ipaq 6340

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Sunspire, 25/4/05.

 1. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Toista kuukautta olen käyttänyt yllä mainittua PDAkännykkää. Yleensä en kirjoittaisi näin lyhyellä kokemuksella laitteesta yhtään mitään, mutta jostain syystä jo nyt on ilmaantunut kohtuullisen paljon sanottavaa.
  [​IMG]
  HP Ipaq 6340

  Aikaisemmin minulla oli palmi (tugsten W), joten tässä tullaan ohimennen vertailemaan näitä kahta. Suhtauduin hieman skeptisesti puhelimeen, jossa in windows. Ajattelin kutenkin, että tätä windowssia on jo tungettu niin moneen ipakkiin, puhelimeen, pdahan ja ties vaikka minne, joten ei se aivan susi voi olla. Näin ollen päättelin riskin olevan melko vähäinen, niinpä pistin rahat pöytään.

  Positiivisia ominaisuuksia laitteessa on varsin paljon. Hyvänä puolena mainittakoon vaikkapa wlan, bt ja gprs. Eräässä arvostelussa valitettiin, että 3,5 mm plugi on sivussa, eikä päällä. Kyseinen käyttäjä ei vissiin pitänyt laitetta vyöllä, jolloin sivulla oleva plugin paikka on ainoa mahdollisuus. Vyökotelon päädyt ovat nimittäin ummessa. Eli käytännössä laite korvaa mp3 soittimen ja tusinan verran muita härpäkkeitä. Pikkuinen näppis (thumbpad) liitetään erikseen vempeleen päälle, joten kirjoittaminen pitäisi onnistua hieman nopeammin. Myös kynällä sohimiseen on useita vaihtoehtoja. Palmin graffittiin tottuneet pärjäävät tämänkin laitteen kanssa, koska se tuntee graffitin. Näistä hyvistä puolista voitte lukea melkein mistä hyvänsä arvostelusta. Sensijaan seuraavaa osiota en löytänyt netistä, vaikka luin kaiken vastaan tulevan tästä vehkeestä ennen ostopäätöksen tekemistä.

  * mp3 soton aikna laitteen näyttö on koko ajan päällä. Valot kyllä sammuu ajastuksen mukan, mutta näyttö on silti virtaa viemässä.

  * Akku kestää minun käytössäni noin 1,5 … 2 päivää. Tämä on kuulemma paljon, mutta palmi kesti yli viikon. Kun siitä pisti puhelimen pois päältä, käyttöaika kasvoi parhaimmillan 21:päivään.

  * Laitetta pitää buuttailla välillä. Tai siis itseasiassa pari kertaa viikossa. Välillä vaan homma rupeaa ontumaan niin paljon, että on pakko törkätä kynä resettireikään.

  * Siihen jää ohjelmia päälle, ja ne pitää erikseen käydä tappamassa memory asetuksista. Ne vaan jää sinne taustalle, eikä sitä huomaa ennen kun siellä on 10 ohjelma konetta hidastamassa.

  * SD kortin kanssa on ollut vaikeuksia. Katsokaapas muuten hp:n helppifoorumiin niin huomaatte, että samaa ongelmaa potevat 234235 muutakin käyttäjää. Kortti katoaa tosinan. Palaa soft resetillä. Noh ei ihan aina. Kerran piti tehdä hard reset -> kaikki meni, mutta ei se mitään. Pistin koneelle kaiken talteen ennen ko. operaatiota. Samaa ongelmaa on muissakin ipaqeissa. Vissiin softa ei oikein neuvottele SD portin kanssa. Mutta kaikenkaikkiaan oman aikansa kun tuon kanssa jankkaa niin nkyllä se SD saadaan toimimaan ilman mitään murinoita. En tosin ole uskaltanut ottaa korttia pois masiinasta, jos se vaikka rupeaisi uudestaan tuittuilemaan. Kerran on SD hukkunu alkukankeuksien jälkeen -> soft reset taas tuhannennen kerran. Noh. Ainakin resetointi on helppoa, toisin kuin palmissa, jossa kynän pää piti ruuvata auki, että saa resettipiikin näkyviin. HP:ssa resettireikä on riittävän iso, että sinne voi painaa kynän kärjen sellaisenaan.

  * Thumpad on semmoinen kuin se on. Mitään ei voi remapata. Skandit on neljän napin painalluksen takana. Palmissa tuli mukana remappaus ohjelma. (ilmainen) Pistin skandit yhden napin taakse. Ipaqissa sama onnistuu mak$u££i$€££a $oftalla. Että hajoo siihen! Freeware 4 ever!

  * Ei tunnista DNA:n simmiä. Buuttauksen jälkeen rupe ehdottelemaan, että pitäisi laittaa GPRS asetukset uudelleen. Onneksi kuitenkin riittää, että ne on kerran pantu. Ei se niitä unohda, vaikka siltä vaikuttaakin.

  * Eilen näppis ei toiminut lainkaan. - > jälleen kerran reset

  * Tietyt ohjelmat vetävät koneen tilttiin. -> monesko reset? Näitä tilttisoftia riittää. Palmilla vastaavaa tuli vastaaan suurinpiirtein kerran vuodessa. huom! Parin viikon käytöllä saadaan tämmöinen luettelo aikaiseksi.

  * Palmissa oli gprs meter, josta näki paljonk dataa oli liikkunut. Siinä oli myös mahdollisuus tilastoida puhutut ja vastatut puhelut kestioneen. No arvatkaa mitä... Eihä tässä HP:ssa ole kumpaakaan.

  Mutta kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että tämä vempain oli hankinnan arvoinen. Palmissa niitä hämminkejä oli kanssa ja ne olivat paljon ärsyttävämpiä. iPAQ:ssa on kuitenkin plussia enemmän kuin miinuksia. Kehittämisen varaa kuitenkin on kohtuullisen paljon, jotta päästäisiin esim. nokian bisnespuhelimien toiminnan juohevuuteen. Juohevuus ja varustetaso ovat siis kaksi eri asiaa, ja ne eivät todellakaan kohtaa vaatimallani tavalla *missään* käyttämässäni laitteessa. Hyviä kompromisseja on toki tullut vastaan. Kaikesta huolimatta ipaq 6340 on yksi niistä kohtuullisista kompromisseista.

  Mikäli niitä positiivisia puolia kaipaillaan, niin niistäkin voin pyynöstä kirjoittaa. Vetoan kuitenkin niihin satoihin arvosteluihin, joita netti on täynnä. Google – ipaq 6340 – antaa aivan riittävästäi tietoa. Sekaan voi tuikata sanan review, niin saalis on varma.

  Näihin kuulema saa laitettua linuxin kanssa. Jos ei rupea tilanne paranemaan, täytynee tutkia tuotakin vaihtoehtoa. Toivottavasti muissa HP:n laitteissa ei ole yhtä paljoa huolia.

  Lisäys: Ei se linuksin laittaminen nyt niin tarpeellista ole. Kyllähän ton kanssa elää.
   
 2. Harald Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  4/8/03
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  HTC / Elisa
  Kiitos hyvästä ja asiallisesta arvostelusta. Vahvisti ajatuksiani laitteesta ja sen hankkimisesta.
   
 3. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  kaatuilu

  Nyt sitä käyttökokemusta on kertynyt jo sen verran paljon, että voin ottaa kantaa laitteen muihin ominaisuuksiin hieman syvällisemmin.

