Ilmainen metsästäjän MaastoNavigaattori - Tracker Hunter

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja hlohi, 22/5/09.

 1. hlohi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/06
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Ohessa tiedote Trackerin sivuilta

  Kaikille Suomen metsästäjille ilmainen maastonavigaattori (22.05.2009)
  Metsästäjäin Keskusjärjestö ja Tracker Oy julkistivat ainutlaatuisen turvallisuuskampanjan suomalaiselle metsästäjäkunnalle Oulun erämessuilla

  Metsästäjäin Keskusjärjestö ja Tracker Oy ovat sopineet, että jokainen riistanhoitomaksunsa ensi kaudelle maksava metsästäjä saa metsästysvuodeksi käyttöönsä ilmaiseksi omaan puhelimeensa Tracker Hunter -maastonavigaattorin.

  Tracker Hunter on metsästäjän omaan matkapuhelimeen ladattava ohjelma, jonka avulla metsästäjä näkee oman paikkansa suomalaisella maanmittauslaitoksen maastokartalla, GPS-matkapuhelimen näytöllä. Lisäksi maastonavigaattorilla pystyy paikantamaan koiria, joilla on GPS-panta sekä muita Tracker Hunteria käyttäviä metsästäjiä – näiden luvalla. Aiemmin Tracker Hunterin on saanut vain jatkuvana lisenssinä, jolloin sen arvo on 199 euroa. Maastonavigaattori toimii tietynmallisissa puhelimissa, pääsääntöisesti sellaisissa, missä on GPS-ominaisuus (Global Positioning System).

  Metsästäjäin Keskusjärjestön kannalta tärkeimmät tekijät yhteistyössä ovat hätäpaikannus, muut turvallisuutta edistävät tekijät, kaikki paikkatietoon perustuva riista-alan toiminta, joita ovat esimerkiksi juuri toimintansa aloittanut riistanhoitoyhdistysten SRVA- eli suurriistavirka-apu –toiminta, kaikki riistalaskennat, internet-pohjainen suurpetohavainnointi ja näiden lisäksi tietysti metsästäjien aktivointi eräpolulle.

  - Hätätilanteessa tarkan paikan tietäminen ja ilmoittaminen kaverille sekä käytännön metsästyksessä tieto kanssametsästäjien ja esimerkiksi koiran tai auton sijainnista luo ennen kaikkea turvallisuutta ja varmuutta metsästykseen, korostaa MKJ:n viestintäpäällikkö Klaus Ekman.

  - Tracker Hunterin maastokartat sisältävät automaattisesti tilarajat kiinteistörekisteistä. Lisäksi ohjelmaan on helppo piirtää oman metsästysalueen rajat ja kopioida ne kavereille. Tällöin koko ajan tiedetään, että ollaan luvallisella metsästysalueella ja esimerkiksi kenen maalla metsästetään ja kenelle näin ollen ammutusta hirvestä kuuluu esimerkiksi ”maanomistajapala”, Ekman jatkaa.

  Metsästäjien ilmaiseksi saama maastonavigaattori sisältää ensimmäisen vuoden ajaksi kaikki Tracker Hunterista jo aiemmin tutut ominaisuudet kuten reaaliaikaisen paikantamisen mahdollistavan Tracker Live –palvelun. Uudistuksista merkittävin on Tracker Sää, joka tuo tarkat, metsästykseen optimoidut säätiedot metsästäjän kännykkään juuri sieltä, missä hän kulloinkin on. Ilmaispakettiin kuuluu myös 50 karttaruutua, mikä kattaa esimerkiksi 1:100 000 maastokartalla noin 838 neliökilometriä. Karttavalikoima kattaa 5 mittakaavaa tarkimmasta maanmittauslaitoksen 1:20 000 peruskartasta yleiseen Karttakeskuksen tiekarttaan asti. Lisäksi käytössä on Merenkulkulaitoksen merikartat sekä maastokartta-aineistoa myös ulkomailta. Ajantasaiset kartat tulevat automaattisesti kännykkäverkon kautta ja tallettuvat muistikortille – haluttaessa myös etukäteen, joten maastonavigaattorin käyttöön ei tarvita tietokonetta tai edes kännykkäkenttää. Ilmaisvuoden jälkeen metsästäjä voi sitten itse päättää jatkosta, eli onko maastonavigaattori hänen käyttöönsä soveltuva vai ei.

  - Tämä on poikkeuksellinen kampanja siinä mielessä, että kohteena on koko metsästävä Suomi – ja Suomi on poikkeuksellisen aktiivinen metsästäjäkansa, toteaa Trackerin toimitusjohtaja Samuli Vanhala.

  Jokaisella metsästäjällä ei ole tällä hetkellä käytössään Tracker Hunter –maastonavigaattorin vaatimaa GPS-puhelinta, mutta juuri tätä metsästäjien joukkovoimaa hyödyntäen on Tracker, Metsästäjäin Keskusjärjestön toivomuksesta, neuvotellut GPS-puhelinten hinnat tähän tapaukseen erittäin edullisiksi.

  - Esimerkiksi roisketiiviin SonyEricsson C702 GPS-puhelimen saa maastonavigaattori valmiiksi asennettuna 199 eurolla, kun se on aiemmin edullisissa web-kaupoissakin maksanut noin 250 euroa. Myös Nokian puhelin on vastaavasti edullisesti tarjolla. Jatkovuosien ja lisäkarttojen ostaminen on mahdollista suoraan kännykästä ja metsästäjää palvelee myös kattava Tracker Store -asiantuntijamyyjien verkosto. Sieltä metsästäjä saa palvelevalta myyjältä kaikki maastonavigaattorin kanssa yhteensopivat tarvikkeet kuten puhelimet, lisäkartat, lisävuodet ja koirapannat, Vanhala luettelee.

  Maastonavigaattorin uskotaan kiinnostavan erityisesti nuoria metsästäjiä, jotka ovat tottuneet käyttämään ja toisaalta vaatimaan teknologiaa monissa eri yhteyksissä – näin tulee myös lisää nuoria metsästyksen pariin.

  - Olemme investoineet tuotteen kehittämiseen miljoonia euroja, ja laajenevan käyttäjäkunnan antaman palautteen pohjalta on hyvä laajentaa navigaattorin toimintoja ja tehdä edelleen tuotekehitystä. Totta kai tavoitteemme on, että tämän ensimmäisen ”koekäyttövuoden” jälkeen mahdollisimman moni metsästäjä toteaisi, että hän jatkaa palvelua ja maksaa siitä jatkosta sitten erikseen. Jatkolisenssin hinnan pyrimme pitämään hyvin metsästäjäystävällisenä, Vanhala kertoo.


  Lisätietoja: www.trackerhunter.fi , www.tracker.fi
   
 2. jkilahti

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/5/04
  Viestit:
  45
  Tykkäykset:
  0
  ekat tuntemukset oli tuosta tekstistä etteihän nyt ole mikään aprilli päivä.
  Mutta onpas hieno juttu kertakaikkiaan.
   
 3. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  sweet lord...
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joku sentä uskaltaa markkinoida.
  Käyttäjä pääsee oikeasti kokeileen softaa, varmaan auttaa pantojen myyntiä ja nimenomaan valitseen "oikean".
  Karttapaloilla varmaan tarkoitus tehdä liikevaihto, mukana tulee aika niukasti.
   
 5. joppepoppe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/06
  Viestit:
  121
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  5500 sport \o/ entisiä:w950i (pöllitty :<) 6270, mpx220, 5210, 3310
  No jopas. Onhan tuota ainakin testattava!
   
 6. pushead

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  30/11/07
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  1
  Pistin ennakkotilaukseen, katsotaan 10.7. kun lähetykset alkavat.
   
 7. Muikelo

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/09
  Viestit:
  149
  Tykkäykset:
  3
  Hieno homma kyllä. Meni useempi tunti hukkaan ku piti syksyks valmiiks säätää toi TrekBuddy karttoineen.
  Ja nyt saaki sit ilmaseks toimivan paketin.
   
 8. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Ei pitäisi maalailla piruja seinille, mutta toivotaan tosiaankin että on valmiiksi toimiva paketti. Ainakin viimeksysyltä muistan useamman purnanneen mm. live palvelun toimimattomuutta. Mutta jos homma toimii ongelmitta, niin erittäin kätevä tapa saada sellainenkin sakki kännynavigointiin tutustumaan, jolla ei ole aiemmin kännykän ja GPS tuomista eduista kokemusta.

  Onkos tuossa kaikille metsästäjille jaettavassa softassa mahdollista valita joko ulkoinen tai sisäinen GPS vastaanotin? Saisi nimittäin virrankulutusta hiukan kohtuullistettua BlueTooth GPS:n käytöllä.
   
 9. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Jos se kerta toimii sisäisellä GPS:llä (käyttää Location API:a), niin se toimii myös ulkoisella. Sisäisen ja ulkoisen GPS:n käyttö valitaan silloin puhelimen omista paikannusasetuksista.
   
 10. hlohi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/06
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän nuo Live ongelmat ole taaksejäänyttä elämää. Suora TCP yhteys laitteiden ja palvelimien välillä HTTP:n sijaan teetätti töitä, mutta vastapainona siitä onkin sitten nopea vaste. Ei tähän oltaisi uskallettu lähteä, ellei toimivuus olisi varmistettu...

  Sekä että toimii. Lisäksi GPS:n virransäästöä varten on tehty muitakin toimia...

  PS: Bluetooth GPS vastaanotetaan suoraan softaan, eli ei tarvita Location apia eikä paritusta.
   
 11. ajak

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Onkos jengi jo kokeillut tätä? Toimitukset alkoi 10.7. mutta en ole vielä saanut latauslinkkiä meiliin. No ootellaan..
   
 12. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
 13. toljk

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Ei pelaa...

  Herjaa virheellisestä rekisteröintikoodista....
  Ja asiakaspalveluun soitto maksaa 1.95e/min.
  Että sellasia...
   
 14. jumr Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/06
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  1
  Ultrapointin vastaavan jo asentelin. Ihan mukavasti toimii, mutta karttalatauksia tuntuu kuluvan hyvää tahtia kun vähän lähialueita katselee. Karttojahan saa tietenkin lisää rahalla, joka ilmaisversion liikkeellelaittamisen syy varmasti onkin :)
   
 15. ajak

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Joo nyt oli tullu latausohjeet postiin joten nou hätä. En kyllä jaksa enää tänään testailla.
   
 16. hlohi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/06
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
 17. theme Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/11/02
  Viestit:
  188
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Eilen oli asennuskoodi tullut sähköpostiin, mutta eihän tämä tracker vielä toimi Nokia 5800. Pitää nyt vain odotella muutaman viikon, koska heinäkuun päivityksessä pitäisi olla tuki myös kosketusnäytölle...
   
 18. Zator

  Zator Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/8/03
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  8
  Täytyy sanoa ettei ohjelma päätä huimaa. GPRS kauttaa lataa kartat ym. Hidasta.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Karttojenlatausnoepus riippuu tietenkin millaista vaihtia verkko ja luuri pystyy jos palvelin ei ole tukossa. Mutta eihän noita tarvitse ladata kuin kerran per aluea.

  Toimivuuteen vaikuttaa tietenkin puhelin, java mahdollistaa varsin laajan päätelaite valikoiman, mutta asettaa myös rajoituksia.
   
 20. theme Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/11/02
  Viestit:
  188
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Itselleni ohjelma on tuttu jo viime syksyltä veljen jahtipuhelimen kautta ja olen kyllä ollut tyytyväinen sen mitä olen käyttänyt. Nyt vain tässä odottelen, että saan ohjelman myös omaan puhelimeen ja sitten ei muuta kuin syksyn jahtireissuja odottelemaan.

  Datapaketti tulee liittymässä olla ja karttaruutuja joutuu kyllä ostamaan lisää. Monelle tällaiset asiat tulevat varmasti yllätyksenä kun puhutaan ns. "ilmaisesta maastonavigaattorista". Kertaakaan ohjelma ei itselläni kaatunut ja kartat latautui suht nopeasti. Suurin moite on mielestäni käyttöliittymän epäloogisuus muutamissa paikoissa, mutta niihinkin tottuu kyllä ja softapäivityksillä ne niitä aina korjailee...

  Mielestäni kyllä Tracker (tai joku muu navisofta) aina vanhan antennitutkan voittaa, kun koiraa lähdetään etsimään ;)
   

Jaa tämä viestiketju