MobiiliBlogi iPhone 7:ssä 2GB:tä ja iPhone 7 Plussassa 3GB:tä RAM-käyttömuistia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  Applen uuden sukupolven älypuhelimet ovat kaupoissa. Ne saapuivat myyntiin muun muassa Suomessa tämän viikon perjantaina, eli 16. syyskuuta. Verkossa uusista puhelimista on totta kai käyty paljon keskustelua ja muun muassa molemmat uutuudet on jo ehditty purkamaan, jotka paljastavat muutamia tietoja, joita Apple ei puhelimestaan yleensä kerro. Näihin lukeutuvat muun muassa akun kapasiteetti sekä käyttömuistin määrä.

  Chipworks on ottanut käsittelyyn pienemmän, 4,7 tuuman näytöllä varustetun iPhone 7:n. Puhelimen sisältä paljastuu erittäin ohut (InFO pakkausteknologia) 16 nanometrin tekniikalla rakennettu A10 Fusion -järjestelmäpiiri, jonka valmistajana toimii TSMC. Käyttömuistia löytyy iPhone 6s:n tavoin kaksi gigatavua (LPDDR4) ja sen valmistaa Samsung. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 1960 mAh:ta, kun 6s:ssä se on teholtaan 1810. Tämä yhdessä energiatehokkaamman järjestelmäpiirin kanssa takaa Applen mukaan iPhone 7:lle kaksi tuntia lisää käyttöaikaa edelliseen sukupolveen nähden.


  [​IMG]

  Monille tuttu iFixit on puolestaan purkanut kahdella kameralla varustetun iPhone 7 Plussan. Myös suuremmassa uuden sukupolven iPhonessa on edellistä sukupolvea tehokkaampi akku. iPhone 6s Plussassa on 2750 ja 7 Plussassa 2900 milliampeeritunnin akku. Apple lupaa iPhone 7 Plussalle tunnin enemmän käyttöaikaa verrattaessa 6s Plussaan.

  Avaus paljastaa, että iPhone 7 Plussan sisällä on todellakin kaksi erillistä kameraa. Kyseessä ovat siis tele- ja wide angle -linssit, jotka yhdessä mahdollistavat 2x optisen zoomin sekä tulevaisuudessa muita kikkoja, joihin iPhone 7:n yhden kameran ratkaisu ei kykene.

  Tässä sukupolvessa iPhone 7 Plus eroaa pikkuveljestään enemmän kuin yleensä. Mukana on kaksi kameraa sekä enemmän RAM-käyttömuistia. iFixitin purkuoperaatio paljastaa, että iPhone 7 Plus sisältää kolme gigatavua käyttömuistia. Se on gigatavun enemmän kuin iPhone 6s Plussassa.


  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju