Irda vai kaapeli

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja arves, 27/9/02.

 1. arves Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  27/7/02
  Viestit:
  836
  Tykkäykset:
  10
  Kertokaapas asiantuntijat... kumpi tapa miellyttävämpi surffailla kännyllä... infrapunalla vai kaapelilla. Jostain olen saanut käsityksen, että irda vaatii todella vakaan käden ja pöydän, jotta yhteys säilyy? Onkohan nopeuksissa mitää eroa?
   
 2. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Jotta näköyhteys "silmien" välillä säilyisi, tarvitaan toki vakaa alusta. Autoillessa ei siis infrapunaa kannata käyttää. Samaten jos on heikko kenttä ja puhelinta joutuu asettelemaan millilleen jotta yhteys toimisi, on infra aika hankala. Muutenhan se on toki helpompi kuin kaapeli.
   
 3. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  23   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3050
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  S8
  Väittäävät että kaapeli olis hiukan nopeempi.. Mutta ei kai sillä ole mitään käytännön merkitystä.. Niin pieni se ero on. Irda on ainakin helpompi, mutta ainakin irdassa yhtesys katkeaa jos vastaa puheluun, kaapelista en tiedä.
   
 4. oh2glg

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  131
  Tykkäykset:
  1
  Kaapeli sekä irda ovat ihan ihtä nopeat jos irdaa käytettäessä "silmien" välillä ei ole esteitä eikä esim. energiansäästölamput häiritse (¹).

  Kaapelilla ei ole niin väliä onko puhelimen ja PC:n välillä tavaroita vai ei tai minkälainen on valaisu ympäristössä (¹)

  Sekä kaapelin että irdan kanssa datayhteys menee taukotilaan puhelun tullessa (jos GPRS-yhteys, ja asetuksissa sallitaan puheluiden läpitulo) tai antaa varattu-äänen/siirtää puhelut vastaajaan.

  Irdalla edellinen tilanne tosin katkaisee puhelimen modeemin ja PC:n välisen yhteyden, jolloin mahdollisesti kesken ollut GPRS-datayhteys katkeaa jos IrDa-yhteys menee poikki.

  ¹ Energiasäästölampuilla on sellainen ikävä ominaisuus, että ne häiritsevät usein infrapunan taajuusspektin alueella toimivia tiedonsiirtolaitteita, esim. TV:n kaukosäätimet, sarjalinkit ym.
   
 5. Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Millä tavalla irda on "helpompi" kuin kaapeli? Riippuu varmaan puhelinmallistakin. Ainakin voisin kuvitella, että esim. 6610/7210:n USB-datakaapeli olisi helpompi kuin irda: ei tarvitse välittää puhelimen sijoittelusta ja liitäntä ei helpompi voisi olla, vapaita USB-porttejakin kun ainakin omasta tietokoneestani löytyy sekä monitorin kyljestä että näppäimistöstä. Puhelinta voi sitten vapaasti siirrellä ja käsitellä ilman pelkoa yhteyden katkeamisesta.
  Kun datakaapelin lisäksi sain tilattua samalla hinnalla kuin irda-silmukan, en nähnyt mitään syitä, miksi olisin hommannut kaapelin sijasta irdan.
   
 6. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  23   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3050
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  S8
  Pitkälti makuasia... Mutta irdalla ei tarvi muuta kun pistää irda päälle ja puhelin pöydälle.. Ja irda käy muihinkin kuin vain siihen yhteen puhelimeen..
   
 7. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Minusta irda on kätevämpi...
   
 8. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Kyllä minäkin olen infrapunaan tyytyväinen, mutta asiahan riippuu pitkälti käyttötarpeista ja ympäristöstä, esimerkkejä:
  1) Pöytäkone, jossa ei valmiina infrapunaa -> halvempi & helpompi tapa lienee kaapelin osto ja käyttö kuin alkaa ostelemaan lisäkorttia koneeseen.
  2)Kannettava kone, käyttöä paljon "mobiilisti" - esim. junassa, bussissa etc. -> tod.näk. kaapeli on parempi vaihtoehto, sillä ahtaissa tiloissa saattaa olla hankala saada puhelin/tietokone-yhdistelmää pysymään "kasassa" siten, että yhteys säilyy. Lisäksi kaapeli mahdollistaa usein puhelimen asettamisen esim. pystympään asentoon -> parempi kenttä.
  3) Kannettava kone, käyttö etupäässä pöydän ääressä (mun tapauksessa esim. tällä hetkellä mökillä) -> (usein?) vakiona oleva infrapuna toimii vallan loistavasti, eikä tarvitse lisäpiuhoja ostella!
  Nopeuskysymyksiin en osaa ottaa kantaa, eikä se mun vähäisellä käytöllä ole edes merkittävää - mutta toki dna gprs:n käyttäjien, joille yhteys on pääasiallinen, asia on merkityksellinen.
   
 9. Raato_

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/8/02
  Viestit:
  72
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  e61 / saunalahti
  siis kyl datakaapeli yhdistää pirunpaljo nopeemmin nettiin
  verrattaen infra liitännällä varustettuun puhelimeen...

  ja minkä käytännössä huomannu on tuo infran hillitön häiriö alttius
  tietoa liikuteltaessa...

  kaapelilla olen törmännyt vissii yhteen virheeseen... mikä nyt ei käytännössä vaikuta mihinkään...

  näin siis motorola/kaapeli + n8310/infra
  kaippa puhelimien toiminta nopeus on myös eriluokkaa
  tai ainakin uskoisin näin (ja motorola ei sammu/resetoi itse itseää kesken kaiken) joten kaapeli on aina kaapeli .

  en hauku infraa huonoksikaan ...
  eli kylle se sen homman hoitaa mihin se on rakennettukkin....
   
 10. Bjoerne

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  125
  Tykkäykset:
  0
  Minulla ainakin toimii infrapuna ihan OK, mutta jos olis pöytäkone jossa ei olisi infrapuna porttia ja puhelimeen saisi kaapelin, niin luultavasti minullakin olisi kaapeli toimiva yhteys! (varmempi?)
   
 11. poro87

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/03
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  nopeus?

  mikä on vaikka nyt kaapelin tiedonsiirto nopeus internetistä?
  (koska en kuitenkaan ymmärrä luvuista mitään niin verrattakoon sitä vaikka modeemiin)
   
 12. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Re: nopeus?

  Sekä kaapeli että infrapuna ovat nopeampia, kuin tällä hetkellä GPRS -palvelu kykenee nykyisillä verkoilla ja päätelaitteilla siirtämään, joten kumpikaan tapa ei ole suorituskyvyn pullonkaula. Kaapelilla on tosin se etuna, että vasteajat ovat jonkin verran lyhyemmät. Joku toinen osaisi mahdollisesti kertoa, missä suhteessa.
   
 13. wintermute

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/03
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  No, helpompi kyllä juu, mutta ei välttämättä halvempi; Itse kasasin irda:n kokonaista 3,50€ maksavista komponenteista, ja yhteys toimii mainiosti jopa n. 1 m etäisyydellä ja vielä parikymmentä astetta sivussa. En tosin ole käyttänyt modeemina, mutta tietojen synkronointi ja kuvien lähetys sujuu ongelmitta.
   

Jaa tämä viestiketju