Itseajava Uber kolarissa – kääntyi kyljelleen keskelle katua

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216

Uberin muuntelema Volvo-katumaasturi.


Uber on keskeyttänyt itse ajavien autojensa testiohjelmansa Arizonassa. Itseajava Uber-auto oli perjantai-illalla osallisena kolarissa ja päätyi kadulle kyljelleen.

Uberin auto liikkui itseajavassa tilassa, mutta matkustajia ei kyydissä kolarin aikana ollut, eikä auton toimintaa valvonut kuljettajakaan loukkaantunut ainakaan vakavasti. Ensitietojen mukaan vika ei olisi Uberin autossa, vaan toinen, tavallisen kuljettajan ohjastama auto olisi törmännyt siihen.

Viime aikoina lukemattomien skandaalien pyörteeseen ajautuneen Uberin itseajavien autojen testiohjelmassakin on draamaa riittänyt jo myös aiemmin. Se aloitti muutama kuukausi sitten autojen testaamisen San Franciscossa ilman viranomaislupia. Lopulta kiistaa ei tuolloin saatu ratkaistua ja Uber siirsi autonsa Kaliforniasta Arizonaan. Heti ensimmäisenä ajopäivänä San Fransiscossa Uberin itseajava auto ajoi punaisia valoja päin, eikä kuljettaja estänyt tätä tapahtumasta.

Tilastoista paljastuneiden tietojen perusteella Uberin itseajavat autot eivät myöskään ole vielä varsin kehittyneitä, vaan kuljettajan pitää puuttua niiden toimintaan keskimäärin 0,8 mailin välein eli 1,3 kilometrin välein.

Lisäksi soppaa sekoittaa Googlen robottiautoprojekti Waymon oikeusjuttu Uberia ja sen ostaman Otton perustajaa, entistä Googlen itseajavien autojen kehityksen avainjohtajaa Anthony Levandowskia vastaan. Google syyttää Levandowskin varastaneen Googlelta mukaansa paljon tietoja ja asiakirjoja sekä kopioineen sen lidar-teknologian Uberin käyttöön.


BREAKING: Self-driving Uber vehicle on it’s side after a collision in Tempe, AZ.

Photos by @fresconews user Mark Beach pic.twitter.com/5NCF2KG0rW

— Fresco News (@fresconews) March 25, 2017

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom