Innovaatio

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja memasa, 10/1/06.

 1. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Leikitään ajatuksella, että minulla on päässäni kännyihin liittyvä idea, jonka haluan kuvitella olevan jotenkin ainutlaatuinen. Minulla ei kuitenkaan ole kaikkia toteutukseen tarvittavia resursseja, joten päätän ottaa yhteyttä Kännykkäfirma Oy:hyn.
  Keneen otan yhteyttä? Miten suojaan vielä pelkän ajatuksen tasolla olevan keksintöni? Eräskin nainen jäi nuolemaan näppejään suuniteltuaan, swoosh!, erään logon.
   
 2. TRontti

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/8/05
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Jos kysessä on todellakin jotain uutta niin otapa yhteyttä Patentti- ja Rekisterihallitukseen. Siellä lukee näin:

  "Patentti on yhteiskunnan keksijälle myöntämä yksinoikeus, jonka vastineeksi keksijän on sallittava keksintönsä julkaiseminen. Patentin voi saada teollisesti käyttökelpoiseen keksintöön, joka on uusi ja eroaa olennaisesti aikaisemmista."
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olet ottamatta yhteyttä Kännykkäfirmaan, jos siis oikeasti kuvittelet että ideassasi on suojeltavaa, ja haluat siitä taloudellista hyötyä. vaan käännyt allekirjoittaneen puoleen :) Jos se ei kiinnosta, niin työstät ajatusta, tutkit sitä, teet siitä lyhyen selvityksen ja käännyt asiassa auttavien firmojen/järjestöjen puolee, tai minimissään kunnallisen yritysneuvonnan puoleen.

  Kysymyksestä ei voi päätellä mitään mistä ja kuinka suuresta asiasta on kyse, joten vaikea lähteä ohjailemaan näillä teidoilla oikeaan suuntaan. Onko kyse , valmistusmenetelmäs, ominaisuudesta, myymiseenliittyvästä ideasta, palvelusta, softasta, onke se jotenkin suojattavasta, esim patentoivisssa, vaaditaanko tuotekehitys rahoitusta jne. markkinoitia jne.

  Rahoitusta mitä ilmeisemmin tarvitaan vai?
   
 4. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Mutta onko mahdollista saada kattava suoja pelkälle ajatukselle keksinnöstä, jota en itse pystyisi toteuttamaan. Turhaahan minun on suutani avata, jos en siitä hyvästä mitään saa.

  Kyse on ominaisuudesta, jota en ole toteutettuna nähnyt vielä missään. Mutta ehkä joskus...
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos katsot että ideasi on patentoitavissa ja haluat sen patentoida, niin rahaa palaa. ja siitä ei ole mitään hyötyä jollei sitä saa "myytyä"

  Asiasta voi ja pitää keskustella oikeiden tahojen kanssa, ei ole järkevää alkaa itse väkästää patenttihakemuksia ja toisekseen se on se pienin homma asiassa.

  Tarjolla on paljon hyviä vaihtoehtoja mistä apua ja rahoitusta.

  Eli korostan että sellaista paikkaa ei ole johon soittaa ja sanoo "Mulla on yks hyvä juttu"... johon vastataan joo kuulostaa hyvältä, anna tilinumero niin saat kymmpitonnin tuosta... :)
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mihin tällä viittaat?
   
 7. Deeku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/03
  Viestit:
  651
  Tykkäykset:
  11
  Kaippa sillä Niken logoon viitataan.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se tuli mieleen, tosin en näe siinä mitään suojattavaa, ja pohtia voi ylittyykö siinä edes teos kynnystä. Tavaramerkiksi sen voi toki suojata.
   
 9. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä Niken vauhtiraitaan tuolla viittasin. Mahdotontahan sille on arvoa määrittää, mutta joka tapauksessa arvokas merkki on kyseessä, kun se ympäri maailmaa tunnetaan. Tunnetuudella kun voi olettaa olevan (suhteellisen) suora vaikutus kysyntään.

  Carolyn Davidson ansaitsi piirroksestaan alunperin 35 dollaria. Toki jonkin verran tuli lisäkompensaatiota vuonna 1983.

  http://www.nike.com/nikebiz/nikebiz.jhtml?page=5&item=origin
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no sen arvon on rakentanut firma ja siihen on ymmärtääkseni laitettu miljardi tolkulla rahaa.

  En tuota linkkiä jaksanut lukea, mutta ilmeisesti joskus 70 luvun alussa.
  Mutta onko siis tapahtunut joku "varastus" vai onko tuo ollut tuolloin käypä hinta?
  Nykyisin toki tunnusten/logojen suunnittelu maksaa, joista suurin osa kustannuksista tulee raasta tyästä ja lukuisten hahmotelmien tutkimisesta, itse piirtämisen kustannus on marginaalinen.
   
 11. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Mietin vähän aikaa tuon edellisen kirjoitettuani ja tulin siihen tulokseen, että tottahan se on, että imago rakentuu pitkälti muiden kuin tunnusten varaan. (Mielestäni tuo Nokian logokaan ei mikään graafinen mestariteos ole, mutta sehän on makuasia ;).

  Enpä sanoisi, että 35 dollaria suunnittelutyöstä oli iso raha edes 70-luvulla, mutta vastavalmistuneena ja halukkaana työntekoon Carolyn Davidson tyytyi saamaansa summaan. Varsinaisesta varastamisesta ei siis tässä tapauksessa voi puhua. Pikemminkin hän teki alkuaan huonon diilin. Tuskinpa osasi aavistaa millainen jättifirma Nikestä oli tulossa.

  Artikkelissa mainitaan vielä että Davidson jatkoi mainosmateriaalin suunnittelua Nikelle vielä jonkin aikaa, kunnes brosyyreiden ja muun sälän tuotantoon tarvittiin isompaa koneistoa, eli enemmän kuin yksin Davidson.

  Sitten vuonna 1983 Niken väki kutsui Davidsonin lounaalle, jolla hän vastaanotti timanttikoristeisen Swoosh -sormuksen ja x-määrän osakkeita. Kenties tässä tapauksessa voidaankin sanoa, että loppu hyvin kaikki hyvin. Kenties huono diili kääntyikin hyväksi? Niin ainakin jutussa sanotaan:

  Carolyn Davidson:
  Mutta en jaksa uskoa, että kaikki vastaavankaltaiset tarinat päättyvät onnellisesti!
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin en tiedä, nykyrahassa 200-500 taalaa riippuen indexsistä. En tiedä millaisia korvauksia tuohonaikaan pienet firmat ovat maksaneet opiskelijoille pikku hommista.

  Niin en tiedä, jälkeenpäin ajatellen tietenkin 35 taalaa ja promille liikevaihdosta 50vuotta olisi ollut kova sana :) Mutta varmaam on kuitenkin moninverroin arvokkaampi asia se että on saanut tehdä tuon, kuin mikään rahakorvaus.

  CVssä maininta että erään kumitossu firmam tunnus on tullut tehtyä... vs. jonkin kotimaisen pankin (väliaikainen) logo...
   

Jaa tämä viestiketju