  Ensinnäkin
  http://www.dli.ch/swiss/ICU2003/Handy_Ctrl-Alt-Del00d.jpg
  Joidenkin mielestä tämä kuva on hyvä vitsi, mutta minun kokemuksieni mukaan tuo kuvan välittämä viesti on huolestuttavan lähellä todellisuutta. windows 2003 todella jumittelee kohtuullisen usein. Tosin resetoinnin helppoudesta pisteet HP:lle, joka on suunnitellut resettireijän ja styluksen kärjen saman kokoisiksi. Toisin oli palmissa, jossa kynän päässä olevaa piikkiä piti alkaa ruuvvailemaan näkyviin kun piti resetoida. Tosin palmia ei tarvinnut resetoida kun pari kertaa, että pisteet siitä palmille. -> Aikalailla tasoissa mennään.

  Pocket PC windows 2003 kaatuu lähinnä seuraavista syistä:
  -Windows media player.
  Onko vähän susi softa! Kirvestä ja kivitystä sen suunnitteljalle!
  -Useat 3.rd party ohjelmat. Jotkut toimii ja toiset ei.

  Kone ei varsinaisesti kaadu eikä tilttaa, mutta resettiä joutuu painamaan seuraavissa tilanteissa:
  -Kun on joku kokonäytön vievä softa ja tulee puhelu.
  Tällöin puhelinsofta vie tulee päälimmäiseksi ja vie miltei koko näytön. Tällöin taustalla oleva koko näytön softa valloittaa normaalisti ylhäällä näkyvän start menut palkit sun muut. Siellä on perinteisesti se ruksi jolla ohjelmia suljetaan. Kun puhelinsofta on päällimmäisenä ja siitä puuttuu x sulkunappi ei sitä voi sulkea. Myöskään alempaa softaa ei voi sulkea kun siihen ei pääse käsiksi. Erityisen hankalia ovat ne ohjelmat, jotka pitää sulkea jostain muualta kuin oikeasta ylänurkasta. Muutoin koko ongelmaa ei olisikaan.
  -Kun SD kortti katoaa
  -Kun ulkoinen thumpadnäppis ei enää reagoi.
  -Kun jostain syystä kasautuu liikaa ohjelmia yht'aikaa pyörimään. Kone hidastuu käyttökelvottomaksi ja saattaa jumahtaa totaalisesti, jolloin siis tilanne ajautuu edelliseen kategoriaan.

  Kuten jo aikaisemmin mainitsin, olen tyytyväinen hankintaani. Tässä vain kaadan lokaa windowsin niskaan, koska moista lokaa en itse netistä löytänyt. Arvostelut ovat mielestäni pahasti kieroutuneta tällä hetkellä. Kaikki ylistävät tätä laitetta maasta taivaisiin ja unohtavat tässä ketjussa mainitut asiat. Tällä hetkellä minulla on tekeillä lokikirja kaatumisista. Kirjaan siihen resetoinnin päivämäärän ja syyn, jotta saatte kunnolisen kuvan kuinka usein resettireijällä pitää käydä. Voin sanoa, että yllättävän usein tulee sitä nappia paineltua.

  Kuva muutettu linkiksi. -veppis
   
 4. MarkusM

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Nähtävästi käyttötavoissa tai softaversioissa on jotain merkittävää eroa kun omassa käytössä 6340 on kaatunut tai mennyt jumiin noin kerran kuukaudessa ja pikaisesti mietittynä noista kerroista käytänössä kaikki ovat liittyneet usean sarjaporttia käyttävän softan samanaikaiseen ajamiseen.

  EDIT:
  Mainitaan nyt vielä että 3. osapuolen softista eniten on käytössä seuraavat:
  -TomTom Navigator
  -StopTime
  -PPCGraph
  -First
  -PocketHTML
  -Passman
  -Adobe Reader 2.0
  -Agile Messanger
  -Pocket IRC

  ja vakiosoftista kalenteri, notes sekä luonollisesti IE.
   
 5. jappe3

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/05
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Minullakin on ollut H6340 käytössä n. kaksi kuukautta.

  Aluksi laite jumittui todella usein mutta uudemman bios-koodin lataus auttoi asiaan huomattavasti (aluksi versio 1.00.06, nyt 1.00.36). Vieläkin uudempi näyttäisi olevan saatavilla mutta jostain syystä ei englanniksi (saksa, ranska jne. löytyy).

  Laitteen kosketusnäyttö saisi jotenkin kuolleentua puhelun ajaksi, nyt kun laittaa sen korvalle voi jokin toiminto käynnistyä tahtomatta. Samaten esim. kalenterin hälytys käynnistää laitteen ja silloin voi taasen taskussa jokin käynnistyä itsekseen koska kunnollista näppäinlukkoa ei ole.

  Akun varaustila voisi näkyä paremmin kuten kännyköissäkin (saa luultavasti hankittua erikseen ohjelmana mutta saisi olla valmiina).

  Suurin ongelma on kuitenkin mielestäni tietojen tallessa pysyminen. Jos laitteen pääakku ja pieni vara-akku menevät tyhjäksi niin kaikki ram-muistissa olevat tiedot ja asennetut ohjelmat katoavat. Ihme ettei tähän ole saatu pysyvää muistia järjestettyä. Laite osaa kyllä haluttaessa kopioida tiedot muistikortille akun tyhjentyessä ja tärkeimmät tiedot voi myös peilata pysyvään muistiin mutta tuntuu kikkailulta.

  Kaiken kaikkiaan tykkään kuitenkin laitetta käyttää. Minulla on myös tässä Tomtomin navigaattori joka on toiminut hienosti.
   
 6. Opelisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/03
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on uusin bios mitä löytyy eli 1.11 ja ei ole kertaakaan kaatunut.

  Mutta onko kenelläkään tietoa mistä ja miten saa Windows mobile 2003 second editionin ja voiko sen asentaa suoraan tuon tavallisen 2003:sen päälle vai pitääkö odottaa HP:n omaa versiota?

  Ainoa ongelma itselläni oli saada tomtom toimimaan kun kaverina oli ns. 3 osapuolen bluetooth gps, laite löysi sen mutta tomtom ei suostunut sitä ymmärtämään. Pakko oli ostaa tomtomin oma bluetooth gps niin jo alkoi toimimaan.

  Kaikenkaikkiaan loistava laite kunhan löydän vielä edullisen ns. kylmän autotelineen, sillä en viittisi ostaa 80 euron telinettä minkä olen vasta tähän mennessa löytänyt netistä.
   
 7. Opelisti

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/03
  Viestit:
  78
  Tykkäykset:
  0
 8. Jupix

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  0
  Suurin osa ongelmista näyttäis olevan Microsoftin surkean käyttiksen (ei HP:n) vika. Omassa Fujitsun 720:ssa on aika paljon samoja vikoja, mutta enimmät on korjattu avuliaiden koodarien toimesta.

  - Oikean yläkulman raksin saa toimimaan kunnolla hankkimalla esim. Wisbar-nimisen softan.
  - Näytön saa sammutettua ilmaisella PHM PowerToys -paketilla
  - Edellinen sisältää myös notepadin ja näpsäkän yhden napsautuksen reset-softan jolla nuo hidastumiset ja pakolliset resetoinnit saa "helpotettua", ym. ohjelmia

  Henkilökohtaisesti en todellakaan usko tuota akun kestoa, millähän ilveellä saat sen kestämään 2 päivää? Tai Palmin 3 viikkoa? Hah!
   
 9. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Mobile-Reviewin testeissä se kesti 6 päivää :) No joo mutta ei se Windows Mobile ole niin surkea, onhan siinä puutteita mut on se ihan hyvä pda/kännykäyttis.
   
 10. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kun puhutaan, että palmi kestää sen 21 päivää, ei kyseessä ole aivan mikä hyvänsä palmi. Se oli Tungsten W jossa on litium-ioni polymeeriakku. Kallis kun mikä ja hieman normaalia painavampi, mutta kestääpä pitkään. Tällaisiin kestoihin pääsee kun pitää näytön enimmäkseen piemänä, eikä puhelin ole päällä.

  Kun taas puhutaan HP:n akun kestosta, niin missä mielessä ajattelit sitä kahta päivää? Onko se mielestäsi liian paljon vai liian vähän? Aktiivisella säätämisellä se akku menee päivässä, vähän rauhallisemmalla käytöllä kahdessa-kolmessa. Jälleen kerran näytön harkitseva käyttö mahdollistaa pidemmät valmiusajat. Jos tostakin laittais luurin pois, niin vissiin kestäis vähän pidempään. En ole vielä koittanut...

  Tässäpä sitten hieman kaatumistialstoa:
  04.06.05 21:43 crash
  05.06.05 02:10 sd ei näy
  5.6.05 23:26 thumpad ei futaa
  7.6.05 23:25 thumpad ei futaa
  11.6.05 1:13 bt manager ei käynnisty
  14.6.05 0:39 koko masiina ei käynnisty
  20.6.05 0:38 valot ei meene päälle
  22.6.05 15:29 3.rd party softa ei sammu
  27.6.05 17:03 3.rd party softa ei sammu
  27.6.05 17:05 valot ei mene päälle ja sd hukku kans
  1.7.05 1:54 image viewer crash
  1.7.05 2:44 keypad taas...
  01.07.05 21:41 3.rd party soft crash
  2.7.05 21:28 bt manager ei mene päälle
  2.7.05 23:59 bt ei mene pääle eikä sammu.
  3.7.05 6:51 3.rd party soft crash

  Keskimäärin kerran päivässä pitää resetoida. Jos thumpadia rupee käyttämään aktiivisemmin saa resetoida vieläkin useammin. Tähän mennessä miltei joka kerta kun thumpadin tuikkaa koneeseen kiini, saa olla resetoimassa. Pitäis vissiin kattoa se BIOS päivitys. :) Aika moinen wintoosa... Microsoftilla on pitkä historia hermoja raastavana firmana. Tämä koskee kokemuksieni mukaan joka ikistä mirkosoftin osa-aluetta. Käyttisket, hardwaret, pelit ja lisäsoftat. Joka ikisessä on ollut jotain tämmösiä ihme vikoja. Onko siellä joku lauma apinoita ja simpansseja lukittu huoneeseen banaanilaatikon ja tietokoneen kanssa, vai kuka siellä oikein suunnittelee näitä ohjelmia? Noh.... HP:n sivuille biossa etsimään sitten.
   
 11. Jupix

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  0
  Akunkäytöstä vaan sen verran että omassa PL720:ssa se kestää maksimissaan 9 tuntia käyttöä, virransäästötila päällä ja näyttö idleajat poissa päältä (no, myönnettäköön että koulussa olen tämän testannut ja siellä on jatkuvasti bluetooth auki ja sitä kautta gprs ja viestinsoftat). Täysin absurdia kuvitella että joku Palmi kestäisi tuota 3 viikkoa putkeen. Taidat tuolla akunkestolla tarkoittaa ihan jotain muuta kuin minun käyttöni tapaista..

  Windows Mobilen hyvyydestä tai huonoudesta sen verran, että WM2003se on pda-käyttiksenä yhtä "hyvä" kuin XP pöytäkoneen käyttiksenä. Ne, joilla ei ole hajua siitä mitkä asiat voisivat olla paremmin tai kuinka huonosti heikot osa-alueet on tosiaan toteutettu, pitävät käyttiksiä ihan OK käyttiksinä. Tätä nörttirotua kutsutaan nimellä Pertti Peruskäyttäjä :) Tulee Microsoftin softallakin toimeen mutta parempaakin rahalla saa.
   
 12. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni ilmaisin ainakin jossain määrin, että palmin maksimivalmiusaika on saavutettu hieman epätavallisissa olosuhteissa. Normaalikäytöllä se kestää muistaakseni jotain 12 päivää tjsp. Aktiivisella käytöllä alle viikon.

  Jos tosiaan pitää luurin BT:n ja WIFI:n koko ajan päällä, siirtää dataa kaikkia kanavia pitkin, pitää näytön kaikkein kirkkaimmalla sulkematta sitä hetkeksikään, soittelee nupit kaakossa mp3:sia ja naputtelee kaikkia nappeja koko ajan, niin johan se on ihme jos laite pysyy edes päivän päällä. HP:n laiteet ovat muutenkin pahamaineisen kuuluisia ehtymättömän pohjattomasta sähkön nälästään. HP:n kamerat ovat myös kovia sähkösyöppöjä. Jos tämmmöisiä laitteita tehdään jatkossa lisää, ovat akkukemistit kasvavien haasteiden äärellä. Tämä skenaario on valitettavan todennäköinen.
   
 13. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  lisää

  Päivitys: Laitteeseen on ilmaantunut muutamia vikoja. Tämä mahdollisesti johtuu siitä, kun laite putosi junalle juostessa asfaltille. Toisaalta vian lunne tuntuu jotenkin softapohjaiselta. Tierä sitten.

  Kumminkin aina silloin kun muutamasta tietystä numerosta soitetaan, puhelun yhdistämisen ja vastausnapin painamisen välillä on usean sekunnin mittainen jouten olo aika. Tuntuu oudolta odottaa 5 sekkaa kun on tottunu siihen, että heti napin painamisen jälkeen voi alkaa puhua.


  Lisäksi mikrofonin äänentasossa on toivomisen varaa. Kaverit ei meinaa kuulla, mitä sanotaan. Lisäksi kajari toimii parhaiten pienellä volalla. Kovassa mekkalassa se ei teitenkään riitä, jolloin volumia olisi hyvä nostaa. Tämä valitettavasti johtaa nopeasti äänen särkymiseen, jolloin äänen laatu tippuu afrikkaakin alemmaksi. Nämä mikkiongelmat kyllä tiedettiin jo ostohetkellä. Samaa onglemaa potevat monet muut vastaavat tuotteet kuten g-tek 2020.

  Kaikenkaikkiaan tästä HP seikkailusta olen viisustunut muutaman pointin osalta:
  -HP kuluttaa PALJON virtaa.
  -kynällä voi kirjoittaa, mutta se ei ole kivaa. Kohtuullisen monta erilaista kirjoitusmenetelmää olen nimittäin kokeillut, eikä siltikään löytynyt hyvää vaihtoehtoa. Kussakin oli omat etunsa, mutta mitään oikeasti käytännöllistä ratkaisua ei ole tulllut vastaan. Thumpad on ehdottomasti paras ja nopein raktaisu, mikäli kokoontaittuvaa näppistä ei lasketa.
  -Kun kumartaa PDA:lle, pyllistää puhelimelle.
  -Kyllä HP on kuitenkin kaikenkaikkiaan ihan kelpo masiina. Suureksi yllätyksekseni myös windows on osoittautunut ihan toimivaksi ratkaisuksi, mikäli satunnaista buuttailun tarvetta ei pidä kovin pahana.
   
 14. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  HP never again!

  lisäpäivitys
  Nyky tekniikka selvästikään ei sovellu PDA:n ja puhelimen yhdistämiseen. Tämän ipakin puhelinosa on sen verran huono pidemmällä tähtäimellä, että kyllä kohta on jo ihan pakko luopua tästä "puhelimesta" ja ostaa ihan oikea puhelin, eikä mikään tämmöinen HP:n suunnittelijoiden villi seikkailu.

  PDA hommiin tämä on ihan hyvä, mutta puhelinsofta on roskaa ja toiminnan epävakaus kasvaa ajan funktiona lineaarisesti. Esimerkkejä epävakaudesta:
  - vastausnapin painamisen ja varsinaisen vastaamisen välillä on toisinaan häiritsevän pitkä viive. Tämä vaihtele nollan ja kymmenen sekunnin välilä. Tänäänkin tuli puhelu kiusalliseen aikaan, jolloin olisi syytä joko vastata tai hylätä nopeasti. Puhelin ei hiljentynyt useiden painallustenkaan jälkeen, joten pistin luurin surutta resettiin. Olikohan tämä jo kolmas kerta kun piti tänää resetoida toikin rakkine. grr...

  -Resettejä tulee niin usein, että en enää jaksa kirjoittaa simmin pinniä. Otin sen sitten pois, ettei tartte koko aikaa kärsiä tosta.

  -Kaiken kukkuraksi wlan on alkanut temppuilemaan. Valojen perusteella se on päällä, mutta mitään yhteyksiä ei minnekään voi ottaa. ihan kuin se olisi kiini. Tämän lisäksi sitä ei voi sulkea, joten sähköä kuluu entistäkin enemmän. HÖH! Pannaako vielä BT päälle niin menee akku alta päivässä.

  Käämit palaa siihen tahtiin ton kanssa, että alkaa tuntua siltä, ettei tota kehtaa kellekään enää myydä edes kahvirahasta. 450 egee tais tulla takkiin. Seuraavaks vaan luurikauppaan ja sitten vielä PDA kauppaan. Erillinen kännykkä, jolla soitellaan jne ja sitten se PDA datahommeleihin. Millonkohan tohonkin projektiin rahat sais. Hintoihin tulee, kun vanhaa roskaa ei saa kellekään myytyä. Hard resetit ja päivitykset on kokeiltu, eikä auttanu.

  16.1.2006
  Pikku päivitus:
  Ajattelin tossa justiin, että kohta rupeaa olemaan mitta täysi tämän masiinan kanssa. mp3 jumitteli jotenkin oudosti, joten aattelin katoa mikä masiinaa taas jälleen vaivaa. Huomasin, että wifi oli vaihteeksi pongahtanut päälle, joten suljin sen. Tätä tehdessä ajattelin, että onkohan tässä härvelissä yhtään juttua, joka ei ole ruvennut kurttuilemaan. Noh kuinka ollakaan wifin sulkeminen jumautti koko masiinan, olisko jo neljännen kerran tämän päivän aikana. Totesin sarkastisesti siihe, että noh kaikki on jo hajonnut paitsi reset nappi. Siihen voi aina luottaa, ja itseasiassa joutuukin jatkuvastu tukeutumaan. Kiittelin siinä mielessäni resettinapin loistavaa toteutusta, sillä sen painaminen onnistuu styluksen kärjellä, eikä kuten palmissa, styluksen päädyn sisään ruuvatulla piikillä.

  Siinäpä siis totesin, ettei resetti ole jumitellut niin annas olla niin sehän meni totaaliseen tilttiin. Vasta toinen tai kolmas hard reset auttoi. :(
   
 15. savija-3

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/02
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  H6340

  Joo. Puhelimena toi ei oo mikää huippu. Viimeisimmällä firmwarella sen sai yhdistettyä nokian BT autosarjaan, mutta esim puhelinluettelon käyttö autossa vaatii aina täys stopin. Kuten topicissa mainittiin muutaman kerran, siitä puuttuu hyvä näppislukko. esim tekstarin saapuminen käynnistää laitteen ja sitten se helposti taskussa soittelee omia aikojaan.
  Kaatuilu ei mulla ole ollut suuri ongelma. Kortti katoaa toisinaan mutta sen saa löytymään takaisin kun sammuttaa sovelluksen ja ottaa kortin kertaalleen ulos ja laittaa hetken päästä takaisin. Muistin hallinta sen sijaan on ihan P:sta. ohjelmat jäävät taustalle jumiin ja hidastavat systeemiä, jolloin reset on hyvä lääke. tämän ennustamiseen kuten myös akkujen valvontaan on oiva lääke all-locationsin syswatch. Lisäksi PHM-toolsilta löytyy hyvä task manager jolla on helppo tuhota roikkumaan jääneet prosessit ja niin muistia vapautuu ilman resettiä. TomTom toimii ihan kivasti iblue-gps:n kanssa. se vaan piti konffata kaapelimalliksi ja kokeilemalla hakea asetukset. MMS viestitkin sain konffattua, mutta apua siihen soneralta ja HP:lta sai aika vähän. HP:n supportin kanssa yhdessä sitten saatiin tämäkin pelaamaan. Varmaan eniten nyppii ettei laitteessa ole GSM dataan muutakuin 9.6 nopeus, ei siis mitään HSCD:ta
   
 16. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  iPAQ

  Mulla olisi kysymys tästä HP:stä,
  Eli saako tähän työpöydälle jostain asetuksesta akun keston näytön päälle vai pitääkö lisätä se jollain softalla?
  Jotenkin hankalaa tuo varauksen määrän katsominen tuolta valikoiden kautta...
   
 17. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Tuohon hommaan on montakin softaa olemassa. Valmiiksi wintoosassa ei ole mitään. Itse en perus käyttikseltä paljoa vaadi, kun melkein kaiken saa itse ilmaiseksi netistä haettua. Ai niin. Thumpadin nappien vaihtaminen maksaa. Eli toisin sanoen skandit on ja pysyy parin painalluksen takana. Niitä ei saa konffattua edes freeware softilla mihinkään fiksuun paikkaan. pda gear auttanee.
   
 18. AMG

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/04
  Viestit:
  282
  Tykkäykset:
  0
  BPP

  Joo, ilmaissovelluksia löysin muutaman siihen akun varauksen seurantaan, mutta päädyin asentamaan lopuksi maksullisen Battery Pack Pro:n. Siinä oli parhaat ominaisuudet.
   
 19. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Lukasin läpi tämän jo hieman vanhan topicin ja kyllä nuo kaikki "ominaisuudet" ja paljon lisääkin tunnistan itsekin 2003 SE käyttäjänä. Huomaan myös, että välillä tahtoo hermot pettää mutta kyllähän laitteessa noita ominaisuuksiakin aika paljon on joilla koittaa sitten perustella itselleen miksi se tuli alunperin hankittua. Liekö sitten toimivuus mennyt WM5:sen kohdalla yhtään eteenpäin.
   
 20. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Tuli luettua topikki ihan mielenkiinnosta läpi ja usea noista 2003 -ongelmista lienee korjattu WM5:een sillä omassa laitteessa en ole törmännyt noista (melkein) yhteenkään.
  Käsittämätön WM lapsus tosiaan on etteivät ohjelmat sammu ruksista (voisipa käyttäjä edes jostain määrittää tämän) vaan jäävät taustalle kuluttamaan memorya sekä prosessoritehoa (..ja sitäkautta akkua). Lisäksi sen jälkeen kun ekaa kertaa conffasin laitteen Active Syncin kautta tietokoneeseen (liki 1kk oston jälkeen), se on alkanut menemään itsekseen taustalle runnimaan. Käydessäni tapani mukaan memory -valikossa sammuttelemassa ohjelmia siellä on 9 kertaa 10:stä Sync päällä vaikken ole synkannut roskaa kuin tuon yhden ja ainoan kerran pc:ni kanssa, senkin kerran datapiuhan kanssa.

  Sen verran vertaisisin omaan Qtekkiini, ja hämmästelisin teidän kokemuksia. Että en ainakaan itse pärjäisi mitenkään ilman "kunnon" näppistä, ei siis mitään erillään lisäosana kannettavaa vaan ihan laitteessa kiinteästi olevaa. Miten sillä kynällä jaksaa tökkiä jotain txt:ta tai s-posteja?
   

Jaa tämä viestiketju