Mobiili.fi Itseajavat Uber-kyydit käynnistyivät

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2082
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tältä näyttää Uberin käyttämä, Ford Fusionista kehitetty itseajamisen testiauto.


  Uber on aloittanut kyytien tarjoamisen itseajavilla autoilla Pittsburghissa, Yhdysvalloissa.

  Pittsburgh on myös paikka, jossa Uber itseajavia autoja kehittää, joten se valikoitui tämän vuoksi luontaiseksi testausympäristöksi uudelle teknologialle. Lisäksi Pittsburgh on valmiiksi haastava ympäristö vaihtelevien vuodenaikojensa, sään sekä sekalaisen kaupunkirakenteensa myötä.

  Uberin mukaan se lähettää nyt kyydin tilanneille Pittsburghissa itseajavan Uber-auton, jos sellainen on saatavilla. Myös näissä autoissa kuskin penkillä valmiina toimimaan istuu yhä autoa valvova ”turvakuski”, jos ja kun ihmisen pitää vielä puuttua tilanteeseen. Näin tapahtuu esimerkiksi heikossa säässä sekä lisäksi toistaiseksi myös muun muassa, kun kaistan tukkii jokin kierrettävä este. Lisäksi aivan alussa mukana vielä toinen muistiinpanoja ja tilanteita seuraava insinöörikin etupenkillä.

  Itseajavat Uber-kyydit ovat myös ilmaisia kyydin tilanneille – toistaiseksi.

  Uber kuvailee pilottitestaamisen aloittamista suureksi askeleeksi eteenpäin ja korostaa reaalimaailman testaamisen tärkeyttä teknologian menestykselle. Uber käy kovaa kilpailua itseajavien autojen kehitystyössä käytännössä kaikkien autonvalmistajien sekä muiden teknologiayhtiöiden, kuten Applen ja Googlen, kanssa. Tesla kehittää myös autoistaan täysin itseajavia jo nykyisin tarjolla olevien Autopilot-toimintojen jatkoksi.

  Myös Uber tekee yhteistyötä eri toimijoiden, muun muassa Volvon, kanssa. Ensimmäiset itseajavat Uberit ovat kuitenkin muunneltuja Fordeja, joita on ainakin 14 kappaletta.

  Uber osti kesän aikana itseajavia rekkoja kehittäneen Otton noin 700 miljoonalla dollarilla, mikä vastaa noin yhtä prosenttia Uberin jo 70 miljardiin dollariin kohonneesta arvostuksesta. Otton perustajasta Anthony Levandowskista tuli kaupan myötä Uberin itseajamisen teknologiasta vastaava johtaja.

  Itseajavat autot voivat tulevaisuudessa vähentää liikenneonnettomuuksia, joissa kuolee nykyisin maailmanlaajuisesti 1,3 miljoonaai ihmistä vuodessa. Lisäksi ne voivat vähentää ruuhkia ja vapauttaa ihmisten aikaa sekä tilaa kaupungeissa.

  Uberille itseajavien autojen kehitys on luonnollisesti kaksiteräinen miekka: jos joku muu onnistuisi sellaisen kehitystyössä Uberia aiemmin, Uberin kuskien ja kyytiä tarvitsevien välisestä markkinapaikasta syntyvä kilpailuetu katoaisi. Lisäksi Uberille kuskien pitäminen riittävän tyytyväisenä on nykypäivänä tärkeää, joten se korostaa näkevänsä tulevaisuudessakin töitä kuskeille sekä itseajavien autojen luovan myös uusia työpaikkoja vaikka ne niiltä kuskeilta vievätkin – muun muassa autojen huoltoon.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju