Mobiili.fi iPhone 7 Plussan kaksoiskamerassa erikokoiset kennot – telelinssi ei varsinaisesti ”tele”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7 Plussan kaksi 12 megapikselin kameraa sekä uusi neljän LEDin kuvausvalo.


  Applen uuden iPhone 7 Plussan yksi merkittävimpiä uutuuksia on sen takapuolelta löytyvä kaksoiskamera. Apple ei suostunut kameran kennojen kokoja kertomaan, mutta ahkera Reddit-käyttäjä on ne onnistunut nyt selvittämään.

  Apple yhteistyössä Sport Illustratedin kanssa julkaisi nipun NFL-ottelussa iPhone 7 Plussalla otettuja kuvia, ja kuvien EXIF-tiedoista käy ilmi yksityiskohtia, joiden avulla kennojen koot on laskettu.

  Applen mukaan 7 Plussan kaksoiskamera sisältää kaksi 12 megapikselin kameraa, joista toinen käyttää kinovastaavuudeltaan 28 millimetrin laajakulmalinssiä ja toinen 56 millimetrin ”telelinssiä”. Esimerkkinä vanha iPhone 6s käyttää 1/3-tuumaista kennoa, jonka kroppikerroin on 7,21. Kun samaa kerrointa käytetään 7 Plussan pääkameralla otetun kuvan todellisen polttovälin (3,99 millimetriä) kanssa, päästään noin 28,8 millimetrin kinovastaavuuteen, eli hyvin lähelle Applen ilmoittamaa 28 millimetriä. Vastaavien laskelmien perusteella on 7 Plussan ”telekameran” kennokooksi laskettu 1/3,6 tuumaa.

  1/3- ja 1/3,6-tuumaisina kumpainenkaan kenno 7 Plussassa ei siis ole järin suuri edes älypuhelimien mittapuulla. Mitä pienempi kenno suhteessa kuvan tarkkuuteen, sitä herkemmin tulee kuviin kohinaa. Kennokokoja laskenut Reddit-käyttäjä kuitenkin mainitsee, että Apple on ennenkin onnistunut tehokkaasti estämään kohinaa kameroillaan. Esimerkkinä hän mainitsee 6s:n, jonka kennon koko säilyi sama kuin iPhone 6:ssa, mutta megapikselimäärä nousi kahdeksasta 12:een kohinan silti merkittävästi lisääntymättä.

  Kakkoskameran pienempi kenno myös viittaa siihen, että kompromisseja on suunnittelupöydällä jouduttu tekemään, jotta molemmat kennot on puhelimen sisälle saatu mahtumaan. Lisäksi, samasta syystä, lienee turha odotella kaksoiskameraa pienempään iPhone-malliin vielä ensi vuonnakaan.

  iPhone 7 Plussan kaksoiskameran kohdalla huomion arvoista on myös se, että kakkoskameran 56 millimetrin kinovastaavuus on vain nipin napin laskettavissa teleobjektiiviksi. Niin sanotun normaaliobjektiivin polttoväli on kinovastaavuudeltaan 50 millimetriä, eikä kuuden millimetrin lisäys ole vielä kovinkaan merkittävä. 7 Plussan kakkoskameran linssi on siis paljon lähempänä normaaliobjektiivia kuin ”todellista” teleobjektiivia.

  Mikäli iPhone 7 Plussan kameran kuvanlaatu kiinnostaa, voi mallikuviin tutustua Sports Illustratedin ja ESPN:n sivuilla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju