MobiiliBlogi iPad Pro: kokoa ja näköä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  Pitkään huhuissa pyörinyt suuremman kokoluokan iPad-taulutietokone toteutui, kun Apple virallisti laitteen uusien iPhone-mallien julkistuksen yhteydessä. Nimeltään uutuus on iPad Air ja siinä on 12,9 tuuman 2732 x 2048 pikselin Retina-kosketusnäyttö, kun iPad minissä ja iPad Airissa ruudun pinta-ala on 7,9 ja 9,7 tuumaa.

  Suuressa näytössä Apple kehuu käyttäneensä paljon edistyksellistä tekniikkaa. Siinä on hyödynnetty iMac Retina 5K -tietokoneesta tuttuja innovaatioita, jotka takaavat nopeasti latautuvat pikselit ja hyvän kirkkauden ympäri näyttöä. Se osaa vähentää virkistystaajuutta sisällön ollessa staattista, joka vähentää virrankulutusta. Niinpä akkukestoksi luvataan 10 tuntia käyttöaikaa.


  Uuden iPadin merkkipaalu on tietenkin 5,6 miljoonaa pikseliä sisältävä näyttö, mutta myös uusi ja tehokas 64-bittinen A9X-järjestelmäpiiri näyttelee kokonaisuudessa tärkeää roolia. Yhtiön mukaan se pystyy vastaamaan tehoiltaan kannettavia tietokoneita. Laitteella pystyy Applen mukaan esimerkiksi editoimaan useammasta säikeesta muodostuvaa 4K-videomateriaalia, joka on melkoinen saavutus taulutietokoneelta. Käyttömuistin määrää ei vielä tiedetä, mutta hetken aikaa Adoben sivulla oli tiedote, jossa kerrottiin iPad Airin sisältävän neljä gigatavua RAM:ia. Kovasta suorituskyvystä kertoo myös se, että iPad Air 2:een nähden suoritin on 1,8 kertaa ja grafiikkaohjain kaksi kertaa nopeampi. Näin iPad Prolla päästään nauttimaan entistäkin kauniimmasta sisällöstä sekä hyödyntämään iOS 9:n jaetun ruudun monia-ajoa sulavasti.

  Äänenlaatu on viety iPad Prossa muista Applen taulutietokoneista uudelle tasolle. Jokaisessa kulmassa on kaiutin, eli mukana on kaikkiaan neljä kaiutinta, jotka tuottavat ääntä 61 prosenttia aikaisempia iPad-malleja enemmän. Tabletti tunnistaa automaattisesti asennon ja optimoi näin äänentoiston pysty- sekä vaakatasoon.

  [​IMG]

  Uuteen tablettiin Apple on lisännyt yhden liitännän, joka on Smart Connector. Sen kautta kulkee virta sekä data. Nämä ovat oleellisia ominaisuuksia tabletille suunnatun Smart Cover -näppäimistösuojan kannalta, jonka Apple on itse rakentanut iPad Airille. Se on suojakantena toimiva näppäimistö, joka saa virran tabletista uuden liittimen kautta. Näppäimistö kustantaa Yhdysvalloissa 169 dollaria.

  [​IMG]
  Toisena lisävarusteena Apple tarjoaa uudelle laitteelleen Apple Pencil -kynää. Se sopii luoville ammattilaisille, tunnistaen paineen ja kynän asennon, jotka vaikuttavat ruudulla näkyvään jälkeen. Hintaa kynällä on 99 dollaria.

  Taulutietokoneen takaa löytyy kahdeksan megapikselin kamera f/2,4-aukolla ja full hd -videotallennuksella. Etupaneeliin on integroitu 1,2 megapikselin kamera.

  Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat kotipainikkeen sormenjälkilukija,

  Wi‑Fi (802.11a/b/g/n/ac); dual channel (2.4GHz and 5GHz); HT80 with MIMO- ja

  Bluetooth 4.2 -yhteydet. 4G-malli sisältää tuen myös GPS- sekä GLONASS-paikannusominaisuuksille.

  Suuresta näytöstään huolimatta Apple on onnistunut pitämään laitteensa ohuena sekä varsin kevyenä. Mitoiltaan se on 305,7 x 220,6 x 6,9 millimetriä ja painaa 713-723 grammaa.

  Uusi iPad Pro saapuu ensimmäisille markkinoille marraskuussa hopeisena, tummanharmaana sekä kultaisena. Yhdysvalloissa se maksaa 32 gigatavun WiFi-versiona 799 dollaria ja 128 gigatavun varianttina 949 dollaria. Saataville tuodaa myös 128 gigatavun 4G-malli, jonka hinta kohoaa 1079 dollariin.


  Apple, Apple Introduces iPad Pro Featuring Epic 12.9-inch Retina Display

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju