Mobiili.fi Itsestään ajavia autoja saapuu Suomen teille jo tänä kesänä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Trafi myöntää kolmelle suomalaiselle tutkimusorganisaatiolle koenumerokilvet automaattiautojen testaamiseen tieliikenteessä.

  Trafin mukaan Suomen ensimmäiset koenumerokilvet automaattiautojen testaamiseen on myönnetty Metropolia AMK:lle ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:lle. Automaattiautojen testaaminen alkaa pääkaupunkiseudulla heinä-elokuun vaihteessa ja Tampereella syyskuussa. Tieto Oyj:lle koenumerokilvet tullaan myöntämään elokuussa.

  Metropolia testaa automaattisia piensähköbusseja Helsingissä, Espoossa ja Tampereella osana Sohjoa-hanketta. Busseja kokeiltiin jo viime vuoden Vantaan asuntomessuilla, mutta nyt niiden käyttöä laajennetaan muun liikenteen joukkoon. Kaksi robottibussia aloittaa liikennöinnin heinä-elokuussa Helsingin Hernesaaressa. Bussit siirretään elo-syyskuuksi Espooseen ja loka-marraskuuksi Tampereelle, jossa ne operoivat aina ensilumiin asti. Keväällä 2017 kokeilut jatkuvat.

  ”Kyyti on kaikille avoin ja ilmainen. Tavoitteena on tarjota suomalaisille yrityksille avoin kehitysalusta uusien vientiin tähtäävien tuote- ja palveluideoiden kokeilemiseksi”, projektipäällikkö Harri Santamala Metropoliasta sanoo.

  Tieto ja VTT testaavat henkilöautojen automaatiotoiminnallisuuksia kaupunkiliikenteessä osana Tampereen alueelle sijoittuvaa UrbanAutoTest-hanketta. Hankkeessa kehitetään automaattiajoneuvojen toiminnallisuuksien ja tilannetietoisuuden lisäksi myös testaamista helpottavia työkaluja ja menetelmiä, erityisesti kotimaisten pk-yritysten tarpeita ajatellen. Testattavia toiminnallisuuksia ovat esimerkiksi ajoneuvojen keskinäinen langaton tiedonvaihto sekä ympäristön havainnointi.

  Kokeilureittien liikennejärjestelyt suunnitellaan tapauskohtaisesti tiestä vastaavien viranomaisten ja kokeilun toteuttavan organisaation kesken. Kustakin kokeiluista on myös laadittu Trafille erillinen turvallisuussuunnitelma. Trafi kertoo rohkaisevansa automaattiajamisen kokeiluihin ja tarjoavansa tukea niiden suunnitteluun.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju