta. Joukkue on tänäkin vuonna terveellä pohjalla liikenteessä, huippukalliit "raha haisee" -hankinnat ovat tekemättä ja joukkue tulee taistelemaan leveänä rintamana. Tänä vuonna liiga vaikuttaa varsin mielenkiintoiselle sillä monista joukkueista on NHL verottanut pelimiehiä ja paljon on jouduttu tuomaan uusia - etupäässä aika nimettömiä miehiä tilalle verrattuna NHL pelaajiin.

  SaiPa on vahvistunut viime kaudesta maalivahdeilla Tomas Duba ja Mikko Strömberg ja arvioinkin tuon liigan parhaaksi maalivahtikaksikoksi. Samoin puolustus on kovaa valuuttaa liigatasoa vertailtaessa, etenkin jos tryoutilla ollut kovaotteinen Kristian Kudroc saa sopimuksen sputnik-paitaan. Puolustuksella on kokoa mutta myös käsiä. SaiPalla on myös koko liigan parhaaksi tunnustettu jarrukenttä Koho - Skyttä - Paakkarinen joka on pimentänyt monta vastustajan suurta tähteä jo viime kaudella, sekä naputtanut itseasiassa mukavasti pisteitäkin näitä tähtiä vastaan pelatessa. Pojat ovat taas vuoden vanhempia, voimakkaampia ja kokeneempia joten jos viime kaudella nousivat oman roolinsa ehdottomaan eliittiin niin tänä kaudella on odotettavissa vielä huikeampaa showta.

  Jos maalivahtipeli ja puolustus ovatkin SaiPalla vähintään kunnossa niin ykkös- ja kakkoskentässä ovat hankinnat edelleen avoinna - ja pelkäämpä että saattavat sellaisiksi jäädäkin. Tällä hetkellä noita paikkoja kansoittaa mm. kesän mittaan hankitut Kimmo Koskenkorva, Jaska Vilen, Antti Pihlström, Jarkko A. Immonen sekä harjoituspelissä loukkaantunut ja näin ollen edelleen hieman kysymysmerkiksi jäänyt norjalainen Morten Ask.

  No, katsotaan miten Mälkiän jo viime kaudella sisäänajama pelityyli tuo tulosta; ei tällä kaudella todennäköisest suurilla maalimäärillä tulla mässäilemään mutta kyllähän se lienee trendi ollut koko liigassa jo pitkään.

  Se ei mahdu millään päähän, kuinka tähän mennessä lopullisen runkosarjajärjestyksen "tienneet" ovat veikanneet SaiPaa sijalle 14. mutta ilmeisesti jääkiekkotietämys ei ole sillä tasolla että olisivat osanneet tunnistaa SaiPan rakentuneen jälleen entistä enemmän kohti sitä omaa pelityyliään. Liigassa on paljonkin enemmän menettäneitä joukkueita jotka eivät ole pystyneet edes vahvistamaan rivejään vastaavalla tavalla kuin SaiPa, muutamia mainitakseni mm. JYP, Ilves, Ässät, Lukko, KalPa ja Pelicans jotka kaikki todennäköisesti jäävät runkosarjassa SaiPan taakse omaa "turnaustaan" pelailemaan. Myös Tapparan voi helposti todeta likimain vain ikääntyneen avainpelaajien osalta joten kyllä omat veikkaukseni vievät SaiPan kevyesti liigan keskikastiin - pelityylin loksahtaessa kohdalleen, jopa ylempään keskikastiin.

  Viime kaudella ei yksikään joukkue ottanut kovin suurinumeroisia voittoja SaiPasta, joten tämä kertoo siitä että vastaan pelaaminen on ollut vaikeaa - samalla linjalla jatketaan vaikka joukkueessa onkin paljon hyökkäysvoimaa poistunut, on puolustus kuitenkin vahvistunut paljon. Tällä kaudella odotan edellä mainittujen lisäksi mm. Viitaluoman ja Vänttisen vihdoin nousevan pisteitä tekeviin rooleihin, samoin Qvistin onnistumisia olisi mukava jo todistaa - ei-SaiPaa seuraaville täysin puskista tulevilla nimillä siis kauteen ja ihan hyvää tulosta hakemaan. Kiitos.
   
 8. mik-ko

  mik-ko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  2870
  Tykkäykset:
  4
  Kärpät sen hoitaa, mikäli pelaaja pajatso ei vielä tyhjene. Jokinen, Kukkonen, Viuhkola ja Bäckström voi olla vielä liipasimella. Toivottovasti ei lähde kukaan.
   
 9. kenopaeaenaali

  kenopaeaenaali Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4610
  Tykkäykset:
  1
  Kalpa!
  --kpn
   
 10. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Niin, pieni kannanotto vielä kauden 2005-2006 muutoksiin tai muuttamatta jättämisiin.

  Televisiointioikeuksien siirtyminen pois maikkarilta on suorastaan huikean hieno juttu. Vaikka heti ensimmäisellä kaudella ei kannata liikoja odottaakaan niin mm. lupaus siitä että erän kesken tulleet jenkkityyppiset mainoskatkot saavat jäädä historiaan on suorastaan balsamia Hockey Nightin viiltämille haavoille. Samoin en jää sekunniksikaan kaipaamaan Saukkosta ja kiskis-Jutilaa ja noita karmaisevia oransseja takkeja. Siinä oli näin jälkeenpäin(kin) sanoen todella huono selostajakaksikko vailla edes Kyllösmäistä hauskaa hörhöilyä. Maikkarin olisi pitänyt jo vuosia sitten havahtua tilanteeseen ja pistää koko paletti uusiksi jollain muulla tavalla kuin todella onnettomalla Fan Club -lähetyksellä. Se oli rimanalitus.

  Viime kauden uudistuksien toivoisin sydämestäni jäävän mm. rankkarikisan osalta pois. Ei tämä pistelaskukaan ole ollenkaan jääkiekkoon kuuluva, pitäkööt vaikka uppopalloilijat sitten säälipisteensä sun muut. Jääkiekon oikea pistelaskutapa on kaksi pistettä voitosta (vaikka sitten jatkoajalla) ja tappiosta nolla. Ei ole muita oikeita laskutapoja, menisipä tämäkin jakeluun liigan päättäjille.
   
 11. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  onko muuten jo tiedos kuka canalilla selostaa...onko edes lindegren, muuten en kyl kato :)

  mitä pistelaskuun tulee niin eikös toi otettu nhl:stä alunperin?
   
 12. htavilap Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  1874
  Tykkäykset:
  0
  Pistelaskujärjestelmä on apinoitu elitserienistä eli Ruotsin liigasta.

  Ja mitä saipaan tulee niin noin nuorella ja kokemattomalla joukkueella ei vielä tällä kaudella keskikastiin nousta, kymmenen sakkiin pääsystä saa taistella. Vahvistukset aika keskinkertaisia sekä kun tiedätään että Mälkiä ei mikään taikuri ole niin ei.
   
 13. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Noista potentiaalisia NHL lähtijöitä ovat vain Jokinen ja Kukkonen. Blackhawks ei ole käsittääkseni enää Viuhkolasta kiinnostunut, ja NHL ura urkenee vain jos CHI kauppaa tämän oikeudet jonnekin muualle. Bäckström taas ei ole NHL tason veskari, eikä koskaan saavuta sitä tasoa.

  Kukkonen saattaa lähteä rapakon taa, taistelemaan kolmannen pakkiparin paikasta mutta varmaan suuri osa kaudesta sujuisi farmissa. Jokinen on mielestäni näistä vahvin lähtijä ja uskonkin että siirtyy Dallasin organisaatioon vielä ennen kauden alkua.
   
 14. aimo Vieras

  0   0   0

  No siinä tapauksessa minä en tunnustaudu fiksuksi. Mielestäni SaiPa ja Pelicans eivät ole niin taloudellisessa kuin urheilullisessakaan mielessä SM-liigatason joukkueita. On täysin älytöntä että näin pienen maan korkeimmalla liigatasolla pelaa 14 joukkuetta.
   
 15. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Nuorella kyllä mutta samoille nuorille on tullut mm. viime ja toissakaudesta jo paljon kokemusta.
  Vahvistukset ovat koko liigan tasolla vaihdelleet pääsääntöisesti heikoista keskinkertaisiin vain muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. SaiPa on tässä valossa saanut tehtyä ihan onnistuneita hankintoja, kuten esim. Duba ja monia kiinnostanut Strömberg.

  Norjalaishyökkääjä Ask on täysi kysymysmerkki, ei tässä mikään pistelinko pitäisi joka tapauksessa olla kyseessä mutta pakki Kudroc on kuuleman mukaan esittänyt ihan hyviä otteita harjoitusmatseissa ja onhan tuolla kokoakin ihan riittävästi liigatasolle.
   
 16. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Jos nyt pitäisi veikata niin varmaan Pentti Lindegren selostaa, ainakin viime talvena selosti Canal+:lla ruotsin elitserienin pelejä.
   
 17. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  niin selosti juu, ja tuli kyllä vanhat sm-liiga ajat mieleen.

  paras liiga selostaja mitä mä oon nähny..mertaranta sit maajoukkuekisoihin ja kyllänen moottoriurheiluun :)
   
 18. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  No et sitten ole seurannut mm. urheilullisessa mielessä SaiPaa; yksi tulevaisuuden "supertähtiä" Petteri Nokelainen on SaiPa-kasvatti, samoin nuorten maajoukkueen vakionaamaksi nousua tekevä Janne Kolehmainen jatkaa SaiPassa edelleen. Viime kaudella SaiPaa nykyään edustava Olli Malmivaara teki tuloaan miesten maajoukkueeseen ja Tomas Duba on Tsekin maajoukkueen tulevia nimiä sekä potentiaalinen NHL vahti. Ai mutta, eiväthän nämä sitten varmaan ole mitään urheilullisesti merkittäviä saavutuksia? Väheksyt varmaan myös Lalli Partisen saavutuksia, Heikki Mälkiä, Petri Skriko, Vesa Viitakoski, Jussi Markkanen - eihän nämä ole mitään "urheilullisia saavutuksi" syystä että seurana on vain SaiPa...
  Sinä varmaan tykkäisitkin katsella pk-seudun omaa liigaa jossa samat joukkueet kohtaavat toisensa kymmenen kertaa kaudessa? Leveä liiga tuo mahdollisuuksia pelaajille kehittyä sekä pienentää hyppyä mm. Mestiksen ja liigan välillä joka mahdollistaa pärjäävän Mestis-joukkueen siirtymisen sarjatasolta toiselle ilman pelkoa siitä että jää täysin heittopussin rooliin. Mikään liiga ei ole tasainen, aina on sekä vahvempia eittä heikompia joukkueita. Menestyvienkin joukkueiden on saattanut pitää hakea vauhtia alemmalta sarjatasolta ja näin tulee myös jatkossa olemaan, mikä luo vain omaa mielenkiintoaan lajia kohtaan. Mm. Edmontonissa nähtiin mielenkiintoinen ilmiö pitkän voittokulun jälkeen NHL:ssä kun osa "faneista" alkoi itseasiassa jo toivoa ylivoimaisen joukkueen valtakauden päättymistä - joten ei sitä pelkkää voittokulkua ja pärjäämistäkään jaksa loputtomiin seurailla. Tarvitaan eritasoisia joukkueita sekä muuttuvia voimasuhteita. Jälkimmäisessä suomessa ollaan aivan lapsenkengissä ja mm. NHL-tyylinen draftaaminen, palkkakatto tai isommat liigan sisäiset siirtokorvaukset toisivat lisää vaihtelua myös kotimaiseen liigaan. SaiPa mm. on tehnyt halki vuosien erinomaisia löytöjä, jotka sitten on rahan perässä siirtyneet muualle liigan sisälläkin. Noin helsinkiläisenä varmaan muistat mm. erään Otakar Janeckyn joka ei suinkaan ollut Jokereiden "löytö" vaikka niin saattaisitkin kuvitella, samoin eräs Dale McTavish, Vladimir Machulda, Petteri Nokelainen - jopa Jeff Bes hankki mainetta sputnikeissa ja tämän jälkeen hankittiin pk-seudun rahalla pyöriviin "perinteikkäisiin" joukkueisiin.
   
 19. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Joo Lindegren on kyllä jääkiekon suhteen ehdoton asiantuntija ja pysyy asiassa.
   
 20. htavilap Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  1874
  Tykkäykset:
  0
  J-P Jalo on myös todennäköinen vaihtoehto. Selosti World cupin taannoin.
   

Jaa tämä viestiketju