Mobiili.fi Intel nöyrtyi – alkaa valmistamaan muiden ARM-piirejä mobiiliin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Suoritinjätti Intel on nöyrtynyt suureen muutokseen strategiassaan ja liiketoiminnassaan alkaessaan täydellä voimalla valmistaa muiden kuin sen itsensä kehittämiä ARM-pohjaisia järjestelmäpiirejä.

  Perinteisesti Intelin strategia, joka PC-tietokoneiden ja myös palvelinten suorittimissa osoittautui erittäin menestyksekkääski, on perustunut sekä piirien suunnitteluun että niiden valmistamiseen itse. Piirien oma ylivertainen suunnittelu on taannut Intelille mehevästi kannattavan bisneksen, kun taas piirien valmistus muille on sekin suurta, mutta matalakatteisempaa liiketoimintaa.

  Intel yritti pitkään myös mobiililaitteisiin, ensi sijassa älypuhelimiin, x86-arkkitehtuuriin pohjautuvilla suunnittelemillaan mobiilisuorittimilla, mutta lopulta vuosien ja mijardien dollarien panostuksen jälkeen myönsi tilanteen toivottomaksi ja perui suunnitelmasa uusista piireistä.

  Nyt Intel on hankkinut ARMilta vaadittavat oikeudet ARM-arkkitehtuuriin pohjautuvien piirien valmistamiseen ja ensimmäisenä asiakkaana Intelille LG on tuomassa sen valmistukseen 10 nanometrin tuotantoprosessilla omat järjestelmäpiirinsä. Lisäksi Spreadtrum on hyödyntämässä vanhempaa 14 nanometrin tuotantoprosessia.

  Toistaiseksi ARMin kanssa tekemiensä sopimusten perusteella Intel keskittyy ARMin itsensä kehittämiä suoritinytimiä hyödyntävien piirien valmistukseen. Muun muassa Apple ja Samsung suunnittelevat ARM-arkkitehtuurin kanssa yhteensopivia, pidemmälle itse kehittämiään ja muokkaamiaan piirejä. Näiden valmistukseen Intel ei nähtävästi ole ainakaan toistaiseksi vielä lähdössä, mutta tilanne voi hyvinkin muuttua.

  Intelin tulosta Applen iPhonen järjestelmäpiirien valmistajaksikin on ajoittain huhuttu. Jo nyt tulevissa uusissa iPhoneissa pitäisi Intelin olla, kun Qualcommin kantataajuusmodeemin sijaan Apple hyödyntää ainakin joidenkin markkina-alueiden osalta Intelin verkkoyhteyksistä vastaavaa piiriä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju