Mobiili.fi iOS 10 reilussa 2 viikossa suosituimmaksi iOS-versioksi – suosituin Android-versio lähes 2...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iOS 10.


  Applen 13. syyskuuta julkaisema uusi iOS 10 -käyttöjärjestelmäversio on nyt noussut jo suosituimmaksi iOS-versioksi käytössä ohi iOS 9:n, kertoo analytiikkayritys Mixpanelin tilasto. Mixpanel voi seurta iOS-versioiden yleisyyttä sovellusten sisältäessä kattavasti sen analytiikkaratkaisun.

  Vaikka iOS 10 on noussut nopeasti suosituimmaksi, on se perässä iOS 9:n yleistymisvauhdista vuosi sitten. Tuolloin iOS 9 ylsi iOS 8:n ohi suosituimmaksi vain kahdeksassa päivässä.

  Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän osalta päivitykset sen sijaan sujuvat selvästi hitaammin ja laitekanta on jakaantunut huomattavasti useampiin vielä laajasti käytössä oleviin versioihin. Käytetyin Android-versio, Lollipop, versionumeroiltaan 5.0 ja 5.1 löytyi 5. syyskuuta edeltävän viikon ajalta 35 prosentista Googlen palveluihin yhteydessä olleista Android-laitteista. Android Lollipop julkaistiin jo marraskuussa 2014, vajaat pari vuotta sitten.

  Googlen 22. elokuuta julkaisema uusin Android 7.0 Nougat ei vielä edellisissä tilastoissa näkynyt lainkaan eli sen osuus oli alle 0,1 prosenttia.

  [​IMG]
  iOS 10 on ohittanut iOS 9:n suosituimpana iOS-versiona.

  [​IMG]
  Android hajautuu useisiin eri versioihin.


  Apple hyötyy Androidiin nähden päivityksissään sen tulosta heti kerralla saataville kaikille tuetuille laitteille. Android-laitevalmistajat tuovat uudet Android-versiot päivityksinä laitteisiin tunnetusti hitaasti – jos tuovat lainkaan.

  Nopeasti sujuvat päivitykset ovat etu Applelle, sillä sen eikä erityisesti sen alustalle sovelluksia kehittävien tarvitse tukea samalla lailla lukuisia eri versioita järjestelmästä läpi vuosien, vaan uusien päivitysten mukanaan tuomat uudet toiminnot ja mahdollisuudet kehittäjille leviävät nopeasti valtaosaan laitteista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju