Ikinumerot:Onko tätä mietitty?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Anonymous, 12/7/03.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Laitoin tämän kysymyksen myös omaksi ketjukseen, en tiedä onko tällaista tapausta käsiteltykään mutta juolahti mieleen että olisi hyvä käsitellä tämäkin. Tämä löytyy myös toisaalla mutta jos on muitakin jotka eivät jaksa kahlata tuota pitkän pitkää ketjua läpi..

  Miten käy siinä tapauksessa jos, siis jos eikä kun, joku operaattori kaatuisi, menisi konkkaan niin miten tulee menetellä sitten jos haluaa silti säilyttää numeron joka on saatu konkkaan menneeltä operaattorilta? Siis että operaattorilta A on liittymä numero 025-1234567, mutta se menee konkkaan, haluan pitää kuitenkin tuon numeron joten avaan pikapikaa uuden liittymän operaattorilta B jolla on numeroalku 065 mutta pyydän että saisin pitää tuon 025-1234567 kokonaisuudessaan jonka sain operaattorilta A...miten tuo käytännössä onnistuu? Menettääkö asiakas välittömästi sen numeron jonka sai konkkaan menneeltä operaattorilta vai säilyykö sen jonkun aikaa että sen ehtii siirtää uudelle operaattorille?
  (Nuo suuntanumerot kuvitteellisia, en halua alkaa esittään arveluita minkään operaattorin taloudellisesta kondiksesta erityisesti).

  Jos joku tietää tarkemmin tuollaisista tapauksista niin olisko ystävällinen ja kertois. Nykyään kun kaikki operaattorit on enemmän tai vähemmän tiukoilla niin ei ole mahdottomuus että joku kaatuu sodassa, ei sitä kukaan toivo kuitenkaan. Asiakkaalle tuollainenkin tieto voi olla tärkeää.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Konkurssin myötä kaikki vastuut katoavat jos niitä ei ota kukaan hoitaakseen.
  Jos jokin operaattori kaatuu, on haaskalla useita muita ottamassa heidän asiakkaat.
  Mutuiluna:
  Numeroavaruus on pesän, ja jos maksuja ei makseta (pesä tai jokin muu)niin ko numerosarja poistuu.

  Ongelmia voisi tulla jos jokin pieni palveluoperaattori joka vielä sattuisi käyttään omaa numeroavaruutta, loppattaisi toiminnan niin voi tulla ettei ketään kiinnosta heidän numerot.

  Oliko tämä sitten 10:nen aiheeseen liittyvän ketjun arvoinen?
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuli aiheesta mieleen.
  Eli tieto missä verkossa mikin numero on siirtyy matkapuhelin operaattoreille realiaikaisesti.
  Mutta langasta ja ulkomailta soitettaessa puhelu kiertaa sen operaattorin kautta joka ko numeroavaruuden omistaa, eli jos sähköt katkaistu niin ei puhelut kulje ainakaan langasta. Tilanne kuitenkin aika teoreettinen ja koskee todella pieniä tekijöitä, sillä voi olettaa että pesä jatkaa toimintaa jos vain operaattorilla suinkin on asiakkaita ja pyrkii myymään toiminnan pois ja jos asiakkaita on niin luulis jonkin operaatorin ostavan asiakkaat ja numero avaruuden itselleen ja vielä niin että hinnasta kilpailtaisiin.
   

Jaa tämä viestiketju