Mobiili.fi iOS 9.1 vihjaa: Siri tunnistaa pian käyttäjänsä äänen

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2184
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Hey Siri -toiminnon käyttöönotto iOS 9.1:n betaversiossa


  Apple tuo pian uuden iOS 9 -käyttöjärjestelmäversion saataville julkisesti. Sovelluskehittäjät sen sijaan saivat viime viikolla käsiinsä jatkokehitellyn iOS 9.1:n betaversion. Kyseisen version asetukset vihjaavat, että Siri saa pian uusia äänentunnistusominaisuuksia.

  iPhone 6s ja iPhone 6s Plus tuovat mukanaan uusitun ”Hey Siri” -ominaisuuden. Sen myötä iPhone on aina kuuntelutilassa, minkä ansiosta käyttäjä voi suorittaa kyselyjä ja muita toimintoja ainoastaan sanomalla ”Hey Siri” laitteen lähellä.

  Toiminnon saa halutessaan päälle asetusvalikoista. MacRumorsin mukaan Hey Sirin asetusprosessi iOS 9.1:n betaversiossa on herättänyt erityistä huomiota, sillä se lupaa Sirin ”tunnistavan käyttäjän äänen” käyttöönoton jälkeen. Valittu sanamuoto tuntuisi vihjaavan, että Siri oppii erottamaan puhelimen omistajan äänen muista äänikomentoa mahdollisesti yrittävistä käyttäjistä.

  Apple ei kuitenkaan ole varmistanut, onko tilanne tosiaan tämä. Toinen vaihtoehto onkin, että Sirin tarkoitus on tulla yleisellä tasolla paremmaksi äänten ja komentojen tunnistamisessa. Varmuus asiaan saadaan uusien puhelinten ja päivitysten saapuessa.

  Uudet iPhonet saapuvat Suomeen syksyn kuluessa aiempaa kovempaan hintaan. iOS 9:n julkaisu taas tapahtuu jo tämän viikon keskiviikkona. Uusi käyttöjärjestelmäversio on asennettavissa laajalle laitevalikoimalle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju