Mobiili.fi iPhonen 1970-bugi ja nettitrollit saivat Applen huomion – lupaa korjata tilanteen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Apple on ottanut viime viikolla paljastuneen 1970-bugin korjattavakseen. Yhtiön uusi tukisivu varoittaa käyttäjiä ongelmasta ja lupaa pelastavan päivityksen olevan tulossa.

  Uusin iPhone-bugi on mielenkiintoinen: mikäli iPhone 5s:n tai sitä uudemman laitteen päivämääräksi asettaa manuaalisesti 1. tammikuuta 1970 ja käynnistää puhelimen uudelleen, jumittuu iPhone hyvin todennäköisesti täysin. Useissa tunnetuissa tapauksissa laitetta ei ole saatu henkiin millään kotikonsteilla.

  Kyseessä ei lähtökohtaisesti ole vakava bugi, sillä siihen ei todennäköisesti törmää vahingossa eikä sen hyödyntäminen ole ulkopuoliselle helppoa. Internet on kuitenkin jälleen osoittanut, että hätä keksii keinot. Pahamaineiselta 4chan-sivustolta lähtikin viime viikon lopulla liikkeelle kuvamateriaalia, jonka tarkoitus on huijata käyttäjiä vaihtamaan päivämäärä ja joutumaan näin ongelmiin.

  [​IMG]
  Valheellinen kampanjakuva, jolla käyttäjiä houkutellaan vaihtamaan päivämäärä laitteen rikkoviin lukemiin


  Ilmiö on tuttu. Aiemmin nettinatiivit ovat jekuttaneet iPhone-käyttäjiä muun muassa uskomaan, että uusin ohjelmistopäivitys on tehnyt puhelimesta vedenpitävän.

  Kaikki tämä sai kuitenkin Applen huomion ja yhtiö joutui alkamaan tositoimiin. Uudella tukisivulla käyttäjiä varoitetaan 1970-bugista. Lisäksi Apple lupaa, että jumittuminen estetään tulevalla ohjelmistopäivityksellä. Tarkkaa julkaisuaikaa korjaavalle päivitykselle ei anneta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju