Mobiili.fi iPhone 6s Plus purettiin – paksumpi, painavampi, silti pienempi akku

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 6s Plussan purkaminen vaatii erityisen Pentalobe-ruuvimeisselin käyttöä.


  Aivan kuten pienempi iPhone 6s, myös uusi iPhone 6s Plus pääsi iFixitin osaaviin käsiin purettavaksi. iFixitillä on ollut tapana purkaa elektronisia vempaimia ja tutkia paitsi niiden sisukset, myös niiden korjaamisen helppous tai vaikeus. iPhone 6s Plus sai saman arvosanan kuin pienempi sisaruksensa 6s, eli seitsemän pistettä kymmenestä. Purkamisen yhteydessä varmistui myös akun koko sekä se, miksi uusi 6s Plus painaa 20 grammaa enemmän kuin edeltäjänsä.

  [​IMG]
  iPhone 6s Plus purettuna.


  iFixitin operoinnin yhteydessä kävi ilmi, että vaikka uusi iPhone 6s Plus on sekä painavampi että paksumpi kuin edeltäjänsä 6 Plus, on sen sisään silti sovitettu pienempi akku. Uudessa mallissa akun kapasiteetti on 2750 milliampeerituntia, eli 165 milliampeerituntia vähemmän kuin iPhone 6 Plussassa. Siitä huolimatta Apple onneksi lupaa uudelle mallille samat käyttöajat kuin ennenkin.

  Eräs merkittävä uudistus iPhone 6s -malleissa on erikoinen 3D Touch, joka tunnistaa näytön voimakkaan painalluksen. Järjestelmä on vaatinut näytön uusimisen, ja iFixitin punnituksen perusteella näyttökokonaisuus 6s Plussassa painaa peräti 80 grammaa, 20 grammaa enemmän kuin iPhone 6 Plussassa.

  [​IMG]
  Vasemmalla iPhone 6s:n kamera, oikealla 6s Plussan optisella kuvanvakaimella varustettu kamera.


  Korjattavuuden osalta iFixit toteaa, että näyttö on ensimmäisenä irtoava komponentti, mikä helpottaa hajonneen näytön uusimista. Samoin akun vaihtaminen on kohtuullisen helppoa. Merkittävin heikkous uusien iPhone-mallien korjattavuudessa on erikoisten Pentalobe-ruuvien käyttö. Kyseiset ruuvit nimittäin tarvitsevat aivan omanlaisensa työkalun.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju