iTunes(AAC) ja 6630

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja juhoi, 12/1/05.

 1. juhoi

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Toimiiko iTunesilla ladatut musakappaleet nokia 6630 puhelimessa.
   
 2. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Teknisesti ne ovat saman standardin mukaisia (mpeg-4), mutta iTunesissa on tuo kopionesto, joka sallii kappaleiden soittamisen MACissä, PCssä tai iPodissa, yhteensä viidessä eri laitteessa. Eli ei voi soittaa. Tosin jos muutat CD:t iTunesilla aac:ksi, niin ne kyllä toimivat 6630:ssä!
   
 3. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Lisätään tähän vielä, että voit siis kikkailemalla polttaa ostamasi kappaleet CD:lle ja tämän sitten taas "ripata" iTunesiin, jolloin kopionesto ei ole voimassa.

  Kaikki meta-data ei kyllä siirtynyt tai kentissä oli sitten jotain vikaa, kun esittäjän tiedot eivät 6630:ssä näkyneet oikein.
   
 4. juhoi

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/05
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  tarkoitatko tuolla "rippaamisella" ihan tavallista kappaleiden tuontia.
   
 5. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä, eli sitä Import / Tuo mikä on siellä oikeassa ylänurkassa kun CD on sisällä. Tarkasta vain, että tuo Import-valinta Preferenceissä on oletuksena oleva AAC-encoder. (Mulla on täällä töissä vain englanninkielinen iTunes, ja sekin Windowsissa, kun joutuu näitä hommia tekemään tällä romulla, joten en juuri nyt voi kattoa mitä nämä valinnat suomeksi / macissä ovat.)

  p.s. En oikein itsekään enää saanut selvää, mitä aiemmin kirjoitin näistä meta-datoista, mutta siis CD:lle (normaaliksi audio-CD:ksi) poltettaessa ne eivät tietenkään siirry mukana, eli kun tuot ne CD:ltä iTunesiin, niin joutunet täyttämään esittäjän ja kappaleen nimen käsin.

  Tuo tietojen katoaminen mistä mainitsin tapahtui siis siirrettäessä iTunesissa oikein näkyvä kappale 6630:lle, jolloin esittäjä-tietoa ei enää näkynyt jostain syystä puhelimessa... varmaan eri nimet kentillä tms.
   
 6. BooT69 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  15/7/04
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  Onko 6630 myös hyvä soittimena vai hakkaako erityiset mp3 playerit sen mennen tullen?
   
 7. traktori

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  524
  Tykkäykset:
  0
  Tästä varmaan löytyy paremmin juttua 6630:n käyttökokemukset-ketjusta. Siltikin, ja vaikka en ole juurikaan sitä tässä tarkoituksessa käyttänyt, kommentoin:

  No sanotaanko välttävä. 6630:n kuulokkeet ovat aika rupuset, eikä siihen ilman kolvailuja taida saada adapteria, johon voisi littää normaaleja kuulokkeita. Soittolistoja kyllä voi tehdä puhelimellakin, se on ihan jees, mutta esim kappaleiden vaihtoa tai äänen voimakkuutta säätääkseen täytyy avata näppäinlukko ja soitto-ohjelma... Mutta jos nämä hyväksyy, niin ajaa se paremman puutteessa tuossakin toiminnossa.

  Sitten on tietysti vielä se asia, että muistikortteja ei ole vielä suurempia kuin tuo mukana tuleva 64 MB saatavillakaan, tosin tilanteen ilmeisesti pitäisi korjaantua tämän neljänneksen aikana.
   
 8. mpz

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/10/04
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  0
  Henkilökohtaisesti 6630 on juuri ja juuri sillä tasolla että ei tule erillistä musiikkisoitinta tarvittua. Kunhan vielä isompia muistikortteja tulisi, niin ei olisi mitään valittamista.

  Tällä hetkellä konvertoin musiikit ~64kbps (-q0) OGG Vorbiksiksi, laatu on ihan mainio matkasoittimelle ja tuolle 64 megan nysä-muistikortillekin mahtuu sentään parisenkymmentä biisiä. Soittimena tietysti Oggplay-MMF, jonka saa ilmaiseksi.

  Sanokaa minun sanoneen, että kun ihmiset huomaavat puhelimen toimivan musiikkisoittimena "tarpeeksi hyvin", erillisten soittimien markkinat kuihtuvat melkolailla. Tietenkään puhelin ei ikinä yllä erillisen soittimen tasolle esim. akunkestossa, mutta avainsana onkin "tarpeeksi hyvä". Koska puhelin ostetaan joka tapauksessa, miksipä sitä featurea ei käytettäisi. Sama kameraominaisuuksien kanssa. Tietenkään digijärkkäreitä ei tulla korvaamaan, mutta pienet digipokkarit kuihtuvat pois ajan mittaan.

  Hyvänä (vaikkakin mitättömänä) esimerkkinä minä lopetin rannekellon pitämisen jo monta vuotta sitten, kun ajan saattoi yhtä hyvin tarkistaa puhelimesta. Lisäksi hälytysten asettaminen on puhelimessa kertaluokkaa helpompaa kuin rannekellon nippeleillä.

  Integraatio on väistämätöntä. Ja kukapa ei pienenä halunnut Star Trekin tricorderia vastaavaa vempelettä ;)
   
 9. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä puhelin kelpaa ihan hyvin MP3 soittimeksi, kunhan viitsii nähdä vaivan konvertoida biisit ja tehdä soittolilstat tietokoneella, eli siis soittimena ne pärjäävät erittäin hyvin.

  Minulle ei äänenlaadussa ole suuria eroja, koska käytän joka tapauksessa meluisassa ympäristössä, jolloin ei laadun tarvitse olla mitään CD tasoa ja kaikissa käyttämissäni puhelimissa tuo on ollut ihan riittävä (Nokia 3300, 6230, 6620 ja 6630, Motorola E398 ja SE p910i).

  Eikä tuo äänenlaatu enää näissä uudemmissa taida hävitä erillisille soittimille yhtään, riippuu tietenkin jonkin verran kuulokkeista.
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Onkos tähän nyt olemassa mitään ratkaisua: Nokian oma soitin ei tunnista iTunesilla tehtyjen ja puhelimeen siirrettyjen biisien esittäjä- & albumitietoja. Ei tunnistanut 6630:ssa eikä myöskään N73:ssa. Ja aivan sama siirtääkö kappaleet Nokian omalla Music managerilla tai resurssienhallinnassa suoraan.
  Myöskään OggPlayer ei tätä osaa. PowerMP3 taas osaa.
  Tuo Nokian oma soitin olisi täysin riittävä, eikä olisi tarvetta ostaa toista soitinta, mutta tämä juttu harmittaa. Onko ongelmaan jotain ratkaisua?
   
 11. Hoemiini

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/05
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Tässä saattaapi olla käytäjissä kyllä eroja. Itse en kuuna päivänä luopuisi rannekellosta kännykän hyväksi enkä myöskään usko kännykkäkameran korvaavan edes digipokkaria. Parhaankin kännykkäkameran kuvat ovat sen luokan sontaa ettei niistä ota vedoksia erkkikään mikäli on joskus kuvannut kinarilla tai millään siedettävää jälkeä tuottavalla vekottimella. Optiikan mahduttaminen tuossa ongelmaksi muodostuu vaikka kuinka sitä sirua sinne kuoren sisään saisi tungettua. Mitä tulee soittimeen on se vaan sellainen juttu, että itse kannan mukanani 40 GB soitinta ja lisää tilaa voisi olla leffoja varten. Pienoinen on ero kännyköihin... Sitten on tuo äänenlaatu jne.
   
 12. somniferum

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/06
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  6630 musiikkisoittimena

  kyllä minulla ainakin tuohon 1GB kortille ihan riittävästi musiikkia ja kuvaa mahtuu ja äänenlaatu täysin riittävä normi-kuunteluun. En ymmärrä mitä järkeä kanniskella turhaa koko levykokoelmaa mukana tahi tihrustaa jotain elokuvaa pieneltä näytöltä....?!?
   
 13. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2858
  Tykkäykset:
  408
  Puhelinmalli:
  SGS8
  iTunes tekee MP4-muotoisia tiedostoja, mutta Nokialainen ymmärtää vain AAC-tiedostoja, joissa on ID3-tagit esittäjätietoja varten. MP4 on nk. säiliöformaatti, jonka sisällä on AAC-muodossa varsinainen audiodata. Karkea vertaus voisi olla, että tavallinen cd-levy on se audio-osuus ja levyn kotelo ja kansipaperit se MP4-osuus. Jos haluat esittäjätiedot näkyviin myös Nokian soittimessa sinun täytyy sopivalla ohjelmalla kaivaa AAC-osuus ulos siitä iTunesin tekemästä tiedostosta ja lisätä siihen ID3-tiedot. Tämä muunnos on täysin häviötön, eli äänen laatuun se ei vaikuta mitenkään. Työkalujen löytäminen tähän hommaan ei tosin ole ihan helppoa. Yksi vaihtoehto on kometorivipohjainen mp4creator. ID3-tageja voi taas käsitellä vaikka winampilla tai Mp3tag:lla
   
 14. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Kiitos paljon vastauksesta, täytyy alkaa selvittelemään juttua tältä pohjalta lisää.
   

Jaa tämä viestiketju