Mobiili.fi iOS 9 kattaa lähes 90 prosenttia Apple-laitteista – Vallanvaihdon aika lähestyy

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2083
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen nykyinen mobiilikäyttöjärjestelmän versio, iOS 9, julkaistiin viime vuoden syyskuussa. Sittemmin käyttöjärjestelmä on levinnyt todella laajalle ja kattaa nyt lähes 90 prosenttia kaikista Applen mobiililaitteista.

  [​IMG]
  iOS-versioiden suhteelliset laiteosuudet 18. huhtikuuta.


  Jo ennen vuodenvaihdetta iOS 9 ehti kattamaan 66 prosenttia kaikista iOS-laitteista. Uusimmat App Storessa tehdyt mittaukset osoittavat, että kasvu on jatkunut. Tällä hetkellä iOS 9:llä on hallussaan jopa 84 prosentin laitekate.

  Lukemia ovat omalta osaltaan auttaneet vastikään julkaistut iPhone SE ja 9,7-tuumainen iPad Pro. Molempia laitteita on myyty alusta asti iOS 9:llä varustettuina.

  iOS 9 on tuonut mukanaan monia odotettuja uudistuksia, mutta samalla sen eri päivitykset ovat tuoneet mukanaan murheita. Esimerkiksi iOS 9.3:n julkaisu toi meille viimein suomea puhuvan Sirin. Vastapainoksi alustalla on nähty vakavia ongelmia, kuten sovelluksia kaatavat linkit ja laitteita jumittavat päivitykset.

  [​IMG]
  Siri oppi suomea iOS 9.3:ssa.


  Ainoa varma asia tekniikan alalla on muutos. Näin ollen iOS 9 ei ehdi nauttia kärkipaikastaan kauaa, sillä seuraava versio on jo aivan kulman takana. Applen jokavuotinen WWDC-konferenssi järjestetään kesäkuun puolivälissä ja ohjelmalistalta löytyy hyvin todennäköisesti uuden iOSin esittely. iOS 10:ltä odotetaan muun muassa Unicode 9 -tuen mahdollistamia emoji-uutuuksia ja aiempaa laajempia kuvanmuokkausominaisuuksia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju