1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

MobiiliBlogi iPhone 6 -puhelimen Touch ID:n korjauttaminen kolmannella osapuolella teki laitteesta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  Error 53″. Tämä kyseinen virheviesti on tullut tutuksi osalle iPhone 6– ja iPhone 6 Plus -puhelinten omistajista, jotka ovat korjauttaneet laitteensa Touch ID -sormenjälkilukijansa niin sanotussa epävirallisessa Apple-korjauksia hoitavassa liikkeessä. Kyseessä ei ole mikään pieni asia, sillä puhelin on tämän jälkeen muuttunut kokonaan käyttökelvottomaksi, sillä iPhonen näytölle ilmestyy ainoastaan ”error 53” -viesti, jolle ei vaikuta pystyvän tekemään ainakaan itse mitään. Samalla siis puhelimessa olevaan dataan ei ole mahdollista päästä käsiksi ja laite on kokonaan käyttökelvoton.

  Käyttäjien mukaan puhelimet ovat toimineet iOS 9 -päivitykseen asti ongelmitta, mutta uuden käyttöjärjestelmäversion asentaminen toi vastaan ”error 53” -viestin. Kyseessä on mitä ilmeisimmin Applen uusiin turvallisuuteen liittyviin ominaisuuksiin iOS 9:ssä. Applen edustajan mukaan Touch ID suojataan erityisellä parituksella, joka takaa sen turvallisen toiminnan. Ilman tätä paritusta sormenjälkilukijaan voidaan tehdä muutoksia, jotka vaikuttavat sen turvallisuuteen. Edustaja kehottaakin kaikkia ”error 53” – virheen kohdanneita käyttäjiä olemaan yhteydessä Appleen. Voisi ainakin kuvitella, että vaihtamalla Touch ID:n takaisin Applen alkuperäisiin osiin ja toteuttamalla parituksen puhelin toimisi jälleen ongelmitta? Kysymys kuuluukin, miksi käyttäjät ovat ylipäätänsä korjauttaneet puhelimensa epävirallisessa liikkeessä? Todennäköisesti takuu on ollut vielä voimassa, joten laite olisi ollut järkevintä viedä Applelle ja korjauttaa takuuseen. Toki, jos kyseessä on iPhone 6:n Touch ID:n itseaiheutettu vioittaminen on asia toinen. Kolmannen osapuolen korjaajien hinnat ovat yleensä selkeästi Applea edullisempia, joka ajaa monet käyttämään niiden palveluita.


  Käyttäjät ovat olleet asiasta käärmeissään, koska uusista iOS 9:n ”turvatoimista” ei kerrottu mitään etukäteen. Kuluttajat uskovat, että Apple haluaa estää epävirallisten korjaajien toiminnan kokonaan tarkastamalla ohjelmiston kautta käyttääkö laite yhtiön alkuperäisiä osia.

  Touch ID:n kohdalla Applen näkökanta on jokseenkin ymmärrettävä. Korjaajien on helppo tehdä muutoksia sormenjälkilukijaan, jotka voisivat vaikuttaa sen turvallisuuteen. Olisi kuitenkin toivottavaa, että esimerkiksi näytön kaltaisten komponenttien korjauttamista kolmansilla osapuolilla ei rajoitettaisi. Tällaisissa tapauksissa käyttäjä saisi itse päättää, haluaako puhelimeensa alkuperäisen osan vai niin sanotun tarvikeosan.

  The Guardian, ‘Error 53’ fury mounts as Apple software update threatens to kill your iPhone 6

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju