1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

Insinöörifaktaa Nokiasta

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Zei, 23/10/04.

 1. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Muutama viikko sitten ilmestyi Tekniikka&Talous-lehti, jonka vakiopakinoitsija "Veijo Perusinsinööri" osui kyllä niin naulan kantaan, että täytyi laittaa linkki tänne kun huomasin että pakinat löytyvät myös netistä.

  http://www.tekniikkatalous.fi/doc.ot?f_id=611905

  Veijo vei suorastaan sanat suustani. Siinä on lähes yksi yhteen samat mielipiteet mitä minä olen ajatellut Nokiasta jo pidemmän aikaa. Hatuttaa nämä kaiken maailman analyytikot, joiden mielestä Sonera oli ostokohde 70 eurossa, ja jotka luulevat tajuavansa jotain mobiilibisneksestä, kun oikeasti ovat pihalla kuin lumiukko.

  Ei Nokia minunkaan mielestäni täydellinen yhtiö ole, ja siellä on asiakastarpeiden selvittämisessä tekemistä, mutta en epäile sitä etteikö siellä olisi aika iso määrä ammattilaisia töissä. Markkinaosuuden notkahtamisen syyn typistäminen simpukkaongelmaksi on älyllistä epärehellisyyttä.

  Nyt Nokialla alkaa olla ohjelmistokehitys hyvässä mallissa, ja kuten on nähty, puhelimiakin alkaa ilmestyä aivan uuteen tahtiin. Viimeinen virhe olisi ollut suoltaa markkinoille puolikuntoista softaa joka olisi jatkuvasti kaatuillut. Siinä olisi mennyt brändi vessanpöntöstä alas.

  Mielipiteitä tai fiiliksiä kun juttu on tullut luettua?
   
 2. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  "Kotimaisten pankkiiriliikkeiden mielestä yhtiön suurin ongelma on se, ettei sillä ole läpällisiä simpukka-malleja. Vähänpä ne tietävät kännyköiden kehittämisestä. Läpät sun muut ovat mekaanista suunnittelua joka ei kovin kummoista osaamista vaadi, eikä siksi vie mittavasti aikaakaan."

  7200 näytti, että ei se aivan niin helppoa ole. Sutta ja sekundaa tuli tehtaalla ja paljon...

  "Ja kun valmistuskin tapahtuu alihankkijoilla, niin ei tarvitse edes tuotantolinjaa uusia, jos läppiä halajaa valmistella. Joten älkää uskoko pankkiiriliikkeitä, ei Nokia läppäviasta kärsi."

  7200 valmistetaan Salossa Nokian omalla tehtaalla ja kävihän se harjoitustyöstä. Toivottavasti jotain opittiin!

  6260 oli seuraava läppäprojekti, eikä laadullisesti ainakaan vakuuta.
   
 3. arkku

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/1/04
  Viestit:
  208
  Tykkäykset:
  0
  Asoista pihalla olevana ja nokiaa suhteellisen vähän omistavanakin näyttää siltä, että Nokialla on tulevaisuuden kannalta hyvin pullat uunissa: aiemmin huonommassa jamassa ollut verkkopuoli takoo rahaa operaattorien verkkopäivitysten ja 3G-uushankintojen myötä, matkapuhelinpuolella mallisto on suhteellisen täydellinen globaaleja markkinoitakin ajatellen, uudet älypuhelimet tulossa kauppoihin eikä tuolla bisnespuolellakaan sormet ristissä ole oltu.

  Eniten Nokialla lienee markkinoinnin puolella opeteltavaa yhteistyössä ja -elossa operattoreiden kanssa.
   
 4. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Puhelimet kootaan Salon omalla tehtaalla, mutta muovivaluja ei siellä todellakaan tehdä, vaan niiden valmistustekniikka on ulkoistettu. Kokoaminen on eri asia kuin valmistaminen.

  En ole havainnut omassa 6260:ssa työn laadussa ongelmia.
   
 5. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Siis Nokia ei Salon tehtaalla valmistakaan puhelimia, ainoastaan kokoaa niitä? Kukas ne sitten valmistaa, osia kun vähintäänkin kymmeniä ja ne valmistetaan mikä missäkin. Logiikkasi mukaan nämä kymmenet alihankkijat ovatkin sitten todellisuudessa puhelimen "valmistajia"! :)

  Kyllä Nokian tehtailla on tähän asti VALMISTETTU puhelimia ja valmistetaan täst'edeskin.
   
 6. Melko

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  No ainakin Perlos tekee Nokialle ruiskuvalulla esim juuri läppämalliin puolivalmiita kokoonpanoja..Sutta tulee aika paljon etenkin noitten läppämallien kanssa..Nokia kun on äärimmäisen tarkka noiden kanssa..EI ole ihmekkään että kyseisten mallien linjat on kiinni kun kukaan ei halua ajaa p****a koko vuoroa..
  Hankala niitä osia on valmistaa ainakin nokialle..Siemenssit ovat taas aivan loistavia..linjatkin toimivat 24/7
   
 7. MJ23

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/03
  Viestit:
  103
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800 XpressMusic
  Siis Nokiahan ei tee Salossa ainakaan mitään osia puhelimeen, vaan osat tulevat muualta ja ne kootaan Nokialla!
   
 8. ddt

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/02
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Kuka on "Veijo Miettinen"? Kalle Isokallio?
   
 9. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  En tiedä, en ole koskaan miettinyt asiaa.. voi olla että kyseessä on "julkinen salaisuus", eli suuri joukko ihmisiä tietää, mutta minä en ole koskaan kuullut, tai sitten nimimerkki on oikeasti vaan pienen piirin tiedossa. Veijo on monesti viitannut kirjoituksissa olevansa kokopäivätoimisesti jossakin firmassa töissä, ja Isokallio on nykyään freelance-kirjailija, joten en usko. Isokallio myös kirjoittaa provosoivammin kuin Veijo. Mutta mistäs sitä tietää.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Taitaa siellä kuitenkin olla latomalinjoja, ja niiden perässä sitten lättästään loput osat ja päällekuori, softaus ja testaus, laite laatikkoon ja mukaan akku ja laturi ja muut tykötarpeet, tätä voidaan varmaan suurella yhteisymmärryksellä kutsua valmistamiseksi?
   
 11. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Enkä minäkään, voisitko täsmentää. No vino näyttö voidaan laittaa siihen plottiin, mutta näppäimet tahi bugit eivät kerro huonosta työn laadusta, vaan suunnittelusta.
   

Jaa tämä viestiketju