Mobiili.fi iPhone 6s:n Siri voi päästää sivullisen käsiksi kuviin tai yhteystietoihin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  Applen viime syksynä julkaisemat iPhone 6s ja 6s Plus sisältävät paineentunnistavan 3D Touch -kosketusnäytön, joka yhdessä Siri-apurin kanssa voi päästää sivullisen käsiksi laitteen sisältämiin yhteystietoihin ja valokuviin.

  Sirin erikoisen aukon hyödyntäminen ei esimerkiksi johda luottokorttitietojen karkaamiseen tai puhelimen kaappaamiseen, mutta saattaa päästää sivullisen käsiksi arkaluontoiseen tietoon.

  [​IMG]  Aukko löytyy, kun lukitun puhelimen Sirin aktivoi ja käskee sitä tekemään haun Twitteristä esimerkiksi tietyllä sähköpostin päätteellä, kuten ”@gmail.com”. Seuraavaksi hakutuloksista etsitään twiitti, jossa näkyy kokonainen sähköpostiosoite. Osoitteen voimakas painallus avaa valikon, joka mahdollistaa uuden yhteystiedon lisäämisen kyseiselle osoitteelle.

  [​IMG]  Uutta yhteystietoa lisätessä sille voi valita myös profiilikuvan, ja tuota kuvaa valitessa pääsee selaamaan kaikkia laitteeseen tallennettuja valokuvia. Osoitteen lisääminen jo olemassa olevaan yhteystietoon taas päästää selaamaan tallennettuja yhteystietoja. Nämä toimenpiteet onnistuvat näytön lukitusta avaamatta.

  [​IMG]

  Tunkeutujilta voi estää pääsyn kuviin poistamalla Siriltä kuvien käyttöoikeuden (Asetukset – Tietosuoja – Kuvat – Siri). Tällöin yhteystiedot ovat kuitenkin selattavissa, ja ne voi suojata estämällä Sirin käytön laitteen ollessa lukittuna (Asetukset – Touch ID ja pääsykoodi – Salli käyttö, kun lukittuna – Siri). Valitettavasti Siri ei tällöin kuitenkaan ole käytettävissä mihinkään käyttötarkoituksiin puhelimen ollessa lukittuna.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju