1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Iltasanomat: 9v pelasi tv-pelejä 600€ edestä 1,5 tunnissa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja paul_a, 9/7/04.

 1. paul_a Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa.asp#id809709

  ---puolet---
  Kuluttajavirastolle tulleiden ilmoitusten perusteella pahimmillaan tv-pelin pelaaminen on tehnyt koululaiselle yli 600 euron laskun 1,5 tunnissa.

  Kyseisessä tapauksessa eteläsuomalainen 9-vuotias poika oli viime huhtikuussa iltapäivällä pelannut kännykällään maksullista jalkapallopeliä kotonaan. Äiti oli tuolloin töissä.

  Illalla poika oli ihmetellyt äidilleen, miksi operaattorilta oli jälleen tullut ilmoitus liittymän osittaisesta sulkemisesta saldorajan ylityksen takia.
  ----cut---

  Lehdessä varmaan enemmän juttua, mutta onko tämä nyt sitten mitenkään yllättävää niin sitä en tiedä. Lööppi-uutinen kumminkin, http://kuvat.iltasanomat.fi/iltasanomat/iDoc/809704-looppi2.gif
   
 2. Henna78

  Liittynyt:
  25/7/03
  Viestit:
  335
  Tykkäykset:
  0
  Jostainhan sitä pitää juttua repiä jos ei muuta kirjoitettavaa ole. Vanhempien pitäisi pitää lapsensa paremmin kurissa, ja jos on pelkoa ettei lapsi 'ymmärrä' niin sitten laittaa tarvittavat estot liittymään ettei noita palveluita edes pystyisi käyttämään. Liittymän myyjänkin velvollisuus on tiedustella tällaisten palveluiden tarvetta asiakkaalta mikäli liittymä tulee lapsen käyttöön...
   
 3. lemon Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1475
  Tykkäykset:
  0
  Meikäläinenkin on ihmetelly että mistä sitä rahaa irtoaa noin hulluihin ohjelmiin. Muistelen aiemmin muidenkin huomanneen että jalkopallopelissä jotkut lähettävät satoja viestejä. Nyt tuli todestettua että lasku on sen mukainen. Itse suosittelisin lasten iittymiin saldorajoituksen lisäksi hankkimaan jonkin estoluokan puheluihin ja tekstiviesteihin. molempiin saa eri luokat tarvittaessa. Parhaimmat luokat lienevät G, F, ehkä E, C-2 ja C-1. Noilla C -luokilla vältytään mm. legendaarisesta mopo-ongelmista. Uskoisin myöskin tuon ulkomaanpuheluiden eston olevan tarpeen mikäli on saldorajoitus, eihän puhelin toimi ulkomailla ja tuskin tulee tarvetta soitella ulkomaille. Tekstiviesteissä sitten lienee toinen tilanne taivaskanavien taholta vaikka niiden tekstiviestit muutuvat kovaa vauhtia lisämaksulliseen suuntaan.

  Onhan nuo estot ihan hyviä myös varkausten osalta hilletsemään yllärilaskua.
   
 4. juppelis Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5462
  Tykkäykset:
  9
  Tekisi mieli kysyä, että mitä 9-vuotias tekee kännykällä. Mutta en kysy, koska aiheesta on joskus keskusteltukin..

  Vanhemmat voi melkein itseänsä syyttää, kun ei ole pojalle kertonut mitä puhelimella saa tehdä ja mitä ei. Olisivathan he voineet estojakin laittaa päälle, mutta se pitää sanoa, että kaikki ei edes tiedä tuollaisista estoista, mutta siltikin syytän vanhempia ihan viimeiseen asti.
   
 5. Guest Vieras

  Noin 714kpl 0,84e viestejä? (Eikös nuo 5mummoa maksa/kpl?)

  Huh?
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  714/90min ~8 /min Eli reilu 7 sekunttia per viesti.
  On siinä saanut puoltoistatuntia pitää kiirettä tai juttu vähän haiskahtaa.
   
 7. lemon Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1475
  Tykkäykset:
  0
  Futikseen yksi viesti maksaa 95stn/sms ja jos jotain tuubaa haluaa nalkuttaa päällä siinä sivussa niin se on 1,62e/sms.
  Joten pelkkiä pallokäskyjä tulee 659 kpl ja jos ohjelma kestää 90 minuuttia, niin se tekee 7 käskyä minuutissa. Nyt en enään muista tuo syntaksia mita siina käytetään, taisi se ehkä olla jotain kirjain ja numero. Niitä lienee helppo lähetellä liukuhinalla.

  Vanhojen viestien uudelleenlähetystä ei kannata unohtaa, se nopeuttanee hivenen toimintaa. Kuitenkin kiirettä on kaverilla ollut, jos on totta.

  Kuitenkaan jutussa ei kerrottu että tämä olisi yksinään tullut tuosta yhdestä tietystä pelistä. Pelejähän pyörii päivisin usealla kanavalla ja poika on osallistunut useaan eri peliin. Samoin poika on voinut myös osallistua chatteihin. Mitään muuta järkevää selitystä noin suureen laskuun ei ole.

  Muuten onko muilla teidossa miten tuo puhelinten välinen sms-chat oikein toimii? Onko siihen mahdollista kytkeä vapaavalintainen numero ja avautua vaikka 659 rivin floodilla? Tällöin käsittääkseni erillistä numeroa ei tarvitse antaa jokaisen käskyn jälkeen. Olenko väärässä?
   
 8. Ginamaria

  Liittynyt:
  30/6/03
  Viestit:
  60
  Tykkäykset:
  0
  Yksi sana: Saldorajoitus.
   
 9. nalle Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Ko. tapauksessa nimenomaan liittymässä oli saldoraja...
   
 10. Guest Vieras

  Liittymässä oli sellainen mutta tuohan voi laahata vaikka kuinkapaljon jälkijunassa. Parhaimmillaankin kai tunnin laahaa, ja näissä palveluviesteissä jopa enemmän.

  Nimim. viikko sitten ostettu HKL:n kännykkälippu ei näy saunan puheluerittelyssä vieläkään.
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9360
  Tykkäykset:
  196
  Eiköhän prepaid ole kuitenkin se kaikkein turvallisin vaihtoehto.

  Opettaa kaiken lisäksi vielä vastuullista rahankäyttöäkin kun tekee lataukset lapsen kanssa esim. viikkorahan muodossa tai vastaavassa. Sitten jos nälkä kasvaa, niin ainakin Soneralla voi prepaidin muuttaa normaaliksi laskutusliittymäksi.
   
 12. =Henkkis=® Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1833
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Sony XPERIA Z5 Compact
  Tässä nyt kattelin tota ihme jalkapallo peliä, missä juontajat höpisee jotain kummia ja puhuvapää jauhaa päälle ja juontajat innoissaan pomppii virtuaalipalloja torjumassa. Ideanakin jo hyvin erikoinen. Siinä se yksi kaveri oli lähettänyt yli 10000 pisteen edestä viestejä ja 100 pistettä saa per maali. Eli laskin et suunnilleen 100e menny jo siinä hetkessä ja siinä ei ole torjuttuja palloja joista ei saa yhtään pistettä. Eli jos torjutaan 20% palloista niin silloin lasku olisi jo 120e. Eli aivan järjetöntä ja käsittämätöntä. Mietin vain kuka mahtaa lähettäjien puhelinlaskut maksaa, no tässä se huomataan äiti ja isi hampaita purren maksaa laskun, kun poika pelasi vähän virtuaalijalkapalloa. Tässä huomataan pahoja noi teeveesätit. Turhia myös, mutta kannattavaa taitaa olla kun hölmöt ihmiset lähettää kalliita viestejä montakin kappaletta päivässä.
   
 13. njs

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  556
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Sony X Compact
  Tuli tuossa yks päivä nähtyä vähän vajaa 40 000 pisteen tulos...
   
 14. (*.*)

  Liittynyt:
  10/1/03
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  0
  HItto et maikkari tienaa nuila rahaa, kaiken maailman pelit, chätit ja deitit pääle. ihan turhaa hommaa. ihan kuin tietokoneessa ei ois tarpeeksi ja halvempaa vielä pitemmän pääle.
   
 15. dreamy83

  Liittynyt:
  23/7/02
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  0
  Pidemmän päälle? Tuossa alkuperäisartikkelin tapauksessa jo tämän yhden pelisession poisjäännistä säästyneillä rahoilla olisi saanut jo pelikonsolin ja ja siihen vielä aika monta peliä päälle. Toki tajusin ideasi, eli pois tuommoiset ja konsolit tilalle. Itse olen ehkä kaksi viestiä iskenyt johonkin chattiin ja peri kertaa puhuvalle päälle ja silloin ollaan oltu äijäporukalla sellaisessa jurrissa ettei tosikaan. Ja se vasta kivaa onkin ollut...:/
   
 16. dexta Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  jooh, tuossa nuolenammunta pelissä "parhaat" ampuu yhteensä 40-50kertaa/ sessio. En nyt muista kuinka monta niitä sessioita on mutta rahaa menee kuitenkiin..

  Ja minä kun luulin että 30euron lasku sättiviesteistä olis paljon... :)
   
 17. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Koskaan herännyt kysymys, josko eniten pelaavat olisivat MTV3:n omia tunnareita?
  Kolmosen chat/peli yms. sms-palvelut tuntuvat keräävän huomattavasti enemmän viestejä kuin Ylen vastaavat. Suoraa vertailua on vaikea tehdä, koska tarjonta on näiden kahden välillä suht' toisistaan poikkeavaa.
  Hiljaisena päivänä/yönä firman omat viestit saavat toimintaa aikaan, mikä kasvattaa lähetyksen suosiota ja näin ollen kerää enemmän katsojia sekä osallistujia.
   
 18. Masteri Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Itselleni, jos joskus luoja suo lapsia, laitan kaikki mahdolliset estot liittymiin, ei pelkkä saldoraja tosiaankaan riitä.
   
 19. personal jesus Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Sama vika ja mahdollisesti vielä rajoitettu numerovalinta. Ei lapsen välttämättä tarvitse voida soittaa kelle vain.
   
 20. Kotkis Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Veikkaisin että Maikkarin säteissä ja peleissä näkyy tällä hetkellä jonkin verran oman liittymän avaustarjous, jossa saa vissiin tahkota 150 eurolla oman talon roskaa.

  Lapsen kännykkään ehdottomasti kaikki viihde-estot päälle ja tämän lisäksi aikuisen aktiivinen valvonta, ettei lasku pääse kertymään normaalihintaisista puheluista/viesteistä mahdottomaksi. Pelkkä saldorajan käyttö mielestäni vesittää puhelimen omistuksen ja laskun tekemisen kasvatuksellisen puolen; Sillä tavalla syntyy nuoria aikuisia, joilla on luottotiedot menneet ja/tai saldorajat käytössä aikuisiälläkin (ja saldot aina käytetty loppuun kauden ekalla viikolla). Näitä on valitettavan paljon nykyään.
  Ihminen, joka tarvitsee saldorajaa omaan käyttöönsä, ei mielestäni ole kykenevä itsenäiseen elämään muutenkaan.
   

Jaa tämä viestiketju