IMEI-koodin levittäminen ?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja arivi, 29/5/03.

 1. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Pohdiskelin tuossa, että miksi jotkut ohjelmanvalmistajat haluavat tietää puhelimeni IMEI-koodin, ennenkuin antavat ladata ohjelmansa. Eli mitä ihmettä ne tekevät sillä tiedolla. Yhteen paikkaan sen annoin, mutta sitten iski epäily (toivottavasti aiheeton). Eli mitä haittoja/vaaroja voi seurata siitä, että levittelee IMEI:ta ympäriinsä, vai onko tämä vain pienen pääni vainoharhaisuutta, sitä kun on liikkeellä ja se näköjään jopa tarttuu ;)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  He generoivat rekisteröinti avaimen sen perusteella ja puhelimeesiasennettu ohjelma vastaavasti tätä rekisteröintiavainta ja IMEItä vertaamaalla tutkii oletko ostanut ko ohjelman ko laitteeseen.
  Jotkut ohjelman keneroi oman avaimen, joka pitää tilatessa antaa, mutta useimmiten se kuitenkin on tuosta IMEIstä tehty.
  Jos joku haluaa väärinkäyttää ko sarjanumeroita voisi hän tehdä ohjelman joka niitä sitten luurista lähettäisi.
  Mitä sitten sarjanumeroilla tekisi, jos sarjanumeroita johonkin tarvitsee, niin niitä voi generoida ihan itse. Jos haluaa juurkin sinulle tehdä hallaa ja johdattaa rikolliset jäljet juuri sinuun, niin ehkä vähän iso vaiva alkaa softaa vääntää siinä toivossa että ilmoittasit luurisi IMEIN heille. Muussa tapauksessa ihan yks kuka sarjanumerot tietää.
   
 3. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Kysyvätkö sitä jo kokeiluversiota ladattaessa vai koko versiota ostettaessa? Ostettaessa sillä, kuten itsekin tiedät, identifioidaan se puhelin, johon se asennetaan, jotta ohjelman levittäminen saadaan estettyä. Kokeiluversiota ladattaessa sen kysyminen on turhaa ja ihmetyttäisi.

  Joillakin foorumeilla on joskus keskusteltu IMEI:n luovuttamisesta, mielipiteitä oli suuntaan jos toiseen. Itse en näe estettä luovuttaa sitä ulkopuoliselle. Puhelimen lukitusprosessi IMEI:n avulla taitaa vaatia joko puhelimen omistajan tai jonkun viranomaisen luvan, joten sitä vaaraa tuskin on.
   
 4. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Ymmärrän kyllä tuon rek.avaimen generoinnin, mutta tämä yksittäinen tapaus, josta erään softan latasin (ilmainen), kysyi siitä huolimatta IMEI:ta. Nyt tuli mieleen, että jos he johonkin rekisteriin tallentavat mailiosoitteen kanssa ja kun myöhemmin ostan heiltä jonkun ohjelman, niin olisipa sitten valmiina generointia varten. No tiedä häntä, pää-asia ettei siitä nyt mitään suurempaa haittaakaan ole.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Saitko myös jonkin rekisteröintiavaimen?
  Josku beta softat myös vaatii IMEIn tällä pyritään estään ohejelman halitsematon leviäminen, vaikka ilmainen olisi, ja joissain tapauksissa testaamaan ohjelmantoimivuus myös tuon osalta.
  Joskus voi jokin tahoa maksaa ohjelmasta määrän mukaan jä tällöin myös ko toimenpide on ymmärettävää vaikka ilmaisiksi jakaisi.
   
 6. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  En saanut mitään koodeja, eikä ohjelma niitä kysellytkään. Ohjelman latasin jostain, muistaakseni Taiwanilaiselta sivulta. Kyseessä oli freeware (Phototouch_P800). Nykyään ohjelmaa saa näköjään (Google) jo muualtakin ladattua. Esim: http://www.p800.info/app.php?app_id=88&s=5
   

Jaa tämä viestiketju