Isälle uusi puhelin lahjaksi, mutta mikä?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Oiva Vasara, 11/11/08.

 1. Oiva Vasara Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  17/3/04
  Viestit:
  110
  Tykkäykset:
  1
  Eli nyt pitäisi uutta puhelinta saada isälle lahjaksi. Ehdottomasti tärkein ominaisuus on että näyttö on selkeä, kirkas ja tarpeeksi suuri, jotta sälli saisi soittajan nimestä selvää ilman lukulasien kuumeista etsimistä kun puhelin soi.
  Toinen ominaisuus jota isä kaipaisi puhelimeen on taskulamppu, mutta ne taitavat olla aika harvassa. Malli voisi olla ihan normi candybar tai liukukuori mutta ei simpukkaa. Ja merkki oltava ehdottomasti Nokia, ei kuulemma opi muiden merkkien käyttöliittymää. Hintakatto voisi olla noin 200€
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Soittajan nimensanominen voisi olla kovasana ja säästäisi tihrustamisen vaivan, jos siis puhelimeen ei voi vastata ennenkuin "tietää" mistä numerosta soitellaan.

  Taskulamppu ei tosiaan ole joka luurin ominaisuus, varsinkaan näppäränä.
  Jos ei Symbian konetta, ja haluaa isoa näytöä ja isoa näppistä niin simpukan kelpuuttaminen lisäisi vaihtoehtoja, mutta jos ei miellytä, niin ei kannata väkisin.

  Mutta joissan simpukka luureissa on OLED näyttö kannnessa, josta saattaisi olla hyötyä, soittajan numeron nimen näyttö jne,

  Jos pitää olla Nokia niin syksynaikana mallisto on päivittynyt aika paljon, joten kannattaa käydä sellaisessa liikkeessä hankinnoilla missä on palvelu ja niitä laitteita voi oikeasti kosketella sähköt päällä, tosin se ei vielä kerro paljoa jos myyjä ei osaa auttaa, esim jos haluaa isompaa tekstiä, niin se on yleensä säädettävissä jne.
   
 3. Oiva Vasara Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  17/3/04
  Viestit:
  110
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä se symbian laitekin saa olla, ja tosiaan olisi hyvä jos joku voisi listata laitteita jossa tuota soittajan nimen fonttia voi suurentaa.
  Eikä se isäpappa nyt ihan umpisokea ole, 50v tulee mittariin :D Se että hän ei nykyisestä luurista erota soittajaa johtuu osaltaan varmaan siitä että nykyinen luuri on n. 2 vuotta vanha halpis sarjan puhelin (n.100e?) ja siinä on täysin surkea CSNT tms. näyttö josta todellakin on vaikea saada selvää.

  Mietin että olisiko jo tuossa nyt jo melko vanhassa nokian 5500 Sport mallissa ominaisuus jolla fonttia saisi kasvatettua, muuten tuntuu ihan passelilta kun löytyy se taskulamppu ja isä on kalamiehiä niin roiskevesitiiviys on kanssa hyvä ominaisuus kun puhelin siellä kelluntapuvun taskussa heiluu.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  5500:n on sinänsä ihan oko puhelin, tosin varsin vanha, pieni näyttö (tuumina ja pixseleinä) ja nykymittapuun mukaan ei parhaita näyttöjä muutoinkaan.
  Sen verran vanha S60 että fonttikokoa ei voi säätää ilman lisä softia, ja jälkimmäisen varaan ei kannatta tuossa luurissa liikoja laskea.

  S60 koneissa soittajan nimen näyttö ei ole kovin suurella, lisä palikoina saa toki kokoruudun soittajan kuvan näyttöä jne. mutta menee vähän säätämiseksi.

  Joku varmaan kertoo missä S40 koneissa saa soittajan nimen erityisen suureksi.
   
 5. jontteri Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1065
  Tykkäykset:
  0
  5500 en todellakaan suosittelisi ikänäön haitoista kärsiville. E51 sanoo selkeästi soittajan nimen, taskulamppua ei ole.


  Jos ei olis pakko olla nokia suosittelisin uutta Samsungin "kestävää" mallia. Malli on saanut kiitosta maailmalla helppokäyttöisyydestä ja jopa näytöstä, sen selkeydestä auringossa ja puhelinkäytössä. Tuo ei varmaan säikähdä pieniä kolhuja eikä roiskeita.
   
 6. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Jos näytön pitää olla selkeä ja helppolukuinen, niin eikö mustavalkonäytöt ole sitä? Kovin suuri näyttö ei ole, mutta selkeä.

  Lisäksi merkki on Nokia ja helppo käyttöliittymä. Taskulamppukin löytyy.

  Nokia 1200:
  http://www.luurinetti.com/products.php?p=eae8db
   
 7. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Juuri tätä olin itsekin ehdottamassa. Näytöstä näkee erinomaisesti, jopa kirkkaassa auringonvalossa ja fontti on suurehko. On taskulamppu, selkeät näppäimet, hyvä akkukesto. Ei tarvita sen enempää.
   
 8. man

  man

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/7/04
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Tämä olisi nyt taas ajankohtainen. Mikä muu nokialainen olisi vaihtoehto tuolla 1200:selle?
   

Jaa tämä viestiketju