Mobiili.fi iPhonen kuulokeliitännälle hyvästit? Cirrus julkaisi työkalut Lightning-kuulokkeiden...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Cirrus Logic on äänentoistoon keskittynyt puolijohdevalmistaja, jonka audiokoodekkeja eli äänipiirejä käytetään muun muassa lukuisissa älypuhelimissa. Nyt samainen yhtiö on julkaissut kehitystyökalut iPhone-yhteensopivien Lightning-kuulokkeiden valmistamiseen.

  Applen on huhuttu jättävän perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän pois seuraavan sukupolven iPhonesta, ja samaisten huhujen mukaan ääntä siirrettäisiin puhelimesta joko langattomasti tai Applen oman Lightning-liitännän kautta.

  3,5 millimetrin liitäntä on analoginen, kun taas Lightning-liitäntä on digitaalinen. Digitaalinen äänilähtö tarkoittaa sitä, että äänisignaali on muutettava DA-muuntimella digitaalisesta analogiseksi puhelimen sijaan kuulokkeissa, ja kuulokkeisiin on sisällytettävä myös vahvistin, jotta kuulokkeet tuottavat riittävästi ääntä.

  [​IMG]

  Cirrus Logicin CS42L42 on tuotevalmistajille tarkoitettu kokonaisuus, joka helpottaa Lightning-yhteensopivien kuulokkeiden suunnittelua ja valmistamista. Valmistajat voivat halutessaan muuntaa nykyiset kuulokemallinsa Lightning-yhteensopiviksi Cirruksen paketin avulla, kertoo Ars Technica.

  Cirruksen pakettiin kuuluu piirilevy, joka sisältää DA-muuntimen sekä 35 milliwatin vahvistimen kuulokkeille. Lisäksi piiri tukee mikrofonisisääntuloa. Kokonaisuus voidaan esimerkiksi sovittaa kuulokkeiden johdossa olevaan kaukosäätimeen ja pakettiin voi lisätä myös 3,5 millimetrin liitännän jo olemassaolevien kuulokkeiden käyttöä varten.

  Cirruksen paketti on tarjolla Applen MFi-ohjelmaan (”Made for iPhone/iPad/iPod”) rekisteröityneille valmistajille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju