imei:n vaihdon laillisuus?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja tomi74, 26/2/04.

 1. tomi74

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  0
  saakos imein vaihtaa ihan laillisesti(muistelen ettei). operaattori tietysti hermostuu jos vaihtaa vahingossa jo olemassa olevan imein, niin sanktioita tietysti verkon häirinnästä?

  mut tuo laillisuus kiinnostaa, ei en ole muuttamassa imetä. tuli vaan puheeksi
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Sähän voit tehdä puhelimellesi ihan mitä lystäät,mutta goodbye takuut ensimmäiseksi,eli ei kannata huoltoon tarjota muulla,kuin raha nipun kanssa.Voihan puhelimeen vaihtaa myös leditkin,jolloin edm asiat astuvat voimaan myöskin.Mä nyt en näe muuta,kuin epärehellisen ja rikollisen asian,kun alkaa imeitä rassaamaan eriksi.MIKSI? kukaan normaali alkaa imeitä vaihtamaan,ellei sutkaukset mielessä??

  Nokian takuuvaihdon(Swap) yhteydessä muuttuu laite ja sen myötä imeikin.Tästä taas tulee kirjallinen paperi jälleenmyynnin helpottamiseksi ja huoltotöiden tekoa varten.Mä en nyt ymmärrä,että mitä tekemistä operaattoreilla on tässä asiassa.

  Kysyähän aina saa,mutta eipä mitään järkeä,vai onko??
   
 3. tomi74

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  0
  eikös känä rekisteröidy verkkoon juuri imein perusteella( ?) ja jos siellä häröillään identtisillä imei sarjoilla niin eikö se aiheuta probleeman, mikä voitaisiin tulikita verkon häirinnäksi. mistä taas operaattori ei varmaan tykkää? saatan olla väärässäkin, kun on hyvä mutta reikänen muisti
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mutta mikä tässä on sun pointti?Mitä sä hyödyt imein vaihtuessa?Sitä lähinnä en tajua;) ?

  Ainahan tehdään asioita,että olisi jotain hyötyä,mutta valista tyhmää,että mikä totaalinen hyöty tällaisessa asiassa olisi.
   
 5. tomi74

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  0
  eikun mä haen että millaisia sanktioita vois seurata. mitään hyötyä o.

  edit: saattaa olla sekavaa ku unet vähissä
   
 6. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Rekistöröityy verkkoon lähinnä SIM kortilla, mutta verkko tarkastaa myös IMEI tiedot, eli jos puhelin on varastettu tai muuten mustalla listalla se ei päivity verkkoon. Eli IMEI koodia ei paljon kannata rukkailla jos sattuukin joskus kohdalle että samalla IMEI:llä on varastetu kone joka on sen takia suljettu. Joskus 8 vuotta sitten pimeni monilla ihmisillä paljon puhelimia (joita silloinen Radiojätti oli myynyt) juuri saman IMEI koodin takia, joku oli ilmoittanut puhelimensa varastetuksi ja samalla saman IMEI:n perusteella sulkeutui paljon muitakin puhelimia. Nämä puhelimet olivat muistaakseni Espanjasta rahdattuja Nokia 2110i malleja. Eli ei kannata edes ajatella ainakaan rehellisen ihmisen.
   
 7. arra

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/2/03
  Viestit:
  90
  Tykkäykset:
  0
  Laillista ? Eiköhän.
  Luvallista ? Takuu tietysti menee, samoin kaikenlainen muu valmistajan/ myyjän ylläpitovelvoite. Saattaa rikkoa operaattorin kanssa tekemääsi sopimusta.
  Hyödyllistä rehelliselle ihmiselle ? Olet ostanut IMEI-lukitun shareware ohjelman. Vaihdat puhelinta ja huomaat että ohjelman valmistaja on mennyt konkursiin ...

  En , siis EN, suosittele.
   
 8. tbo

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/10/02
  Viestit:
  228
  Tykkäykset:
  0
  Jos sulla on varastettu kännykkä ja sen IMEI on laitettu operaattorien sulkulistalle, niin sillä ei voi enää soittaa. Tässä tapauksessa jos luuriin vaihtaa sellaisen IMEI:n, joka ei ole sulkulistalla, niin puhelut taas onnistuvat.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joka tapauksessa tästä on tullut sanomista, kuten tuolla aijemmin Jussu2000 kertoi.

  Vetoaminen että omalle saa tehdä mitä vaan ei aivan kata kaikkea, periaatteellisella tasolla itse IMEN vaihtaminen ei kai ole aivan tuomittavaa, mutta laitteen käyttö voi olla jo luvatonta.

  Jos lähtee IMEI muutettuja puhelimia myymään ongelmia voi syntyä ihan oikeasti. Ja tälläisi esimerkkejä on siis muitakin kuin tuo eräs ketju.

  Tunnsitetietojen muuttaminen muistakin laitteista on kielletty.
   
 10. SuPi

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/04
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  <MuTua>
  Samoilla linjoilla olen. Kyseessä on kuitenkin radiolähetin, joiden kontrolli on Suomen lainsäädännössä ollut perinteisesti erittäin tiukkaa.

  Se, että jokaisen kännykänomistajan ei tarvitse suorittaa radioamatöörin tutkintoa ei poista sitä tosiseikkaa, että kyseessä on lähetin, joka voi potentiaalisesti aiheuttaa häiriöitä. Voisi kuvitella, että ainakin laitteen käytön ilman lupia ja tutkintoja mahdollistava tyyppihyväksyntä laukeaa sillä hetkellä, kun tuollaisia menee kikkailemaan.
  </MuTua>

  Jos alkuperäinen kysymys liittyy siihen, että kysyjä haluaisi esimerkiksi välttää mahdollisen teleseurannan luurinsa IMEI:n muuttamalla, niin helpompaa on hakea sen PrePaidin kaveriksi käytetty luuri.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  LOL
  Voi olla tuolloin kannattaa miettiä muidenkin tekemisien laillisuutta...jos pelkää IMEIN muuttamisen aiheuttavan omantunnon tuskia.
   
 12. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Tätähän voi karkeasti verrata auton sarjanumeron muuttamiseen. Kulkeehan se auto samalla lailla niin kuin ennenkin, mutta syitä vaihtoon onkin sitten jo syytä kysyä.
  Ainakin Nokian malleissa tuo oli joskus muinoin mahdollista ihan ohjelmallisesti muutettavissa. Nykyisissä malleissa muuttaminen onkin sitten jo toinen juttu. En sattuneesta syystä ala siitä tarkemmin selvittelemään.
   
 13. tomi74

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  0
  siis tuli puheeksi kavereiden kanssa tuo imei ja osa oli mieltä: että laillista. ja minulla oli jokin muistikuvan tynkä päässä että sitä oltiin ainakin krimilisoiomassa. ilmeisesti väärä muistikuva. tässä kukaan vaihtamassa mitään ole. moon niin lainkuuliainen etten tarvi ees prepaid-liittymää =)
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kaikkeen ei tarvitse olla lakia erikseen kieltämässä.
  Tästä esimerkiksi kännykkään puhuminen ajon aikana, eli siitä on voitu antaa jopa sakko ietajat. vaikka hf laki tuli vasta hiljan.

  IMEIN muuttamisen lainvastaisuus varmasti selviää vasta käräjillä, mutta muistelen että tuota tehneitä olisi joutunut käräjille, oleellista asiassa oli että tuota tehtiin muusta syystä kuin huvinvuoksi.
   
 15. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  mun mielestä sillä vain merkitys sarjanumerona... ei mitää kummallisempaa.
   

Jaa tämä viestiketju