MobiiliBlogi iPad Pro saapui Suomeen – ensimmäiset videoarvostelut julki

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  Applen taulutietokonemallisto on kulkenut pitkän matkan siitä, kun yhtiön edesmennyt toimitusjohtaja Steve Jobs esitteli ensimmäisen version maailmalle tammikuun 27. päivä vuonna 2010. Perusversio, josta löytyy 9,7 tuuma näyttö, on edelleen markkinoilla, mutta sen rinnalle on tuotu pienempi 7,9 tuuman iPad mini ja nyt suurempi 12,9 tuuman 2732 x 2048 pikselin Retina-kosketusnäytöllä varustettu iPad Pro, joka saapui aivan hiljattain Suomen markkinoille.

  iPad Pro on kevyesti Applen tehokkain iOS-tuote koskaan. Se on itse asiassa tehokkaampi kuin monet tavalliset kannettavat tietokoneet. Tämä kaikki on uuden, 64-bittisen A9X-järjestelmäpiirin ansiota, jonka tukena on neljä gigatavua käyttömuistia. Laitteella pystyy esimerkiksi editoimaan luontevasti 4K-videomateriaalia, joka on melkoinen saavutus taulutietokoneelta.


  [​IMG]

  Suuremman ja tarkemman näytön sekä tehokkaamman järjestelmäpiiri lisäksi iPad Pro sisältää muutaman muun keskeisen parannuksen muihin iPad-malleihin nähden. Ensimmäinen näistä on uusi Smart Connector -liitäntä, joka on tarkoitettu lisävarusteita varten. Se helpottaa esimerkiksi näppäimistöjen käyttöä laitteen kanssa, sillä liitännän kautta kulkee myös virta, joten sen kautta toimivat lisävarusteet eivät tarvitse omaa akkua. iPad Pro toimii niiden virtalähteenä. Toinen tärkeä asia ovat kaiuttimet. Niitä on neljä ja ne tuottavat 61 prosenttia enemmän ääntä, kuin yhtiön aikaisemmat iPadit.

  Uuden iPad Pron saavuttua myyntiin, on verkkoon luonnollisesti levinnyt useita sitä käsitteleviä arvosteluita. Alle olen kerännyt muutaman hyvän. Yleinen konsensus tuntuu olevan se, että tuote voi saattaa löytää paikkansa ammattikäytössä (aika näyttää), sillä esimerkiksi Apple Pencil -kynää kehutaan kilpailijoitaan tarkemmaksi ja näin paremmin luovaan käyttöön soveltuvaksi. Sen hinta on toki kova, Suomessa 109 euroa. Arvosteluiden perusteella se on kuitenkin toteutettu erittäin laadukkaasti ja tunnistaa muun muassa painallusvoiman sekä kallistuskulman.

  iPad Pron värivaihtoehtoihin kuuluvat hopea, tähtiharmaa sekä kultainen. Perusmalli sisältää tallennustilaa 32 gigatavua ja kustantaa 939 euroa. Siitä seuraava variantti on 128 gigatavun malli, josta joutuu köyhtymään 1119 euroa. Lippulaivana on mobiiliyhteydet tarjoava 128 gigatavun versio, josta rahaa tiskiin joutuu lyömään 1269 euroa. Se on paljon!

  Kiinnostaako iPad Pro? Aiotko kenties hankkia sellaisen itsellesi? Jos aiot, niin minkälaiseen käyttöön se tulee?

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju