Mobiili.fi iOS 9 on nyt ladattavissa – parempi akkukesto ja muita uudistuksia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iOS 9 tulee saataville 16. syyskuuta.


  Apple on tänään julkaissut iOS-laitteiden uusimman käyttöjärjestelmän, iOS 9:n. Päivitys on nyt ladattavissa, ja se tuo koko liudan uudistuksia. Muutoksista osa on heti näkyviä, mutta myös kuoren alla on tehty paljon työtä ja parannuksia.

  Uudistuneita kohteita iOS 9:ssä ovat muun muassa näppäimistö, joka saa uusia toimintoja ja josta on nyt helpompi erottaa isot ja pienet kirjaimet, sekä Muistiinpanot-sovellus, johon voi jatkossa tuoda sisältöä muista sovelluksista ja esimerkiksi piirtää kuvia. Uusimmat iPadit saavat päivityksen myötä jaetun ruudun moniajon. iPad Air 2 sekä iPad mini 4 saavat ominaisuudesta täyden hyödyn, eli niillä voi ajaa näytöllä samanaikaisesti kahta sovellusta, kun taas iPad Airilla ja iPad mini 2- ja mini 3 -malleilla voi avoinna olevan sovelluksen päälle avata toisen sovelluksen pikaista käyttöä varten. Lisäksi videon katselua tai FaceTime-videopuhelua voi jatkaa pikkuikkunassa myös muiden sovellusten käytön aikana.

  Pinnan alla iOS 9 tuo liudan turvallisuuspäivityksiä sekä muun muassa pienemmät päivityspaketit. Kun aiemmin iOS:n päivittäminen saattoi vaatia esimerkiksi yli neljä gigatavua tallennustilaa, vaatii iOS 9 vain reilun gigatavun verran tilaa. Lisäksi iOS 9 voi päivityksiä asentaessaan raivata hetkellisesti lisää tilaa laitteeseen poistamalla sovelluksia ja asentamalla ne uudelleen kun päivitys on valmis. Akkukeston on määrä parantua iOS 9:n myötä tunnilla, minkä lisäksi laitteisiin tulee myös erillinen virransäästötila, joka vähentää taustaprosesseja ja auttaa entisestään pidentämään akkukestoa.

  [​IMG]
  iOS 9:n päivityspaketti vaatii iPad mini 2:lla 1,1 gigatavua vapaata tallennustilaa.


  Valitettavasti eräät merkittävät iOS 9:n päivitykset eivät kosketa suomalaiskäyttäjiä. Tällaisia ovat esimerkiksi Sirin älykkäämmät toiminnot, Kartat-sovelluksen joukkoliikennetiedot sekä uusi News-sovellus, joka kokoaa uutisia useista eri lähteistä. News ja Siri toki toimivat englanniksi, mutta eivät suomeksi.

  iOS 9 tulee ladattavaksi kaikille niille laitteille, jotka tukevat iOS 8:aa, eli iPhone 4s:lle ja uudemmille, iPad 2:lle ja uudemmille, kaikille iPad mini -malleille, molemmille iPad Air -malleille sekä viidennen sukupolven iPod touchille. iOS 9:n voi asentaa joko langattomasti suoraan laitteelle ja iTunes-ohjelman kautta tietokoneella.

  Päivitys klo 20.15: Twitterin ja Mobiili.fin toimituksen iOS-laitteiden perusteella monet saavat vain virheilmoituksen yrittäessään ladata päivitystä. Kyse saattaa olla palveluiden ruuhkautumisesta, tai sitten Applella on muita ongelmia jakelun kanssa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju