Mobiili.fi iPhone menetti tehokkaimman älypuhelimen tittelin – katso kevään kovimmat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen A9 tipahti kärjestä.


  Helmikuun lopulla järjestetyssä Mobile World Congressissa julkaistiin jälleen koko liuta uusia älypuhelinmalleja. Niinpä älypuhelimien suorituskykyä mittaavan AnTuTu-sovelluksen kehittäjä päätti listata tämän hetken tehokkaimmat älypuhelimien järjestelmäpiirit. Viime syksynä julkaistu iPhone 6s ei enää ole kärjessä, vaan tunkion huipulla on nyt uusi kukko.

  [​IMG]
  AnTuTu listasi älypuhelimien tehokkaimmat järjestelmäpiirit.


  AnTuTun testin mukaan tehokkain järjestelmäpiiri on Qualcommin Snapdragon 820, joka löytyy muun muassa LG G5:stä ja Samsung Galaxy S7:n Pohjois-Amerikan versiosta ja tulee löytymään vielä monista huippuluokan puhelimista tämän vuoden aikana. Niukalla erolla kakkoseksi tuli Applen A9 ja kolmanneksi myös kovin pienellä piste-erolla tuli Samsungin Exynos 8890, joka löytyy Galaxy S7:n Euroopan versiosta.

  Neljäntenä AnTuTun listalla on HiSilicon (Huawei) Kirin 950, joka löytyy Mate 8:sta ja jota on huhuttu myös tulevaan Huawei P9:ään. Kirinin perässä on jälleen viimevuotisia Android-huippuja, eli Galaxy S6 -malleissa käytetty Exynos 7420 sekä Snapdragon 810. Mukavana yllätyksenä kärkikymmenikköön mahtuivat Qualcommin Snapdragon-mallit 650 ja 652, jotka ovat ylemmän keskiluokan laitteisiint tarkoitettuja. Applen vuonna 2014 julkaisema A8 yltää kahdeksannelle sijalle ja yhdeksäntenä on Snapdragon 810:n pikkuveli, kuusiytimisellä suorittimella varustettu 808.

  [​IMG]
  Järjestelmäpiirien graafinen suorituskyky AnTuTun listaamana.


  Kun katsotaan AnTuTun grafiikkapiiritestien tuloksia, voidaan huomata Snapdragon 820:n Adreno530-ohjaimen yltävän varsin selvällä erolla kärkeen. Sen pistemäärä on peräti 40 prosenttia enemmän kuin kakkoseksi tulleella Applen A9:llä. Applen perässä pienellä erolla tulee Samsungin Exynos 8890. Grafiikkaohjaimensa osalta Kirin 950 jää selvästi kärjestä jälkeen, löytyen sijalta kahdeksan.

  AnTuTu mainitsee, että grafiikkapiirin teho on suoraan kytköksissä laitteen näytön tarkkuuteen. Erityisesti nopeasti lisääntyneet 2K-tarkkuuden (2560 x 1440 pikseliä) näytöt vaativat rutkasti tehoa grafiikkaohjaimelta.

  [​IMG]
  Snapdragon 820.


  Kukkulan kuningas tänä vuonna näyttäisi olevan Snapdragon 820, ainakin siihen asti, että Apple syksyllä julkaisee A10:n, joka tilastojen valossa luultavasti ampaisee jälleen kärkeen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju