Mobiili.fi iPhone 7:ään huhutaan kosketusherkkää kotinäppäintä sekä pöly- ja vesisuojausta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Feld & Volkin mallikuva iPhone 7:n mahdollisesta ulkonäöstä.


  Uusin raportti Aasiasta väittää, että tuleva iPhone 7 käyttäisi kosketusherkkää kotinäppäintä ja olisi pölytiivis sekä vedeltä suojattu. Kotinäppäintä koskeva huhu vaikuttaa hieman kyseenalaiselta, mutta vesi- ja pölysuojauksesta on huhuttu jo useaan otteeseen.

  iPhone 6- ja 6s-malleissa käytetty kotinäppäin periaatteessa on jo kosketusherkkä, sillä kaksoisnäpäytyksellä saa kyseisissä iPhone-malleissa käyttöön yhden käden tilan. Nyt muun muassa MacRumorsin raportoimissa huhuissa viitataan kuitenkin kotinäppäimeen, joka olisi sovitettu saumattomasti etupaneeliin ja voisi toimia osana laitteen kosketusnäyttöä.

  Etupaneeliin sulautettua kotinäppäintä on iPhoneen huhuttu jo aiemminkin, mutta kuten tälläkin kertaa, nuo huhut ovat yleensä olleet peräisin hieman kyseenalaisista lähteistä. Jo viime kesänä huhuttiin, että Apple kaavailisi sormenjälkitunnistimen yhdistämistä näyttöön niin, ettei varsinaista kotinäppäintä tarvittaisi lainkaan.

  Viime kuussa Applelle myönnettiin patentti Liquidmetal-seoksesta valmistetulle kosketusherkälle kotinäppäimelle, joka painettaessa muuttaisi hieman muotoaan ja palautuisi normaaliin muotoonsa kun sormi nostetaan näppäimeltä. Apple on jo vuosia pitänyt hallussaan yksinoikeuden erikoiselle Liquidmetal-seokselle, mutta se on käyttö on vielä ollut varsin vähäistä.

  Huhuja pöly- ja vesisuojauksista on liikkunut jo useaan otteeseen. Viime syksynä julkaistut iPhone 6s -mallit sisältävät useita tiivisteitä, jotka auttavat pitämään laitteiden sisäosia suojassa pölyltä ja vedeltä, mutta virallisesti laitteet eivät kuitenkaan ole vedenkestäviä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju