Mobiili.fi iPhone-alihankkijan johtaja: Lasikuorinen iPhone tulossa 2017

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Kuva patenttihakemuksesta Applen kaarevasta laitteesta


  Huhut tulevista iPhoneista jatkuvat – ja yhä enemmän puheita liikkuu jo ei vain tämän syksyn, vaan jo ensi vuoden uutuus-iPhoneista. Silloin luvassa pitäisikin olla yksi historian suurimpia iPhone-muutoksia.

  Jo aiemmin on huhuttu, että iPhonen ulkomuoto on menossa uusiksi. Nykyisestä alumiinista oltaisiin palaamassa jälleen lasiin pohjautuvaan rakenteeseen. Nyt Applen alihankkijana iPhonen metalliosien osalta toimivan Catcher Technologyn pomo on kuitenkin laittanut lisävauhtia huhuille.

  ”Sen mitä minä tiedän, vain yksi malli tulee olemaan varustettu lasikuorin ensi vuonna”, totesi Catcherin toimitusjohtaja Allen Horng yrityksensä yhtiökokouksessa. Catcherille siirtyminen metallista lasiin iPhonessa voisi kuulostaa äkkiseltään menetykseltä, mutta näin ei Horngin mukaan ole. ”En usko, että tällä on vaikutusta Catcherin liikevaihtoon sillä lasikuoret tarvitsevat yhä kestävän metallirungon, joka vaatii kehittynyttä prosessointiteknologiaa ja eikä olisi näin nykymallia halvempi.” Horngin puheista uutisoi japanilainen Nikkei-talousjulkaisu.

  Vuonna 2015 kolmasosa Catcherin liikevaihdosta tuli Applelta.

  Aiempien huhujen perusteella Apple olisi vuonna 2017 vaihtamassa myös ensi kertaa iPhonen näyttöteknologian LCD:stä OLED-näyttöihin.

  Lisäksi ensi vuoden iPhonen näytön odotetaan vieläpä ylittyvän laitteen reunoille. Käytännössä tämä tarkoittaisi myös Touch ID -sormenjälkitunnistuksen, etukameran sekä kuulokkeen integroimista tavalla tai toisella näyttöön. Tunnetun ja nimekkään Apple-bloggarin John Gruberin mukaan hän on kuullut Applen suunnittelevan juuri tällaista ratkaisua.

  Apple-analyytikko Ming-chi Kuo kertoi alun perin, että ensi vuoden iPhone-malleista vain yksi tulisi uudella lasirakenteella ja OLED-näytöllä. Tämä sopisi yhteen Catcherin Horngin kommenttien kanssa, mutta kuten Apple-huhujen kanssa yleensäkin, kuultaneen ennen ensi syksyä vielä monta keskenäänkin ristiriitaista tarinaa siitä, mitä on luvassa. Esimerkiksi Kuon mukaan tulevan laitteen pitäisi olla linjoiltaan nykyistä kaarevampi.

  Tänä vuonna uusiin iPhone-malleihin odotetaan vain vähäisiä design-muutoksia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju