Mobiili.fi iOS 9 tulee 16. syyskuuta – näin iPhonesi ja iPadisi muuttuu

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2177
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iOS 9


  Applen iPhonet, iPadit ja iPod touchit saavat uuden iOS 9 –käyttöjärjestelmäversion päivityksenä 16. syyskuuta.

  Erittäin suuria uudistuksia iOS 9 tuo erityisesti iPadeille. Sivulta voi nyt liu’uttaa esiin toisen sovellusken näytön sivulle pikakäyttöä varten. Aiemmista iPadeista iPad Air 2:lla voi lisäksi iOS 9:ssä käyttää sovellusta jatkuvasti rinnakkain jaetussa näkymässä. Lisäksi videon katselun jatkaminen tai FaceTime-videopuhelu onnistuu nyt pienessä ikkunassa siirryttäessä muihin sovelluksiin. Myös näppäimistö kokee merkittäviä uudistuksia: mukaan tulee pikatoimintoja sekä kahta sormea näppäimistön päällä pitämällä ja liikuttamalla se toimii tietokoneen trackpadin tavoin esimerkiksi tekstin valinnassa.

  [​IMG]
  Jaetun ruudun moniajo iOS 9:ssä


  Merkittävin myös iPhonea koskettava uutuus iOS 9:ssä liittyy erilaisiin älykkäisiin ehdotuksiin. Hakunäkymään mukaan ovat tulleet suositukset yhteystiedoista ja sovelluksista, joita tarjoillaan esimerkiksi viimeaikaisen yhteydenpidon, kalenteritapaamisten sekä sijainnin perusteella.

  [​IMG]
  iOS 9 ja uudistunut hakunäkymä


  Älykkyyttä on pyritty lisäämään myös muutamilla muilla pikkujipoilla: puhelun tullessa soittajan nimeä etsitään myös sähköposteista, sijainnin sisältävistä kalenteritapahtumista ilmoitetaan etukäteen, kun niihin tarvitsee lähteä ja lukitusruudun kuuntelunäkymä palaa näkviin, kun kuulokkeet kiinnittää.

  Yksittäisten sovellusten päivittymisestä eniten Suomea koskettaa Muistiinpanojen kehittyminen: niihin voi nyt jakaa tietoja suoraan eri sovelluksista, kuten Safarista verkko-osoitteita tai Kartoista karttoja, minkä lisäksi luetteloista voi tehdä tehtävälistoja, muistiinpanoihin lisätä piirroksia tai ottaa kameralla kuvan suoraan muistiinpanoon. Maailmalla iOS 9 tuo myös täysin uuden Apple News –uutissovelluksen sekä julkisen liikenteen tietoja Karttoihin.

  [​IMG]
  Muistiinpanoihin voi jatkossa iOS 9:n myötä piirtää tai liittää kuvia sekä lisätä tehtävälistoja


  Konkreettisesti näkyvien uutuuksien ohella Apple on tehnyt työtä pinnan alla, minkä pitäisi näkyä parantuneena suorituskykynä sekä pidentyneenä toiminta-aikana. Apple lupaa iOS 9:llä yhden tunnin lisää käyttöaikaa. Turvallisuutta on parannettu pääsykoodin pidentämisellä kuusinumeroiseksi TouchID-laitteissa ja kaksivaiheisen tunnistamisen tuomisella mukaan.

  Myös päivittäminen iOS 9:ään on tehty aiempaa helpommaksi: kun iOS 8 –päivitys vaati yli 4,5 gigatavua vapaata tallennustilaa asennuksen yhteydessä, onnistuu iOS 9 –päivitys vain 1,3 gigatavun vapaalla tilalla.

  Android-käyttäjien siirtymistä Applen laitteisiin Apple helpottaa uudella Android-sovelluksella, joka toimii yhdessä iOS 9:n kanssa tietojen laitteiden välillä siirron helpottamiseksi.

  Uusilla laitteilla, kuten iPhone 6s:llä, iOS 9 sisältää vielä erityisesti niille uusia ominaisuuksia, kuten tuen iPhone 6s:n kosketuksen voiman tunnistavan näytön syvempien painallusten oikotie- ja esikatselutoiminnoille.

  Alun perin iOS 9:n uudistuksia esiteltiin jo kesäkuussa WWDC:n yhteydessä.

  iOS 9:n päivityksenä saa alla näkyvä laaja joukko Applen laitteita, mutta osa uusista toiminnoista ei tule kaikkiin laitteisiin.

  [​IMG]
  iOS 9:ään päivittyvät aiemmat laitteet

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju