Isompi akku N900:aan. Varoitus!

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja zimon, 24/3/10.

 1. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Isompi akku N900:aan. Toimii!

  Tilasin pari viikoa sitten tuollaisen 2400 mAh Mugen akun N900:aan.

  Tuli tänään vihdoin.
  Laitoin sisään ja lataukseen. (Ohjeissa on että pitää ladata 12 tuntia putkeen ekalla kerralla.)

  Käynnistin N900:n. Kamera toimii, vaikka se luuleekin nyt että linssisuoja on koko ajan auki, mutta kamera käynnistyy kun painaa suljinnappia, ja sulkeutuu, kun sulkee kameraohjelman.

  (vanhaa tietoa)
  edit2:
  Uusi takakansi korjasi em. ongelmat täysin.
  Eräs kolmas ongelma josta alla lisää on tämä: https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=9789

  Suosittelen kuitenkin tätä akkua jos tarvitsee pidempää käyttöaikaa vaikka GPS-trakkaukseen yms. Tosin aika kallis akku, mutta on lupauksensa mukaan tosiaan tuo 2400 mAh vaikka Kiinassa onkin tehty. Jos N900:aan olisi mahdollista vaihtaa akku lennossa, vaikka jonkun hibernate-tilan kautta, olisin ehkä itse päätynyt vaan toiseen tavalliseen akkuun. Mutta kun lennossa ei voi vaihtaa ja toisaalta ei itseäni 7mm lisäpaksuus haittaa yhtään. Vapauttaa kun ei tarvitse miettiä loppuuko akku kesken ja voiko jotain WLAN:n yli surffausta tai GPS-käyttöä tehdä jos ei pääse ennen yötä lataamaan.
   
 2. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Neljän päivän kokemuksella, lukuunottamatta tuota microSD-kortintunnistuksen vielä korjaamatonta vikaa, niin pakko sanoa että oikean kokoinen akku nyt. Vaikka käyttää surutta raskaasti eCouchia, Blueoothia, WLAN:ia yms., niin ei tarvitse enää pelätä että akku loppuu kesken päivän.

  Kuvana viimeisen 21 päivän akku-graafi BatteryGraph ohjelmalla piirrettynä (5x out-zoom). Kuvasta näkyy selvästi milloin Mugenin 2400 mAh akku otettiin orignaali 1350 mAh akun sijaan käyttöön. 2010-03-25 oli ensimmäinen täysin ladatulla uudella akulla aloitettu vuorokausi.

  Graafista näkyy myös BatteryGraph ohjelman versiomuutos, kun aikaisemmin (2010-03-18) se ei tallettanut verkkoyhteyden päälläoloa eikä CPU-kuormitusta. Myös (pyynnöstäni, kröhöm) nyt ihan viimeisin eilen julkaista BatteryGraph versio mahdollistaa nuo käyrien tallettamisen PNG-tiedostoon.

  Kuva niin leveä, että moni tuskin haluaa että upotan sen sellaisenaan, klikattavissa ja vieritettävissä vaakasuunnassa linkistä.
  [​IMG]

  Kuva ehkä olisi selkeämpi jos siinä olisi vaan akun varaustila% (punainen) ja varaus-palkit (keltainen 1-8), mutta tuossa on nyt valittuna kaikki mitä BatteryGraph pystyy piirtämään. Värien merkitys alla olevassa kuvassa:
  [​IMG]

  Kallishan tuo Mugenin akku on, mutta akun suhteen ei ole normaalia "kiinalaista kuraa", vaan sitä mitä on luvattu. Kunhan saavat tuon takakannen uudelleen suuniteltua, niin voin jopa suositella.
   

  Liitetyt tiedostot:

 3. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Tänään ovat lähettäneet uuden takakannen tulemaan.
  Kerron sitten toimiiko. Voi vähän kestää tuhkailun vuoksi, varsinkin jos vielä Katla yskäisee.

  Tosi hyvä akku muuten. Jos uusi takakansi OK, suosittelen.
   
 4. jontteri Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1065
  Tykkäykset:
  0
  Hienoa, on palattu aikaan jossa tehoakut on poikaa..
   
 5. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Punkerosta tulee vieläkin paksumpi... ei hyvä! :p
   
 6. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  No neljä kertaa paksumpi kuin iPhone, mutta nyt kun lähtee aamulla liikkeelle täyden akun kanssa, voi surutta käyttää kaikkia N900:n ominaisuuksia hyväkseen pelkäämättä että akku loppuu kesken päivän. Oli kysymys sitten GPS-paikannuksesta, WLAN:n tai UMTS:n yli surffaamisesta, sähköpostin jatkuvasta tarkistuksesta tai pelaamisesta jne.
   
 7. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Mugen 2400 mAh N900 akkuun nyt toimiva takakansi

  Tänään tuli uusi takakansi akkuun.
  Nyt toimii.
  Toimii sekä muistikortti, muistikortin vaihto takakantta vaihtamalla ja kamera.

  Takakannessa ei ole suojaluukkua kameralinssille edelleenkään, mutta kuitenkin kytkin, jolla ilmoitetaan puhelinsoftalle onko luukku muka auki vai kiinni, jolloin kamera käynnistyy automaattisesti kun kytkin laitetaan OFF- asennosta ON-asentoon.

  Kuva vanhasta ja uudesta takakannesta, sekä Viimeisin akun sykli. Tavallisessa käytössä jossa jonkinverran surffailua, bluetoothin käyttöä, GPS-paikannusta vähän, pari puhelua ja tekstiviestiä, kestää akku kaksi vuorokautta ennen kun pitää ladata uudelleen, kuten BatteryGraph kuvasta näkyy.

  Eräs harmittava "bugi" vielä on joko Nokian BME-softassa tai Mugen akussa. Mugen akussa on termistori ilmoittamassa akun kapasiteettia eikä resistori, kuten Nokian nykyisissä akuissa. Siksi mAh-lukema on väärin ja varsinkin kun akku lämpenee puhelimen akunseuranta on vähän sekaisin, kts: https://bugs.maemo.org/show_bug.cgi?id=9789
  N900 kuitenkin toimii OK bugista huolimatta, mutta joskus on käynyt niin, että puhelin näyttää 8-varaustilan palkkia kaksi vuorokautta, sitten yhtäkkiä palkit menee 1:een ja puhelin kerjää latausta. En tiedä aikooko Mugen tehdä tuossa suhteessa muutoksia akkuunsa, jatai tekeekö Nokia BME-koodiin muutoksia esim PR1.2:ssa.
   

  Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä viestiketju