ISOHAI 2/2002

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja lemon, 27/10/02.

 1. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1485
  Tykkäykset:
  1
  Aloitan uuden ketjun, koska tuo Talentumin juttuun tämä ei oikein liity:

  Muutamat voorumin vakiokalusteet ovat sitten varmaan hankkineet ihmeteltäväkseen Isohain toisen numeron. Itse hain sen tänään. Osittain jäi hivenen lattea kuva, mutta toisaalta tuntui jo parannusta edelliseen. En tiedä olenko tottunut tuohon vai mikä. Tälläkertaa kaikkia asiaoita ei oltukaan kerrottun logo-soittoääni-pullamössö -tyyliin. Joukossa oli muutamia aivan mielenkiintoisia juttuja. Yksikin juttu oli sitä tasoa että huh-huh, kon ottaa huomioon että klyseessä on kuitenkin 'operaattorin mainoslehti'. Nimittäin jutussa sahataan vahvasti operaattorien omia oksia kertomalla hyviä vinkkejä. Hyvä näin, koska kansa haluaa vinkkejä ja säästöjä kustannuksiin. Joku muu vaivautukoon kirjoittamaan tästä lisää. Toisaalta jutut olivat lähestyneet jo tavallista kuluttajaa. Aiemmasta Flyer meinifistä jäi jotenkin sellainen kuva, että olen ainakin 30 vuotta liian vanhda tälläiseen. Nokkrlimmat kaivatkoon ikäni arkistosta. Forumikin mainittiin ohimennen. Jostain syystä palautetta lehti ei tuntunut saaneen juurkiaan, koska yli puolet palautteesta oli lainausta täältä.

  Kaipailisin vielä lehteen jotain nurkkaa sinne vähän edistyneemmälle ja toista aloittaville ikääntyneillle. Toisaalta lehtihän tuntuu olevan suunnattu henkilöille joille puhuminen ei ole pääasia. Osuvasti Marjo kirjoitti että hän kaipailee puhelimesta muutakin arvostelua kuin väri ja logot jne. Samoin minä. Puhelimessa tulee olla akussa kestoa, puhelimen täytyy kestää pienet ja vähän roskimmat kolhut ja nestemäiset kosketukset. Tietenkin näytön täytyy olla selkeä ja navigointi loogista. Näppäontuntuma on oltava myös hyvä. Mitään kirjoituspainikekynää ei puhelimeen kannata liittää. Monet valittavat että tällöin puhelimesta tulee liian iso, mutta kaikkihan eivät halua itselleen tulitikkuasikin kokoista korupuhelinta. Tälläisen puhelimen omaavia puhelimia ei tälläisessa trendilehdessä arvosteta laisinkaan.

  Täytyy nyt miettiä että tilaanko lehden hetkeksi, kun oli hyvä tarjous. Oli siellä viellä pari muutakin juttua, jotka jätti jotain hampaan koloon. Nämä taidan sitten purkaa suoraan toimitukseen. Samoin ensimmäinenkin tuotti hivenen juttua. Joten kolumnin voisi noista ehkä vääntää.

  Muiden raateluita alle.
   
 2. Aero

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2960
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä ensimmäiseen numeroon on parannusta aika paljon mielestäni, nyt jopa jaksoin lukea kaikki jutut =). Vaikka tämä lehti onkin mobiiliaiheinen, niin siitä puuttuu mielestäni kännykät ja muut mobiililaitteet miltei kokonaan. Tuolla tarkoitan juuri uutuuslaitteiden kunnon esittelyjen puuttumista, sekä kunnon arvosteluiden ja testien puuttumista jne. Uutisia on kerätty ihan mukavasti, mutta voisi olla edelleen paljon enemmän.

  Kaikinpuolin vaikuttaa ihan ok lehdeltä (ja parannusta ekaan numeroon), vaikkei lähellekkään Mobilin tai Russian Mobile -tasoon yllä! Ja kun siinä oli niin hyvä tarjous, niin tilasin lehden kotia =).
   
 3. murto

  murto Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2394
  Tykkäykset:
  0
  Loistavasti sanottu ;)
   
 4. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4513
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Däm, vai on sitä jo toinen numero ilmestynyt.. Saakohan ensimmäistä vielä jostakin ?
   
 5. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Minkä operaattorin "mainoslehti" tämä Isohai muka on? Eikös se ainakin ihan A-lehtien kustantama ole..? Ja kai sitä pitäisi mahdollisimman suureen objektiivisuuteen pyrkiä, elleivät itsestään ihan pellejä halua tehdä.

  Entä mitä nämä säästövinkit ovat ja kenen oksaa sahaavat? Jotain soitonsiirtokikkailujako?
   
 6. Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  - Radiolinjahan tuota jollakin tasolla julkaisee.
  Eikös tuossa ollut kyse MMS-viestien vaihtoehdosta, elikkä kuvat meilinä?

  Itsellekin tuo tuli jotakin kautta himaan ja sen luin. Ihan ookoo lehti
   
 7. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1485
  Tykkäykset:
  1
  Tosiaan! ;)

  Jos se nyt kuitenkin olisi:
  "Tälläisen ominaisuuden omaavia puhelimia ei tälläisessa trendilehdessä arvosteta laisinkaan."

  Aivot jälleen lukossa tuohon aikaan ja laskuri laskutti. Pitäis kai se kiintee hommata himaan.
   
 8. semi

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  302
  Tykkäykset:
  0
  Oli sit pakko kans mennä ostaan lehti itsellekin ja kai se pitää sit laittaa tilaukseenkin. Oli näköjään Isohain sivuilla lainauksia täältä Matkapuhelininfossa käydyistä keskusteluistakin...
   
 9. Thelmi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3054
  Tykkäykset:
  1
  Olihan tuo toinen numero jo käännös parempaan päin, mutta vieläkin on liikaa ei kiinostavia juttuja lehdessä ja sellaista sälää, jota löytää varmasti muistakin lehdistä. Liikaa hömppää sanon minä. No eiköhän tuo tuosta taas parane pikkuhiljaa.
   
 10. Mipe

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/02
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Oliko muuten keskustelijoilta, joiden tekstejä oli lainattu kysytty lupaa tekstien käyttämiseen lehdessä? Käsittääkseni olisi pitänyt (vai olisiko?)
   
 11. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Tuo minullakin pyörähti mielessä, mutta en sitten tiedä kun kyseessä on nimimerkit...?
   
 12. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Tämä lienee yleinen foorumi, joten lupaa ei tarvita. Ihan sama kuin yleisönosasto tms. Eivät ne julkaisulupaa kyselleet siltä kotikemistiltäkään.

  AIheeseen: ostin lehden mainoksen ja etukannen perusteella. En usko, että tulee pärjäämään normaalihintaisena, mikäli toimituksellinen taso ei nouse. Nyt lehti on jotain firman asiakasläpyskän (esm. Matkaviesti) ja aikakausilehden väliltä. Jutut ihan kiinnostavia, mutta liian nopeasti kyhättyjä. Taustatyö ja esiteltävään aiheeseen tutustuminen puuttuu. En nyt tarkoita, että esiteltävä puhelin pitäisi kytkeä mittareihin kiinni ja alkaa vertailla jännitteitä sun muita, mutta olisi mukava lukea toimittajan omakohtainen näkemys ja kokemus. Nokian 6650:stä kertovassa jutussa tätä taas oli liikaakin. Ei mitään tietoa puhelimen tai UMTS-verkon perusominaisuksista. Juttu oli tyyliin: "Kävin paikalla, katsoin, poistuin ja kirjoitin tämän."
   
 13. Canis lupus

  Canis lupus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  2945
  Tykkäykset:
  0
  Ensimmäisen ostin ja toisen selasin kaupassa.
  Mielipiteeni lehdestä on että aika pinnallinen lehti jossa ostajat maksavat siitä että saavat katsoa isoja mainoskuvia.

  Mulla oli odotukset korkeammalla.
   

Jaa tämä viestiketju