Intelin suorittimia tulossa älypuhelimiin pienen mutkan kautta

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22350
Reaktiopisteet
216
intel_logo-1024x676.jpg


Intel ilmoitti viime keväänä lopettavansa x86-pohjaisten mobiilisuorittimiensa kehittämisen, mutta Atom-suorittimien taival kuitenkin jatkuu vielä pienen mutkan kautta. Intel on tämän viikon MWC-messuilla esitellyt kiinalaisen yhteistyökumppaninsa Spreadtrumin kehittämää järjestelmäpiiriä, joka pohjautuu Intelin Atom-arkkitehtuuriin, kertoo PCWorld.

Intel solmi Spreadtrumin kanssa sopimuksen vuonna 2014, minkä jälkeen kiinalaisyhtiö on kehittänyt omia Airmont-suorittimiaan Intelin x86-pohjaisella Atom-arkkitehtuurilla. MWC:ssä nyt nähty SC9861G-IA -järjestelmäpiiri sisältää kahdeksanytimisen suorittimen, ja suuntaa kiinalaisiin keskiluokan älypuhelimiin tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Piiri on selvästi tehokkaampi kuin aiemmin puhelimissa tai tableteissa nähdyt Atom-piirit.

Suoritin on valmistettu vastaavalla 14 nanometrin prosessilla kuin Intelin Kaby Lake- ja Skylake-suorittimet. Kahdeksanytimisen Atom-suorittimen lisäksi järjestelmäpiiri sisältää PowerVR:n GT7200 -grafiikkapiirin ja se tukee enintään 2560×1440 pikselin näyttöjä sekä 4K-videokuvausta. Lisäksi piiri tukee kameroita kahdella enintään 13 megapikselin kennolla. Piiri tukee erityisesti Kiinassa käytössä olevia mobiiliverkkoja.

Spreadtrumin lisäksi Intel on solminut vastaavan sopimuksen myös Rockchip-nimisen yhtiön kanssa. Rockchip puolestaan kehittää Atom-pohjaisia suorittimia ja piirejä esineiden internetin (IoT) laitteisiin.

Myöskään Intelin oma paluu mobiilisuorittimien pariin ei ole poissuljettua. Yhtiö haluaa kehittää sisäänrakennetuilla modeemeilla varustettuja järjestelmäpiirejä kaikenlaisiin verkkoon yhdistyviin laitteisiin. Tällä hetkellä yhtiö keskittyy esineiden internetin tarjoamiin laajoihin markkinamahdollisuuksiin, mutta myös älypuhelimet saattavat jossain vaiheessa jälleen tulla kyseeseen.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom