iPhone vs. qwerty

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Late01, 20/12/10.

 1. Late01

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  30/9/09
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  1
  i harkinnassa. 9300 nokialaisesta on luovuttava, mutta mietin miten tulen toimeen ilman qwertyä - tottuuko tuohon kosketusnäyttöön?
   
 2. Wanha

  Wanha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  9/9/10
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  343
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520 white
  Aika paljon asennekysymyskin. Kaikkeenhan sitä tottuu, mutta jos ei viikon parin jälkeen ole mikään mestarikirjoittaja, niin ei kannata vielä heittää kirvestä kaivoon. Asenteella tarkoitan siis niitä ihmisiä, jotka ostavat kosketusnäytöllisen puhelimen ja kauppaavat niitä muutaman tunnin/päivän jälkeen fraasilla "ei ollut kosketusnäyttö mun juttu". Onhan se nyt päivänselvää, että näytöltä naputtelu vaatii paljon enemmän opettelua/totuttelua kun fyysiset napit, mutta jos nyt yhtään jaksaa opetella ja on pitkäjänteisyyttä, niin oppiihan sen. Ite ainakin mieluummin jo näytöltä kirjoitan kun fyysisillä napeilla ja pidän tuota "mikään ei voita fyysistä näppistä"- lausetta paskapuheena, jota viljelee juuri ne tyypit, jotka ei edes halua opetella näytöltä kirjoittamaan. Turhaa painoa ja paksuutta vaan tuomassa luuriin noi fyysiset qwertyt. Varmaan jokainen tuttu joka kosketusnäytöllisen qwerty- luurin omistaa, sanoo että eipä tuota näppistä tule avattua kun näytöltä kirjoittaa saman asian avaamatta näppistä. Tämänkin tekstin suollin tuolla allekirjoituksessa olevalla HTC:llä, eikä tässä nyt mitään varttia oo tuherrettu, ja jos kirjoitusvirheitä löytyy, niin ei niitä sitten sen vähempää olisi fyysiselläkään tullut.
   
 3. Pyrres

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/09
  Viestit:
  57
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire Z jsSaunalahti
  Itse kyllä kokeilisin jossain ihan kunnolla tuota tottumista kosketysqwertyyn. Itsellä oli Samsungin Omnia HD jossa siis 3.7" näyttö ja virtuaalinäppis. Mielummin kirjoittelin kyllä T9 päällä numeronäppäimiä käyttäen. Opettelin kyllä kirjoittamaan tuolla qwertylläkin mutta ei vaan oma juttu. Nyt taas kun vaihdoin Sampan HTC Desire Z:aan niin muisti miksi tykkäsin kovasti fyysisistä qwertyistä. Ei tarvise nettiä selatessa peittää puolta näyttöä kirjoittaessa, kirjoitus onnistuu katsomatta näyttöä (juu onnistuu virtuaalillakin, mutta paremmin fyysisellä) ja on jotenkin helpotuksen tunne ja ilo kirjoittaa, esim tekstiviestien määrä on taas pompannut kivasti ylöspäin kun kunnon näppis taas käytössä.
   
 4. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6191
  Tykkäykset:
  2805
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  Itellä taas oli jonkin aikaa tuo desire zeta ja huomasin että aika harvoinhan sitä näppistä tuli sieltä avattua vaan näytöllä näpyttelin..ja välillä olen ollut samaa mieltä tuon kanssa että ärsyttää kun peittää puolinäyttöä mutta kyllä useimmissa luureissa se näyttö liikkuu sitä mukaa kuin kirjoittaa niin koko ajan on se teksti näkyvissä niin ei se haittaa vaikka puoli ruutua peittyykin. Mutta tosin nämäkin asiat ovat täysin mielipide kysymyksiä kuten suurin osa puhelimiin liittyvistä asioista :)
   

Jaa tämä viestiketju