1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Irdan asennus ei onnistu

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja freeheel, 23/6/03.

  1. freeheel

    0   0   0

    Liittynyt:
    7/5/03
    Viestit:
    5
    Tykkäykset:
    0
    Yritän asentaa Actisysin ACT-IR2000UL Usb-väylään kytkettävää Irda-laitetta heikolla menestyksellä. Laite on lainassa eikä mulla ole siis ajureita diskillä. Latasin Actisysin nettisivuilta IR2000U20-ajuripaketin mutta homma ei vain tahdo pelittää. Kuvake ilmestyy työpöydälle ja mitään virheherjoja ei tule ruudulle. Ohjauspneelin (Win 98) asetukset väittää että laite toimii oikein mutta yhteyttä ei vain synny. Samalla puhelimella ja samalla laitteella homma toimi toisessa koneessa jonka ajurien asennuksesta en tiedä tuon taivaallista. Kellään mitään ideoita? Rautalankaohjeita kaivataan.
     
  2. MJ

    0   0   0

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    220
    Tykkäykset:
    0
    onko BIOSista kytketty IrDA päälle?
     
  3. _juzzi_

    0   0   0

    Liittynyt:
    18/3/03
    Viestit:
    12
    Tykkäykset:
    0
    miten tota bios juttua pääsee muokkaan??
     
  4. personal jesus Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    5057
    Tykkäykset:
    2
    Puhelinmalli:
    Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
    Ei vaikuta asiaan, kun on ulkoinen sovitin.
     
  5. Arnold

    0   0   0

    Liittynyt:
    10/5/03
    Viestit:
    116
    Tykkäykset:
    8
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia E4
    Juu ei BIOS-asetuksilla ole ulkoisen (USB tai COM) palikan suhteen muuten väliä, paitsi että porttien asetuksien pitäisi tietysti olla kohdallaan (ovat yleensä oikein tai sitten esim. "auto")

    JA: Win98 tai Me saattaa häiriintyä ACPI-toiminnosta, joka löytynee BIOS:n Power Management -osiosta. Tätä ei kuitenkaan yleensä pysty kytkemään pois sieltä, mutta se onnistuu seuraavasti:
    -Windowsin komentorivillä kirjoita REGEDIT
    -Seuraa polkua: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\VCOMM
    -EnablePowerManagement kohtaan arvoksi: 00 00 00 00
    -Käynnistä kone uudelleen.

    Yllämainittu auttoi omalla kohdalla, mutta edelleenkään en saa kännykästä koneeseen päin mitään - koneelta kännykkään kaikki kyllä tulee ja nopeasti. Kyseessä sarjaporttiin liitettävä Tekram IR-210.
     
  6. personal jesus Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    5057
    Tykkäykset:
    2
    Puhelinmalli:
    Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
    No tässä tapauksessa oli tosiaan USB:stä kyse. Lisäksi väitettiin, että IrDA:n pitäisi olla kytketty BIOS:sta mutta sehän ei _tässä tapauksessa_ liity asiaan mitenkään.
     
  7. jason

    0   0   0

    Liittynyt:
    3/6/03
    Viestit:
    553
    Tykkäykset:
    0
    mullakin oli irda sovitin, mutta sen ***** toimivuus kävi hermoille ja palautin sen kauppaan. Vanhan kunnon huijarihengen mukaisesti rahoja ei saanut takaisin vaan piti ostaa 60e bluetooth dongle..
     
  8. personal jesus Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    19/6/02
    Viestit:
    5057
    Tykkäykset:
    2
    Puhelinmalli:
    Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
    Ostitko kivijalkamyymälästä vai nettikaupasta? Ensimmäisessä tapauksessa myyjän ei tarvitse palauttaa rahoja sen vuoksi, jos et osaa käyttää laitetta. Vai pystyitkö osoittamaan, ettei se vehje toimi millään tavoin? Puuttuiko tuki käyttämästäsi käyttöjärjestelmäversiosta? Otitko asiasta etukäteen selvää joko internetistä, myyjältä tai valmistajalta?
     
  9. Arnold

    0   0   0

    Liittynyt:
    10/5/03
    Viestit:
    116
    Tykkäykset:
    8
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia E4
    Eikö kukaan tosiaan tiedä ratkaisua tuohon yllä mainittuun, eli miksi tiedostot menevät normaalisti puhelimeen mutta puhelimesta ei saa mitään tietokoneelle päin!?

    Kohta alkaisi olla kiire kun pitäisi saada kuvat pois kamerasta...
     
  10. Arnold

    0   0   0

    Liittynyt:
    10/5/03
    Viestit:
    116
    Tykkäykset:
    8
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia E4
    Jaahas, sain sitten itse tuon toimimaan... Laskin yhteyden maksiminopeuden 115,2:sta 57,6 kbps:iin, niin johan menee data myös puhelimesta tietokoneelle päin. Ja käytössä ainoastaan Windowsin Infrapunavalvonta (Ohjauspaneeli) ja Infrapunasiirto (Oma tietokone).

    Tosin pitäisi kai tuon toimia 115,2:llakin, vai mitä? Toimii ainakin koneelta puhelimeen päin... Nyt tällä hitaammalla yhteydellä CommuniCamin yhden kuvan (n. 40-50 k) siirtoon menee n. minuutti.

    Ja kamera voi olla kiinni puhelimessa siirron ajan, muistelin jonkun sanoneen ettei voisi...
     
  11. rs500

    0   0   0

    Liittynyt:
    28/8/02
    Viestit:
    44
    Tykkäykset:
    0
    Mihin se t300:sta lähetetty kuva muuten ilmestyy koneelle?
    Varmaankin pitää olla t300 modeemiajurit asennettu..
    En ole viekä(kään) saanut t300 kuvia koneelle mut kokeilen tänään noilla asetuksilla.
     
  12. rs500

    0   0   0

    Liittynyt:
    28/8/02
    Viestit:
    44
    Tykkäykset:
    0
    No johan rupes kuvat yllä olevilla ohjeilla siirtymään! Puuttui tuo infrared transfer softa kokonaan ja netistäpä löytyi...
     
  13. Arnold

    0   0   0

    Liittynyt:
    10/5/03
    Viestit:
    116
    Tykkäykset:
    8
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia E4
    Ne ilmestyvät Windows Infrapunasiirron määrittelemään kansioon, oletuksena C:\Vastaanotetut tiedostot. Windows Infrapunasiirto ilmestyi Oma tietokone-kansioon infrapunasovittimen asennuksen jälkeen.

    Modeemiajurit? Ei mitään sellaisia tarvita...

    Infrapunasovittimen asennuksen jälkeen siis ilmestyy myös ohjauspaneeliin tuo Infrapunavalvonta, josta infran voi kytkeä päälle ja pois.
     
  14. qwerty987

    0   0   0

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    260
    Tykkäykset:
    0
    voisikohan joku auttaa minuakin, puhelimena on T68i, infrana Tekram IRmate 210 (com) ja tavara puhelimeen päin kyllä menee mutta ei puhelimesta koneelle, käyttöjärjestelmänä on Windows 2000 pro.

    kun yritän lähettää puhelimesta kuvan koneelle tulee: laitteita ei löytynyt, etsi uudelleen?

    eli missä vika?
     
  15. qwerty987

    0   0   0

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    260
    Tykkäykset:
    0
    kukaan tosiaan osaa auttaa ongelmaani?
     
  16. Switch Aktiivinen jäsen

    0   0   0

    Liittynyt:
    8/10/02
    Viestit:
    1095
    Tykkäykset:
    4
    Puhelinmalli:
    Nokia N900 + Saunalahti + MLK Nopsa
    Siis mistä sinä säädit tuon nopeuden? Mikä käyttöjärjestelmä sinulla on? Itselläni on XP Home Edition enkä nähnyt tuollaista...
     
  17. Maranello|8

    0   0   0

    Liittynyt:
    12/3/03
    Viestit:
    519
    Tykkäykset:
    1
    Puhelinmalli:
    E72 + DNA
    mulla on sama vika mutta puhelimena t300 ja windows xp professional.
     
  18. Arnold

    0   0   0

    Liittynyt:
    10/5/03
    Viestit:
    116
    Tykkäykset:
    8
    Puhelinmalli:
    Sony Xperia E4
    Sama juttu, olipa sitten Win98 tai XP. Molemmissa jouduin tiputtamaan. Nopeus säädetään sieltä mistä muutkin infran asetukset, eli XP:llä Ohjauspaneeli - Johdoton linkki - Laitteisto - Ominaisuudet - IrDA-asetukset. Ja Win98:lla aivan vastaavasta paikasta.
     

Jaa tämä viestiketju