Iphone 3G VS. Nokia 5800 XM VS. Samsung omnia i900?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Gkasvatti, 3/3/09.

 1. Gkasvatti

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/3/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  eli joku kosketusnäytöllinen puhelin pitäisi saada, vaihtoehtoja löytyy kolme.
  puhelin tulisi lähinnä:
  -puheluihin.
  -viesteihin.
  -musiikin kuunteluun.
  -satunnainen netissä selaaminen (harvoin)

  samsung:
  -epälyttää.
  -mutta samalla mielenkiintoinen.
  -ei hyviä kokemukisa samsungin Mp3 soittimen perusteella ainakaan samsungin laadusta..tiedä sitten miten on puhelimissa.
  +ominaisuuksien lisääminen.
  +5Mp kamera.

  nokia:
  -perus nokia.
  -ruma.

  iphone:
  -kallis.
  -kytky shitti? (saa myös sim-vapaana.)
  -haksattava, jos tahtoo muita kuin app-storesta saatavia ohjelmia.
  +kaunis.
  +erittäin hyvä puhelin ja- Mp3 soitin yhdistelmä.
  +ominaisuuksien lisääminen.

  lähinnä nyt samsungin ja iphonen välillä pyörin, molemissa jotain jota toisessa ei ole. mielelläni kuulisin kokemuksia ja mielipiteitä kaikista luureista.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kokemuksia löytyy mallikohtaisissa ketjuissa. Mutta kuten sanoit, molemissa hyviäpuolija ja huonoja puolia. tai siis Iphonessa on niitä huonoja puolia, mutta siinä olevat hyväpuolet ovat monen puolesta niinhyviä juttuja että sietää puutteet.

  Monet eivät tökittäviä koneita erityisesti arvosta puheluihin sopivana, mutta se on toki sinun itse ratkastava ja riippuu tottumuksista.

  Viestien osalta kannattaa tutustua laitteiden viesti toteutuksiin, Iphonessa mietittävä se että haluatko pitää joitain SMS viestejä tallessa vai positatko kaikki kerralla. MMS viestejä et ilmeisesti halua lainkaan.

  Mainitsit muskkinkuuntelun, siinä kannattaa miettiä miten kuuntelet, Iphonessa on monenmielestä todella näppärä musiikkisoitin, jos haluat homman (siirtelyn) hoitaan nimenomaan PCllä Itunesin avulla niin kehuttu tuote. Etkä halua käyttää BT kuulokkeita, vaan toimia lankallisilla kuulokkeilla, kaijuttimilla.

  Selailua et pitänyt tärkeänä, Iphonen selain on kehuttu paljon ja siinä on hyviä juttuja, jotkut kritisoineet Flash puutetta, mutta se kai enemmänkin eduksia, operaattorien wap yhteyden palveluita voi olla vaikea hyödyntää.


  Et kuvaksen perusteella tarvinnut moniajoa, joten sekään ei rajoita Iphonen hankintaa.

  GPS, kamera taisi olla myös toissijaisia juttuja, joten senkin suhteen Iphone sopisi.

  Ulkonäkö ilmeisesti merkkaa, joten senkinsuhteen varmaan Iphone.

  Noki 5800:n ilmeisesti hylkäsit heti alkuun, halpahan se on, ominaisuuksiltaan sopi toiveisiisi hyvin, mutta jo ulkonäkö yököttää, niin ei sellaista kannata ottaa.

  Ennen ostopäätöstä lukase Samsungin ketjua, ja selaile vähän Iphone ketjuakin, älä haukkuja ota liianvakavasti, mutta niistä saa kuitenkin asioita mileen mistä voi kysellä lisää tai mihin pitää tutustua ennen ostopäätöstä.

  Iphonen osalta tietekin kytky tai oikeastaan SIM lukko rajoittaa jos et halua/voi Soneran verkkoa käyttää.
   
 3. murmelinpapana

  murmelinpapana

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/5/07
  Viestit:
  821
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  DNA, Htc Dream
  Itse en ainakaan suosittele tuota Nokia 5800:sta. Omani ainakin oli täysi susi ja käyttökokemusketjusta löytää paljon muutakin vikaa ko. puhelimesta.

  Noista itse valitsisin joko iPhonen tai Omnian. Aika tasoissa ovat omassa mielessäni. Hinnoissakaan ei loppujen lopuksi suuren suuria eroja ole. Ja iPhonen saa hankittua Italiasta oikeasti sim lukitsemattomana, jos ei särinää halua. Kannattaa lukaista molempien puhelimien käyttökokemuksia. Siellä on jo aika mukavasti tietoa.
   
 4. Rotta_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/3/07
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  5
  Noista kokemuksia löytyy Nokiasta ja iPhonesta. Hankin 5800:n heti sen ilmestyttyä. N kuukaucen kuluttua siitä tutustuin ensimmäistä kertaa iPhoneen, ja olin heti myyty. Nopeampi toiminta, huomattavasti parempi nettiselain, parempi musiikkisoitin, isompi näyttö, ei katuile yms yms. Vain kamera on iLuurissa heikompi. Mutta ei se 5800:kaan kovin kummoinen ole, joten ei tuo ole ollut iso ongelma. Kuvaamiseen on sitten ihan oikea kamera. Myös saatavilla olevien sovellusten suhteen iPhone lyö muut laudalta. AppStoresta saa vaikka mitä mukavaa hyödyllistä ja hyödytöntä täysin ilmaiseksikin.

  iPhone kallis? 16gb malli on yli 100€ halvempi kuin Omnia, 8gb jo huomattavasti halvempi.

  Kytkystä; onhan se toki kytky, mutta lukituksen pystyy murtamaan. Itselläni siinä on Saunalahden sim-kortti. No, soneralle joutuu silti maksamaan sen 1€/kk. Yellowsn0w rocks! Ja jos vain soneran hinnoittelu hirvittää, niin sehän toimii myös TeleFinlandin korteilla ilman mitään murtautumisiakin.

  "Haksauksesta"; AppStoressa on todella paljon tavaraa, joten peruskäyttäjälle ne riittävät mainiosti. Jos sitten haluat esim purkaa operaattorilukituksen tai
  lähetellä mms-viestejä, niin jailbreak on tosiaan tehtävä. Mutta eipä siitä mitään haittaakaan ole. Takuun menetystäkään ei tarvitse pelätä, sillä jailbreak on aina poistettavissa.

  Jos toisaalta käytät puhelinta vain noihin mainitsemiisi asioihin, niin kaikki nuo ovat liian "hienoja" laitteita. Miksi ostaa kalliilla sitä, mitä ei tarvitse, kun voi saada tarvitsemansa huomattavasti halvemmalla. Puhelut ja viestit hoitava laite 60€ ja hyvä mp3-soitin 100-200€...
   
 5. strong

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Lukitsemattoman iPhonen voi hankkia esim. Italiasta Vodafonen tai TIM:n kännykkäkaupasta. Ensinmainittu löytyy myös esim. Milanon lentokentän transit-hallista, joten iPhonen voi hankkia viime tingassakin Pohjois-Italian matkalla.
  Käyttöönotto on vaivatonta ja suomalaisten operaattoreiden liittymän voi ottaa hakkeroimatta käyttöön. Ainoa ongelma oli se, ettei iPhonen pakkauksissa ole mainittu onko kyseessä unlocked- iPhone, mutta tuskin lukittua myytäisiinkään edes Italiassa ilman liittymäsopimusta.

  iPhone on hyvä vaihtoehto vapaa-ajan käytössä, mutta riittääkö se työpuhelimeksi? Pidemmän tekstin kirjoittaminen on varmasti vaikeaa myös muillakin pelkällä virtuaalinäppiksellä varustetuilla älypuhelimilla.

  iPhoneja löytyy vain kahta "mallia", kun Nokian kännyköitä lienee "markkinoilla" satoja malleja, mutta Mac-käyttäjälle iPhone on usein nokialaista parempi vaihtoehto.

  N 5800-kännykkää en ole hankkinut, mutta demolaitteen perusteella arvioiden sen käyttöliittymä on aika alkeellinen.
   

Jaa tämä viestiketju