Mobiili.fi Intel luovuttaa älypuhelinpiireissä – viimeinen naula jopa myös Windows-puhelinten arkkuun?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2092
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Intel on päättänyt lopettaa tulevien älypuhelimiin ja tabletteihin tarkoitettujen Atom-järjestelmäpiiriensä kehityksen.

  Vahvistamansa tiedon mukaan sekä tulevan Broxton-järjestelmäpiirin että modeemipiirin kanssa integroidun SoFIA-järjestelmäpiirin kehitys lopetetaan eikä niitä tulla laitteissa näkemään.

  PC-suorittimissa perinteisesti vahva Intel on yrittänyt pitkään mukaan myös vähävirtaisempia piirejä vaativien mobiililaitteiden markkinoille, mutta niukoin tuloksin. Sen piirejä on viime vuosina nähty muutamissa Android-puhelimissa ja hieman merkittävämmässä määrässä tabletteja. Minkäänlaista todellista läpimurtoa se ei kuitenkaan ole onnistunut tekemään mobiilisuorittimien kenttää hallitsevia ARM-pohjaisia ratkaisuja vastaan.

  Intel ilmoitti hiljattain vähentävänsä 12 000 työntekijää ja panostavansa uusille kasvualueille. Näitä ovat muun muassa 5G sekä mobiililaitteiden suorittimissa erityisesti IoT-laitteiden ratkaisut. Intel jatkaa myös modeemipiirien kehitystä myös älypuhelimiin ja tabletteihin.

  Koska Intelin osuus on mobiililaitteiden järjestelmäpiireissä ollut tähänkin asti varsin marginaalinen, ei sen poistuminen kuvasta sinällään ole kovin merkityksellistä.

  [​IMG]
  PhoneDesignerin näkemys Surface Phonesta – ei oikea laite.


  Paitsi kenties Microsoftille.

  Kuten Microsoftilta on kerrottu, yhtiö pitää tänä vuonna eräänlaista välivuotta älypuhelimissa. Lumia-myynti on romahtanut viime kesänä ilmoitetun, fokusta kaventaneen strategiamuutoksen jälkeen – alkuvuodesta toimitukset rysähtivät 73 prosenttia alaspäin enää vain 2,3 miljoonaan Lumiaan.

  Odotuksissa ja huhuissa viime aikoina on kuitenkin ollut uuden tulemisen, myyttisen Surface-puhelimen, tulo vuoden 2017 alussa.

  Tulevaan Surface-puhelimeen on odotettu juuri Intelin x86-pohaista järjestelmäpiiriä, sillä käytännössä sen perustalle rakentaminen olisi ainoa merkittävä muutos, jonka Microsoft voisi puhelimiinsa tuoda. x86-arkkitehtuurin piiri mahdollistaisi suoraan kaikkien Windows-sovellusten ajamisen puhelimessa. Microsoftille tämä on tärkeää, sillä yhtiö on panostanut viime aikoina Continuum-konseptiin – puhelimen muuntumiseen myös ”täysiveriseksi” tietokoneeksi liittämällä se suurempaan näyttöön sekä ohjainvälineisiin.

  Nyt kun Intelin päätöksen myötä x86-arkkitehtuurin piirejä ei Microsoftillekaan enää tarjolla ole, ei mahdollisesta tulevasta Surface-puhelimesta olisi luvassa sen kummempaa. Jos sitä nyt ylipäänsä enää tämän jälkeen on edes tulossa.

  ”Välivuosi” puhelimissa voi hyvinkin lopulta jatkua ikuisesti.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju