Jäähyväiset Nokialle

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja AnonyymiRaato, 11/2/11.

 1. AnonyymiRaato

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  6
  Pahoittelen pitkää vuodatusta, mutta uskon että tämä kirjoitus summaa monen muunkin ajatukset. Kirjoitan tämän viestin ennen kaikkea luopumisen aiheuttamalla haikeudella.

  Oma kännykkähistoriani ulottuu vuoteen 1998, jolloin ostin omilla rahoillani juuri täysi-ikäiseksi tultuani ensimmäisen puhelimeni, joka oli Nokia 5110. Maksoi muistaakseni noin 1800 markkaa. Puhelin palveli hyvin, eikä siinä ollut mitään moittimista. Sillä pystyi soittamaan, lähettämään ja vastaanottamaan tekstiviestejä, matopelikin löytyi, ja kuoret pystyi helposti vaihtamaan - yhdet sai jopa "kaupan päälle". Liittymä oli Radiolinjalta.

  Parin vuoden päästä, vuonna 2000, sain edullisesti testikäytössä olleen Nokia 9110 Communicatorin. Sain sen todella edullisesti, 4000 markkaa, ja se palveli pitkään ja hyvin. Suurin puute oli pakettidatayhteyksien puuttuminen, ja GSM-modeemina laitteen kytkeminen sarjakaapelilla kannettavaan tietokoneeseen aiheutti ennen kaikkea isoja puhelinlaskuja, mutta myös turhautumista hitaaseen nettiyhteyteen.

  Näihin aikoihin Saunalahti aloitti GSM-operaattorina, ja vanhana asiakkaana pääsin ensimmäisten joukossa Saunalahden GSM-asiakkaaksi, mitä olen tänäkin päivänä.

  Noin vuonna 2003 tuli hommattua Nokia 3650, joka oli karvas pettymys. Edellisiin puhelimiin verrattuna laite oli hidas, ja nettiselaus, kamera yms. toiminnot olivat lähinnä huono vitsi. Puhelin ei lopulta sopinut oikein mihinkään tarkoitukseen mihin olin sitä ajatellut, ja soittaminenkin oli hankalaa omituisen näppäimistön takia. Akkukin kesti korkeintaan siedettävästi. Hintaa tuolla taisi olla noin 450 euroa.

  Noin vuonna 2005, pitkäksi venyneen odotuksen jälkeen, hankin Nokia 7710 kosketusnäyttöluurin ensimmäisten joukossa, ja maksoin siitä 740 euroa. Laite ei ollut läheskään niin suuri pettymys kuin edellinen, mutta pettymykset seurasivat jälkikäteen kun Series90 kehittämistä ei jatkettu, ja ennalta mainostettu TV-vastaanotinkin jäi lopulta toteutumatta. Kosketusnäyttö oli kuitenkin asiallinen, ja muutenkin laite oli ihan ok. Edelleen kuitenkin nettikäytössä laitteesta ei ollut mihinkään, selain oli hidas ja huono, ja ohjelmatkin tuppasivat kaatuilemaan. Ohjelmistotukikin jäi olemattomaksi, mm. navigointia ei saanut kaikilta valmistajilta. Jälkimakuna pettymys. Ehkä, jos olisin maksanut pari sataa vähemmän, olisin ollut vähän tyytyväisempi.

  Vuonna 2006 palasin kommunikaattoriin työasioista johtuen, ja Nokia 9300i onkin palvellut näihin päiviin asti moitteettomasti. Sain laitteen todella edullisesti uutena, 400 eurolla, ja akkuja on neljäs nyt menossa. Laite on ollut kovassa käytössä, sillä on hoidettu sähköpostia ja kalenteria ja fakseja, ja bluetoothin yli maksupäätemaksuja sekä navigointia, eikä se ole pettänyt koskaan. Käytön jäljet ovat nähtävissä, mutta laite toimii täysin. Paras Nokian puhelin jonka olen omistanut, ei mitään moittimista. Tai no, vakio-nettiselain on huono, eikä tämäkään laite sovellu nettisurffailuun sellaisenaan. Hintaansa nähden kuitenkin aivan verraton laite.

  Noin vuonna 2007 hankin omaan käyttöön Nokia N95 -luurin, joka on ollut ainoa kytkyluurini ja sellaiseksi myös jää. Puhelin on laitteena ihan ok, kamera on hyvä, ja netissäkin voi jotenkuten surffata, mutta liukuläppä on väljä ja lonksuu inhottavasti nappeja painellessa. Vika oli uutena, eikä siihen auttanut mikään ruuvien kiristely tai muukaan kotikonsti. Toinen iso miinus tulee huonosta akunkestosta, joka todellakin on luvattoman huono. Laitteessa ehkä enemmän moitittavaa kuin ohjelmistossa. Mutta kokonaisuutena kuitenkin positiivisen puolella. Saunalahden kytkynä luurin hinnaksi taisi tulla noin 500 euroa.

  Noin vuonna 2008 tuli hankittua Nokia E71, joka on osoittautunut erittäin hyväksi puhelimeksi. Akku kestää kuten kuuluukin, näyttö on kerrankin oikein päin, ja näppäimistökin on oikein hyvä. Ilmainen navigointi ja suhteellisen toimiva ja nopea nettiselaus. Kamera on huono, kenties jopa viallinen, mutta sille on niin vähän käyttöä että ei haittaa. Oiva kaveri lenkille, ei lopu akku kesken lenkin musiikkia/radiota kuunnellessa ja Sports Trackeria käyttäessä kuten N95:ssä. Luotettava työpuhelin, kuten 9300i. Vähän on hitaanlainen tietyissä asioissa, mutta kuitenkin ihan toimiva ja ennen kaikkea luotettava laite. E71 maksoi muistaakseni noin 480 euroa.

  Saavutaan vuoteen 2010. Nokia N8 antoi odottaa itseään niin kauan, että sen osalta innostus meni kohdallani jo ohi. Kävin toki testaamassa laitetta useamman kerran, mutta into lopahti kun onscreen-näppäimistön käyttö tuntui äärettömän turhauttavalta virheineen. Laite myös tuntui hitaalta. Siinä samalla tuli testailtua ohimennen myös kilpailijoiden kosketusnäyttölaitteita, ja silmiin pisti heti paitsi niiden huomattavan suuri nopeusero N8:aan verrattuna, myös loogisempi käyttö. Erot oli helppo todeta jo muutaman minuutin ohimenevässä testailussa. Niinpä en halunnut enää sijoittaa 500 euroa Nokian luuriin, johon pelkäsin pettyväni kuten niin monesti aiemmin. Jäin kuitenkin odottelemaan "seuraavaa" mallia, kun olin suhteellisen tyytyväinen E71:een.

  Pian se seuraava malli tulikin, kun Nokia julkaisi E7:n, joka pitkästä aikaa aiheutti värinöitä sisällä, tuntuihan se likipitäen täydelliseltä laitteelta tällaiselle Nokia-kosketusnäyttö-kommunikaattori -ihmiselle. Voin vilpittömästi sanoa, että jos laite olisi tullut jouluksi 2010 markkinoille, olisin luultavasti nyt suhteellisen tyytyväinen maksettuani noin 600 euroa siitä, ja huolimatta kavereiden ivailusta tai laitteen melko ilmeisistä puutteista kilpailijoihin verrattuna.

  Tullaan tähän päivään. E7 antaa edelleen odottaa itseään, ja samaan aikaan Nokian porauslautta on tulessa. Kun kuvioon ilmestyi vielä Meego-linuxin tilalle pahamaineinen Windows, jouduin valitettavasti tällä päivämäärällä luopumaan viimeiseksi jääneestä Nokian E71 -luuristani, ja hankin ensimmäisen ei-nokialaisen puhelimeni.

  Ei liene vaikea arvata, että valintani kohdistui HTC Desire Z -puhelimeen. Voin jo näin heti ensituntemusten perusteella todeta, että olen erittäin tyytyväinen ja huojentunut valintaani. Maksoin luurista vaivaiset 400 euroa, kun E7 olisi ehkä Nokian omasta myymälästä irronnut reilulla 600 eurolla. Mutta kaiken lisäksi koen saaneeni paremman puhelimen. Ei ehkä laitteena, mutta kokonaisuutena.

  Joten kiitos Nokia, hetkittäin olin ihan tyytyväinenkin. Koen kuitenkin maksaneeni useita satoja euroja tyhjästä vuosien aikana, ja pettyneeni monet kerrat, milloin laitteeseen, milloin ohjelmistoon, joskus molempiin. Mielestäni en ole paljoa vaatinut, mutta valitettavan usein sekin vähä on jäänyt saamatta, tai annetut lupaukset on petetty. En ollut nytkään paljoa vailla, mutta tuollainen viivästys kuten E7:n kohdallakin tapahtui, tai tapahtuu edelleen, on mielestäni anteeksiantamatonta, varsinkin kun laite taitaa rautapuolella olla pitkälti yhtenevä N8:n kanssa, ainakin näin maallikon silmin katsottuna. Olen myös nähnyt useita eri yksilöitä ihmisillä käytössä Helsingissä, mitä ihmettelen suuresti, koska aiemmin en ole pannut vastaavaa merkille. Tuntuu inhottavalta odottaa ja odottaa, ja sitten nähdä kaupan kassajonossa jollain laite jo kädessä, vaikka sitä ei vielä mistään saa ostettua.

  Vielä ennen joulua en ollut edes katsellut muita vaihtoehtoja, enempää kuin niihin pakosta törmää, mutta esimerkiksi missään vaiheessa en harkinnut iPhonen hankkimista. Myöskin Samsungin ja HTC:n mallistot olivat minulle täysin vieraita. Androidista tiesin nimen. Nyt kuitenkin sosiaalinen paine, ja lopulta turhautuminen Nokian toimintaan, ajoivat minut tutkimaan vaihtoehtoja, joita ei lopulta ollut juuri muita kuin E7 ja Desire Z minun käyttötarkoituksiani ajatellen. Näistä valinnan vei helposti HTC, paremmalla näytöllä, nopeammalla ohjelmistolla ja edullisemmalla hinnalla. Luulen, että ostan laitteeseen pian ohjelmiakin, mitä olisin mielelläni harrastanut jo aiemminkin, jos siihen olisi ollut aidosti mahdollisuus.

  Olisin mielelläni ottanut E7:n jos siinä olisi ollut parempi näyttö ja esimerkiksi toiveissa saada päivitettyä siihen Meego myöhemmin - tai edes toinen noista vaihtoehdoista. Paljon on annettu anteeksi, ja paljon olisi annettu nytkin, mutta valitettavasti Nokialla ei kuitenkaan ollut mitään tarjottavaa, ja näyttää siltä että ei ole aivan kohtakaan. Olen nyt vaihtanut leiriä, enkä usko että helpolla vaihdan sitä uudestaan. Enkä ole sitä helpolla vaihtanut nytkään, vaan olosuhteiden pakosta. Nokia ajoi minut tarkastelemaan kilpailijoiden tarjontaa omalla toiminnallaan, tai sen puutteella pikemminkin.

  Lopuksi toivotan vielä Nokialle onnea ja menestystä valitsemallaan tiellä, toivottavasti ei käy kuten IBM:lle 80-luvulla kun lähti Microsoftin kelkkaan.
   
  6 henkilöä tykkää tästä.
 2. micro kid

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Firman lopusta jää vähän huono maku suuhun, mutta olihan matkan varrella monia hienoja hetkiä. 90-luvun laman pelastaja. 2010-luvun pelastajasta ei ole tässä vaiheessa tietoa.
   
 3. peitsamo

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  12/8/08
  Viestit:
  227
  Tykkäykset:
  1
  Nokia on uusinut kuorensa vuosikymmenien saatossa aika monesti. Tämä kyllä tuli pakkorakoon, koska firman sisältä ei ilmeisesti löytynyt osaamista muuttaa junan suuntaa?

  IBM on tänä päivänä yksi maailman suurimmista yrityksistä ja aika jehu IT-palveluissa ym. Toki silläkin oli heikot hetkensä 90-luvulla, mutta niin sieltä noustiin. Tee tästä omat johtopäätökset =)
   
 4. Ostler

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  9/1/10
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  6
  En minä kuitenkaan ihan olisi Nokiaa kuoppaamassa vielä :D Ihme negistelijöitä porukka. Jos kaikki aina olisivat vaan vastustaneet muutosta, niin me istuittaisiin vieläkin puussa ja syötäisiin pähkinöitä ja nakeltaisiin toisiamme cacalla.
   
 5. Ookkeri

  Ookkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  422
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  iPhone5s, Nexus5
  Saman ratkaisun tein minäkin tänään puolenpäivän aikaan. Olin tosin jo ehtinyt n8:n ostaa, mutta kaipa se vielä jollekin kelpaa.

  Nyt tätä kirjoitellaan Samsungin Galaxy S:llä..
   
 6. k@ke

  k@ke Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  29/5/09
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  61
  Puhelinmalli:
  OnePlus3
  +1
  Mä siirryin Nokiasta toimivampaan kokonaisuuteen vuosi sitten. Samoilla linjoilla sun kans, eli alkoi Nokian touhu turhauttamaan kun ei puhelimen toimintaan voinut luottaa. Milloin sähköpostit ei tulleet perille, ohjelmiston kaatumisia ja buuttailua, uskomattoman epäloogiset valikot (esim. Valokuva saattoi tallentua 3-4 eri paikkaan), hidas käyttöliittymä. Kun taas markkinoilla oli valmistajia, joiden puhelimet toimivat paremmin. Kauniisti sanottuna: Nokia työnsi päänsä niin syvälle omaan p*rs*eseensä, ettei sieltä päästy enää ulos.

  Nimi Nokia tulee katoamaan Microsoftin toimesta.
  R.I.P Nokia.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aivan, ainakin välillä sanottu mailman isoimmaksi softataloksi. vanha rauta talo joka ei nykyään edes enään tee PC-tietokoneita.
  Liikevaihto puolet enemmän kuin Microsoftilla, kohtuu tulosta tekee, ei tosin Microsoftin tahtiin.

  Microsofti tosin nousunsa tekei IBM rinnalla ja ilman Microsftia ei ehkä x86 PCtä olisi tullut sitä mitä siitä tuli.
  Vai tarkoittiko OS X -> Win NT jutta ? (80 luvun loppu)
   
 8. AnonyymiRaato

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  6
  Pari tarkennusta lienee paikallaan.

  Otsikolla viittasin lähinnä henkilökohtaisiin jäähyväisiini, en niinkään Nokian tulevaisuuteen.

  IBM-viittauksella tarkoitin sitä, että IBM oli aikanaan rautafirma jolla oli softaongelma, johon Microsoft toi ratkaisun, joka kuitenkaan ei lopulta koko alaa katsoen ollut IBM:lle kenties kovin suotuisa, ainakaan rautafirmana. Nyt Nokia on rautafirma, jolla on softaongelma, johon Microsoft tarjoaa näennäisesti samanlaista ratkaisua kuin aikanaan PC-puolella. Myönnettäköön, että tilanteet eivät kuitenkaan ole täysin verrattavissa, enkä välttämättä usko uhkakuvien toteutumiseen, mutta aina on syytä pelätä kun Microsoftista puhutaan.
   
 9. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2274
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Ei voi muuta sanoa kuin että voi teitä reppanoita.
  Ei se Nokia tästä mihinkään kaadu eikä se ole maailman loppu jos alkavat tekemään yhteistyötä jonkun toisen IT alan osaajan kanssa. Yhteistyötä on pakko tehdä jos tilanne on vastaava kuin Nokialla nyt oli edessä. Yhtälailla se Meego/Maemo sieltä voi tulla. Voisin lyödä vaikka vetoa että Nokia on vuoden päästä kiinnostavampi tuote kuin pariin viime vuoteen.

  Uudistukaa nyt viimein ja herätkää tähän päivään.
   
 10. Jupex Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  2965
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Joku nokia
  Ite koen asian niin että se MV näytöllinen 6110 oli vielä kunnon luuri samoin 6310i. Sen jälkeen on ollu hiljasempaa. Olisko mitä jos laittasivat 51% middle managementista vaihtoon ja palkkaisivat visionäärejä R&D departmenttiin. Ja aloittaisivat sillä jotta softapuoli vetelee naruista ja rautapuoli huolehtii että suunnitellut visiot toimii nykimättä.
   
 11. jarini

  jarini

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/05
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Nokia N9 ja Jolla
  Voi peeveli sentään. Vähän samanlaiset fiilikset ollut kuin kirjoittajalla. Ensimmäinen puhelimeni 90-luvun lopulla tosin oli Ericsson ja siitä Nokialaiseen siirryttyäni tuntui ,että olisin ollut taas ajan hermolla ja olin ylpeä Nokialaisestani. 3210 oli idioottivarma kampe, sutjakan muotoinen ilman ulkoista antennia. 6230i on ollut loistohankinta. Hyvä puhelin ja on meillä vuosien jälkeen vieläkin vaimon käytössä, eikä halua millään luopua siitä. Itselleni ostin N95:n heti kun sen sai. Ja sepä olikin loistokampe, jolloin vasta innostuin matkapuhelmista yleensäkään niin paljon, että aloin käyttää sitä muuhunkin kuin pelkkään puhumiseen. Oikeastaan siinä oli kaikki mitä halusin näppäimistö vain puuttui. Siksipä N97 tuntui vastaukselta tarpeisiini. Ja sittenhän hauskuus vasta alkoi. N97 on pettänyt lupauksensa moneen kertaan ja puhelin on tälläkin hetkellä takuuremontissa (kolmatta kertaa). puolentoista vuoden aikana GPS ja navigaattoi on toiminut kaksi viikkoa ensimmäisen huoltoreissun jälkeen. Muutoin ei mainion Kartat-ohjelman käytöstä ole tullut mitään.

  Samaa tahtia kun omat kokemukset Nokialaisista ovat tuottaneet N97:n muodossa epäilyksiä, niin yleinen mielipide ja puheet ovat Nokiasta muuttuneet tänä aikana enemmän negatiivisiksi. Nokia taisi pilata vaan maineensa lanseeraamalla toimimattoman huippumallin. Eikä N97 ole mekaanisesti huono. Todella paljon hienompi ja jämäkämpi kuin N95. Mutta kyllä kosketusnäytön reagoimattomuus ja lagaavan käyttötuntuma pilaa laitteen. Ja kuten olen moneen kertaan todennut, jotenkin on tuntunut siltä, ettei betatestaajia ole ollenkaan kuultu tai sitten ne testaajat ovat olleet sokeita ja mykkiä. Loppukäyttäjälle N97:n puutteet kun tuli heti uutena ilmi. Ja hinnalla, jolla olisi saanut hankittua ihan pätevän läppärin olisi odottanut saavansa vähemmän bugisen laitteen.

  Omat pahat fiilikset Nokiasta kohdentuvat pitkälti omaan virhehankintaan N97:aan. Kun kaikkiin aiempiin Nokialaisiini olen ollut kuitenkin tyytyväinen, niin toivon silti Nokialle vielä uutta nousua. Hieman riittää Nokialle vielä sympatioita, mutta seuraava luuri tulee olemaan mitä todennäköisimmin jokin muu merkki. 650 eur toimimattomasta laitteesta närästää sen verran. Jopa puhelinkäytössä heikossa kentässä N97 häviää vanhemmille malleille tosi paljon. Tämä todettu työpaikalla, jossa peltinen halli vaikeuttaa kännyköiden kuuluvuutta. Siinä missä N95 vielä soittelee, niin N97 on jo kadottanut verkon.

  Muokkaan vähän: Windows ja Microsoft ei ole enää itselleni se mörkö mitä se oli niihin aikoihin, kun käyttelin Amiga-sarjan tietokoneita. Nyt olohuoneesta löytyy XBO360 ja Kinect -sensori, joka on oiva esimerkki, että siellä osataan. Ei vältttämättä huono yhdistelmä Microsoft ja Nokia. Joskaan uutta Nokian Windows Phone luuria ei ehdi tulemaan ennen kuin hankin seuraajan N97:lle.
   
 12. archonon

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/05
  Viestit:
  49
  Tykkäykset:
  0
  Osaaminen on, samoin oli hyvä strategia. Organisaatio toimi vaan niin julmetun huonosti, että mitään ei saatu aikaiseksi.

  Samalla tavalla taitaa käydä kuin muillekin MS:n yhteistyökumppaneille. MS:llä ei mitään hävittävää, Nokialla kaikki. Melko diilin tekivät.
   
 13. IncBuff

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/3/10
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  1
  Hyvin samat fiilikset itelläkin. 5110 oli eka Noksu, siitä 6210:n ja muutaman muun kautta N900:een. Mielestäni Symbiankin vaikutti viimeisten uudistusten jälkeen jo sellaiselta että mahdollisesti hankintaa olisi voinut harkita ja odotin kovasti MeeGo-luuria, mutta en odota enää. Vaikka sieltä tulisi millainen MeeGo-kone niin ostamatta jää kuten kaikki muutkin tulevat Nokian kapulat.
   
 14. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  Tätä ketjua on varmaan hauska lukea parin vuoden päästä kun kaikilla Nokian Winukka puhelimet.

  Jos nyt kuitenkin ajatellaan että Mikkisofta ostaa Nokian ja kaikki työpaikat ja pääkonttori häviää suomesta, niin todellakin boikotoin microsoftia koko elämäni.
  Olis hauska nähä mitä ne sanois kun jokainen suomalainen ostais jonkun muun kun windows puhelimen ja kaikki vaihtais applen tietokoneisiin. Tietty Suomi marginaalinen koko maailman markkinoihin nähden mutta kiusa se on pienikin.
   
 15. Pate

  Pate Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  45   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  1267
  Tykkäykset:
  48
  Puhelinmalli:
  Huawei P10
  Stephen Elop omistaa Microsoftin osakkeita yli 6milj taalan arvosta.Ettei vaan olisi oma lehmä ojassa.
  Tällä taustalla ymmärtää hyvin tuon ohjelmisto valinnan.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 16. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  Siirtyminen HTC Z ajan kysymys, myös operaattori vaihtunee samalla.
   
 17. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s


  Eikä yhtään Nokian osaketta. : D
   
 18. Pate

  Pate Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  45   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  1267
  Tykkäykset:
  48
  Puhelinmalli:
  Huawei P10
  Kaikilla on siis Microsoft WM7 puhelimet.Nokia on nimenä luultavasti muutaman vuoden kuluessa historiaa.
   
 19. jake45 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/09
  Viestit:
  1228
  Tykkäykset:
  45
  ...vaan ei Microsoftin yhteistyöllä...
   
 20. jake45 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/09
  Viestit:
  1228
  Tykkäykset:
  45
  iiilooopista tuli tällä manoverillaan oikeesti Ballmerin kaveri. Aiemminhan hän oli vain 'palkollinen', joka raportoi Ballmerille. Mutt nyt hänestä tuli varteenotettava ehdokas Ballmerin seuraajaksi, kun sen valinnan ajankohta tossa koht'puoliin tulee...
  niin ja sai hän (iloppi) samalla kuitattua MS:ltä saamansa muuttoavustuksensakin...
   

Jaa tämä viestiketju