iOS 10.3 on nyt ladattavissa iPhonelle ja iPadille

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22317
Reaktiopisteet
216
IMG_0166-700x318.jpg


Apple on tänään julkaissut iOS-käyttöjärjestelmän version 10.3. Päivitys on nyt ladattavissa kaikille iOS 10 -yhteensopiville iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleille.

iOS 10.3 tuo liudan uudistuksia, joista osaa jää kuitenkin käyttäjiltä piiloon. Yksi pääosin näkymätön muutos on uusi Apple File System- eli APFS-tiedostojärjestelmä. APFS on pari vuotta sitte esitelty tiedostojärjestelmä, joka korvaa aiemman, jo 19 vuotta vanhan ja vuosien varrella ”purkkavirityksillä” parannellun HFS+ -tiedostojärjestelmän. APFS ottaa paremmin huomioon nykyaikaiset SSD-massamuistit ja isot tallennustilat. Tulevaisuudessa APFS saapuu kaikille Applen käyttöjärjestelmille, ja iOS tarjoaa hyvän testialustan, koska se on rajoitettu toimintaympäristö, jolla on paljon käyttäjiä.

Uuden tiedostojärjestelmän vuoksi on erityisen kannattavaa varmuuskopioida oma laite ennen iOS 10.3 -päivityksen asentamista. Päivityksen ei kuitenkaan pitäisi hävittää laitteen tietoja.

Muita iOS 10.3:n uudistuksia ovat muun muassa mahdollisuus paikantaa langattomat AirPods-kuulokkeet Etsi iPhoneni ‑toiminnolla sekä uudet tavat käyttää Siriä autonvalmistajien sovelluksissa, kyytien tilaamisessa tai laskujen maksamisessa. Lisäksi mukana on pienempiä uudistuksia sekä tietoturvapäivityksiä.

IMG_0207-700x582.png


iOS 10.3:n lisäksi Apple julkaisi macOS 10.12.4:n, joka tuo muun muassa iOS-laitteista tutun Night Shift -tilan Mac-tietokoneille. Sen avulla voi vähentää näytön sinisen valon määrää ilta-aikaan käytettäessä. Lisäksi julkaistiin Apple Watcheille watchOS 3.2, joka tuo kellolle teatteritilan, joka pitää kellon hiljaisena ja näytön pimeänä esimerkiksi elokuvateatterissa. watchOS 3.2 tuo myös mahdollisuuden käyttää kellon Siriä tiettyjen kolmannen osapuolen sovellusten kanssa. Myös neljännen sukupolven Apple TV:lle julkaistiin käyttöjärjestelmäpäivitys.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom