iso lasku vaikka en ole käynyt internetissä puhelimella

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Died, 1/7/10.

 1. Died

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  elikkä sain tänään puhelinlaskun, äitini puhelinlasku oli 96e, josta 92e tuli internetin käytöstä, vaikka hän ei käytä nettiä yhtään puhelimella

  itselläni oli 76e josta 75e oli netin käyttöä, olen käyttänyt internettiä vain WLANin kautta, niin miten helkkarissa voi tulla noin iso lasku??

  operaattori on telefinland ja puhelimet ovat iphone
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miten olet varmistanut asian että sinä ja äitisi ei ole käyttönnyt internettiä (GPRS) ja jos on käyttänyt käytetty vain Wlania. mitä lokit kertoo ?

  Lukiko laskussa että internet käyttö 75e, vai oliko siellä vähän enemmän kerrottu, jos tuntidata käytössä niin 75 alkavaa tuntia tuohon mahtuu, eli pari-kolme kertaa päivässä.

  Jos olet varmistanut ettei laite ole ottanut yhteyttä, niin kyselyä operaattorille ja jos mitään perusteltua syytä löydy, niin luulisi oikausevan ilman kirjallisia vaatimuksia.

  Jos laitteenne kuitenkin noita datayhtyksiaä on aiheuttanut, niin liittymään sitten datapeketti tai dataesto (estolla MMS kai estyy myös) tai varmistakaa ettei laite tee sitä enään.

  (operaattori ei erottele netinkäyttö, eli selain, email, a-gps, appstore, pienoissovellukset jne. sitä aiheuttavat, MMS on ainoa poikkeus, paitsi jos asetukset väärin)
   
 3. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Kun kyse on kytkystä, on operaattorin asia varmistaa, ettei puhelimessa mitenkään oletusasetuksilla tuollaista laskutusta pääse syntymään.
   
 4. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Ei okein iPhone ja ei käytä nettiä sovi samaan lauseeseen.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko noin, peruustuu mihinkä ? Oletusasetuksilla suurinpiirtein kaikki luurit käyttävät pakettidataa.
   
 6. Died

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  olen itse laittanut tuonne asetuksiin sen APN pois että se ei käyttäisi verkkoa, viime lasku oli meinaan 200e+

  lokit eivät ole muuttunut yhtään.
   
 7. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Hmm, pikkusisko kanssa valitti että aiemmin nettikäyttö on ollut laskuissa 3-4 euroa eli käyttänyt erittäin vähän, viime laskussa nettikäyttö oli 100 e ja kuulemma puheluerittelyn mukaan kasvanut edelleen, vaikka ei ole käyttänyt nettiä. Olivat TeleFinlandilta tuosta satasen laskusta hyvittäneet helposti puolet, kun sanoi ettei ole nettiä käyttänyt kuin pari kertaa.

  Oletin, että pikkusisko on laittanut jonkun Facebook-sovelluksen pyörimään yms. ja ehdotin että ottaa juuri nuo APN-osoitteet pois. Täytyykin kysyä, loppuko laskun tulo siihen.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Millä luurilla, mitä tuossa välissä on muuttunut ? päivitetty? data muuttunut ? vai jotain muuta ?
  Joillekkin se netti on www selain ja unohdetaan a-gps:t, päivitystarkistukset sun muut, jos hänellä aijemmin on ollut megatavuhinnoittelu ja nyt tuntidata. niin muutaan kerran päivässä pieni data luikaus sen tekee.

  Jos taasen edelleen on magatavuhinnoitelu ja data yhteys auki ja jos operaattorin palomuuri ei tiukkana niin data liikenettä voi kiertyä. laskulle saakka.
   
 9. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Juuri niin. Kytkylaitteet ovat laitteita missä muutkin. Kortti sisään ja asetusviestit tulevat jonka jälkeen on internetin valtatie auki. Miksi myytäisiin laitetta jonka käyttöön otto vaatisi eri palveluiden kytkemisiä ja säätämisiä. Homma on tehty helpoksi että jokainen tahtoessaan pääsee nettiin mikäli semmoinen ominaisuus luurissa on.

  Ketjun aloittajalle: Puhumasi summat kyllä kuulostavat sen verta hurjilta että olisi mukava tietää mistä moinen lasku jollei tiedetysti ole nettiä käytetty.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis lokissa yhteyksiä ollut, vai ei ole ollut ? (näkyykö lokissa kaikki yhteydet?)

  Paljonko dataa oli siiretty edellisellä laskulla, montaka yhteyttä oli edellisellä laskulla ?
   
 11. Died

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  datamäärä ei lukenut mutta siinä luki jotain yhteys yritys tjsp. niin niitä oli 300, nyt niitä oli 200

  ja siis viime laskussa tuolla lokissa oli lähetetty 6,3mt ja vastaanotettu 13,5mt
   
 12. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  iPhonen tapauksessa kannattaa muistaa, että käytännössä kaikki sovellukset (esim. ne ilmaiset/mainosrahoitteiset) käyttävät nettiyhteyttä automaattisesti ja kysymättä. Tämä siis ihan suunnitellusti tarkoituksena että käyttäjällä on aina jokin paketti. Tuntiveloitteinen data on tuohon huonoin mahdollinen (eikä sitä varmasti Sonera ehdota).
   
 13. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Tuo perustuu ihan siihen, että myyjällä on velvollisuus kertoa asiakkaalle oleelliset seikat. Se perustuu myös sopimusosapuolten oikeuteen valvoa sopimuskumppanin etua. En tiedä älypuhelimista, mutta minun 3120 Classic ei mitenkään käytä pakettidataa. Minä toki voin ko. puhelimella käyttää sitä, mutta puhelin ei tee sitä itse.

  Nuo laskut osoittavat miten älytön Soneran datatunti on. Sen ainoa etu on, ettei sillä saa aivan hirvittävää laskua aikaan.
   
 14. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3037
  Tykkäykset:
  109
  Missään ei ole vielä kerrottu kuinka tuo puhelin on hankittu. Verkkokauppa, käytettynä netistä jne..
   
 15. karpsa

  karpsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/4/04
  Viestit:
  229
  Tykkäykset:
  1
  Myyjä kertoo myyntitilanteessa vain sen tarvittavan että saavat laitteen myytyä, jos ei asiakas ymmärrä kysyä niin sitä ei kerrota.

  Nokia 3120 nyt ei semmoisia aina päällä sovelluksia olekkaan jotka nettiin hyökkäilee ja Nokialaisissa saa määriteltyä nettiyhteyden käytön "kysy aina" luvan taakse, iphonesta ei ole kokemusta. Tuon apn poistokaan ei aina auta kun jotkut luurit kaivaa ne automaattisesti esille kun vaihtaa simkorttia.

  Telefinlandilla näyttäisi puhelimen 384 netti oleva 24kk tarjouksessa alle 5euroa/kk, joten semmoinen liittymään niin ei tarvitse tuskailla. En kyllä tiedä onko tuo määräaikanen, todennäkköisesti ei.
   
 16. Matta

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä tuota iphonea aika vahvasti noilla nettiominaisuuksilla on markkinoitu, että ei sen ihan yllätys pitäisi olla. Tavallaan sehän se innovaatio siinä on, ettei nettiä tarvitsee "käyttää" vaan se vain on siellä.

  Ja täytyy nyt vielä sanoa, että on sillä tuntihinnoittelulla oma paikkansa (mutta ei iphoneen). Ja hämmästyisin jos Soneran kauppias sitä paketiksi tarjoaisi. Tietty sellainen myydään jos vaaditaan, mutta on koko iphonen pointti Soneralle/operaattorille on ajaa ihmisiä (huomaamattaan) käyttämään datapalveluita matkapuhelimilla.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko niissä liittymissä nyt se tuntidata vai ei ? jos on ja 200-300 yhteyttä niin mainittu vajaa sataeuroa sopii varsin hyvin tuohon , jolloin tunnin sisään on olut useampia yhteyksiä.

  Jos dataakin on liikkun parikymmentä megaa, niin kyllä laskutus on aivan ilmeisesti todellista eikä operaattorin keksimää.

  Tuntidata tuli muistaakseni TeleFinlandille käyttöön viimevuonna ja jos sen kanssa olette pärjänneet kevät kesään asti, niin miettikää mitä on sen jälkeen tapahtunut, päivityksiä ? asennettu jotain softaa ?

  Kirjallisesti on varmaan kerrottu oleelliset seikat, niin laitteen kuin liittymän osalta, on mahdollista että kyse ei nyt ole siitä vaan käyttäjän hankkimista sovelluksista.

  Oletetaan että sellainen liittymässä on, oli tai ei, niin se tuote on aivan älytön ja olen kanssasi samoilla linjoilla että jos tuollaisia tuotteita virittelee niin operaattori saisi kantaa kovennettua vastuuta.

  En tiedä puhelimestasi, mutta oletuksena niissä on nykyään operaattorin oikeat asetukset, tuntidatassa kiva lisä feature että jos painat nollaa tai muuta linkkiä avautuu selain ja yhteys nettiin (osassa malleja ilman lisäutelua jos asetukset sopivasti) ja vajaa euro operaattorille...

  MMS myös käyttää pakettidataa, vastaanottaessa yleensä kyselemättä, mutta jos asetusket oikein niin kotiverkossa siitä ei vastaanottajaa laskuteta.

  "Kivaa" tässä on se että EU alueella roamingdatan rajoitukset paukkuvat pienemmistä summista kuin ketjun tarinat TF kotimaan data laskuista.

  Vertailuksi voisi sanoa että esim EUalueella DNA pystyy myymään saman Data palvelun halvemmalla vierailuverkoissa.

  Edes Saunalahden Preapidilla ei voi saada kuukaudessa isompaa datalaskua siinäkin iskee hinta leikkuri n. 60eurossa (vajaa 2e päivä), tosin 20 Mt ei edes yllä tuonne asti

  ***
  En kuitenkaan kannatta ajatusta että kytkykaupassa alettaisiin pakkomyymään asiakkaille datapaketteja, siitä on aina väillä ollut merkkejä ja se on Foourmilla aiheuttanut mutinaa.
   
 18. Died

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  pitäiskö soittaa sinne aspaan ja pyytää että tosiaankin laittavat netin pois meidän liittymistä, ku tilattiin se puhelimen kautta niin sanottiin että ei tule sitä nettiä..
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos on tilattu dataestolla, ilman GPRS palvelua, ja siitä huolimatta GPRS toimii ja laskua tulee niin reklamaatiota operaattorille.

  Epäilen kuitenkin että on tilattu ilman datapaketteja, en yllättyisi että myyjä olisi sitä jopa tarjonnut, mutta dataestoa ei ole kuitenkaan otettu.

  Viesteistä päätellen sitä dataa kuitenkin jonkinverran käytetään (tarvitaan) niin eikö kannattaisi kuitenkin ottaa jokin datapaketti ?
   
 20. kimmo

  kimmo Punainen matto, kiitos.

  Palaute - 100%
  16   0   0

  Liittynyt:
  25/1/10
  Viestit:
  5337
  Tykkäykset:
  964
  Puhelinmalli:
  Huawei P8 Lite
  En jaksa ymmärtää tätä kitinää tästä datatunnista..sopinee hienosti joillekin(toki kenties melko harvoille) ja ainakin estää nämä usean tuhannen veloitukset mistä olemme täälläkin saaneet lukea. Käyttäjän itsensä kannattanee hieman ottaa selvää päätelaitteestaan ja sen ominaisuuksista ennen ostoa. Itsestäni tuntuu aika uskomattomalta että joku myyjä olisi "suostunut" myymään iPhonen ilman minkäänlaista datapakettia, mutta kenties tällainenkin kauppias sitten olemassa. Puhelinkeskustelu ostajan/myyjän välillä toki olisi hauska kuulla...itse uskon että ostajataholta jouduttu vakuuttamaan useampaan kertaan ettei mitään datapakettia tarvita ja myyjä loppujen lopuksi asian uskonut ja arvellut että "asiakas tietää mitä tekee"? Kun ei mitään sopimusta kiinteästä datasta, niin datatunti käytössä, kuten oletuksena kaikissa ko putiikin liittymissä.

  Yllä oleva toki pelkkää spekulointia, mutta jatkosta kuitenkin suosittelisin ottamaan kiireen vilkkaa yhteyttä aspaan ja joko ottamaan kiinteän datan tarjouksesta hintaan 4,90/kk, tahi sitten todellakin pyytämään estot liikenteelle operaattorin puolelta. Ymmärtääkseni iPhone ilman toimivaa datayhteyttä kuitenkin kohtuullisen rampa vekotin, joten eiköhän tuo vitonen kuussa kannata maksaa.
   

Jaa tämä viestiketju