Ilmainen navigointi

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Lightfoot, 11/10/10.

 1. Lightfoot Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  0
  Miten on käytännössä navi-puhelimien käytön hinta - siis Nokian "ikuisesti ilmainen navigointi"?
  Minä tulkitsen niin, että jos käytän GPS-palvelua, se on ilmaista. Jos käytän A-GPS-palvelua siitä joutuu maksamaan datasiirrosta - onko näin?
  Ostin luurin käytettynä ja jos käynnistän kartat-sovelluksen, saan viestin, että koska en ole kotiverkossa, datan siirto saattaa olla kalliimpaa. Minulla on Saunalahden liittymä ja operoin myös Saunalahden Internet - liittymällä.
  Jos otan Saunalahdelta halvimman datapaketin, voinko käyttää sillä 4,90€ veloituksella nettiä niin paljon kuin jaksan odottaa sillä hitaalla nopeudella ;)
  Mistähän se herja kotiverkosta tulee, onkohan puhelin aikoinaan rekisteröity eri liittymällä? Toisaalta kun luin Nokian sopimusehtoja, sieltä voidaan tulkita, että tuota navigointilisenssiä ei voi siirtää eikä myydä toiselle henkilölle.

  Kaikenkaikkiaan yksinkertaistetusti aprikoin, että voiko olla totta, että Nokia lupaa ilmaisen navigoinnin Saunalahden verkkoon!?
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Navihointi on ilmainen, datasiirto ei. Datapaketti liittymään ja kotimaassa ei lisäkuluja tule.

  Saunalahti roamaa, eli verkkovierailee Elisan verkossa josta tuo ilmoittelu johtuu. Eli käytännössä olet kotiverkossasi. Mikäli haluat olla varma ettei ulkomailla dataa pääse kertymään GPRS/3G puolelle niin dataroaming esto päälle.

  Saunalahden mobiililaajakaistan hintaan kuuluu rajaton tiedonsiirto kotimaassa.
   

Jaa tämä viestiketju