Inverttereistä

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja Samu, 20/5/07.

 1. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Search ei antanut yhtään hittiä joten polkaistaan pystyyn uusi ketju.

  Elikkäs löytyykö täältä ketään sähköalan ammattilaista tai muutenvaan kokemuksia omaavia mitä tulee noihin inverttereihin? Ja nimenomaan autokäyttöön.

  Eli olemme vuokraamassa juhannukseksi asuntoautoa jossa ei ole invertteriä. Kuitenkin sellaiselle on tarve sillä emme ole menossa minnekään sähkövirtaa tarjoavalle leirintäalueelle. Hauskaksi homman tekee se, ettei tosiaan ko. auto ole oma eikä meistä kenelläkään ole minkäänlaisia kokemuksia siitä, miten tuollainen tupakansytyttimeen työnnettävä invertteri syö virtaa tai miten tuollainen (matkailuauton) tupakansytytin ylipäätään kestää invertteriä.

  Invertterillä olisi tarkoitus syöttää kotistereoita, joiden virrankulutus on manuaalin mukaan 55W. Lisäksi samasta invertteristä pitäisi saada virtaa läppäriin, joka tosin low consumption -modessa syö ehkä.. jotain 10-20W (?)

  Osaako joku sanoa miten tuollaista läppäri + stereot -yhdistelmää uskaltaa käyttää tai ylipäätään millainen invertteri kannattaa hankkia? Olemme ajatelleet sellaista "yksitöpselistä" jonka sitten jakaisi kahdelle, sillä läppärin virrankulutus lienee jotain aika olematonta.
  Esim. riittäisikö tälläinen: http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=373

  Suosituksia, neuvoja, mitä olisi hyvä ottaa huomioon, mistä kannattaisi pk-seudulla hankkia, millaisia pitäisi välttää?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  En usko et normaalikäytöllä sun tarttee tuota hirveemmin miettii ja laskea ampeereista... varmaan päivän, pari (riippuu akusta) kestää tommosta 50W kulutusta. En ole kokeillu, sinällään, kun ei tarvetta ole ollut. Etköhän saa auton käyntiin muutaman tunninkin kuluttua jos epäilet, ettei akku riitä. Ajaa hurautat pari kilsaa... Toisaalta, ainahan voit jonku vanhemman auton akun ostaa ja latailla sitä välillä parinkympin laturillakin jos tilanne sen sallii. Trevlig resa.

  Kysys piruuttaan tuolta mitä maksaisi tollanen pienempi aurinkopaneeli, voithan myydä sen sitte eteenpäin jos et tartte enään, ei kait ne enään ihan mahottomia maksa nekään.. tuola ei hintaa ollut mut, kysy. en tiiä nimittäin itse ainakaan missä hinnat nykyään pyörii. Jotku on halvalla myyny käytettyjäänkin.

  http://www.glenergy.fi/Sunwind/EnergiaTuotteet/index.html
   

Jaa tämä viestiketju